mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Ο "Ριζοσπάστης" τα 'κανε χειρότερα για το ΚΚΕ

Την ερχόμενη Δευτέρα στις 2.30 το μεσημέρι  πραγματοποιείται γενική συνέλευση των δημοσιογράφων του "Ριζοσπάστη"στην ΕΣΗΕΑ. Αυτό που αρνιόταν επίμονα η διεύθυνση να γίνει, με επιχείρημα ότι ως κομματικό έντυπο έχει κάνει τις ανακοινώσεις απολύσεων και συρρίκνωσης στην οργάνωση, αναγκάζεται τώρα να το αποδεχθεί. 
Αυτό συνέβη μετά την απόφαση της διεύθυνσης της εφημερίδας να δημοσιεύσει τα ονόματα 14 δημοσιογράφων του "Ριζοσπάστη" με την κομματική "ρετσινιά" ότι έστειλαν επιστολή στην ΕΣΗΕΑ. Και με επιχείρημα πως δεν είναι όλοι οι εργαζόμενοι του Ριζοσπάστη αλλά μόνο 14.
Η διαπόμπευση τους εκτελέστηκε και με μια ακόμη λαθροχειρία των υπευθύνων του δημοσιεύματος που βγάζει κυριολεκτικά στη σέντρα το ΚΚΕ και το κομματικό έντυπο. Οι "14" δημοσιογράφοι με τα ονόματα τους είχαν στείλει ύστατη έκκληση στη διεύθυνση της εφημερίδας, παρακαλώντας για απαντήσεις. Μιλούσαν στην επιστολή τους για το φάσμα της πείνας αφού είναι 6 μήνες απλήρωτοι και κανείς δεν δέχεται να τους δώσει απαντήσεις. (Δεν διαμαρτυρόταν δηλαδή για τις απολύσεις, ζητούσαν απάντηση για το αν και πότε θα πληρωθούν). Κι αυτή την απάντηση τη ζητούσαν από τη διεύθυνση, όχι από την ΕΣΗΕΑ ή τα αστικά έντυπα. Αφού και πάλι δεν έλαβαν καμία απάντηση, απευθύνθηκαν στην ένωση συντακτών. Παρά τις όποιες διαφωνίες, κανείς δεν δημοσιοποίησε τα ονόματα τους.
Το έκανε η διεύθυνση του "Ριζοσπάστη", ανοίγοντας τον Ασκό του Αιόλου για το ίδιο το κόμμα. Ενδεικτική είναι η αντίδραση της Πόπης Χριστοδουλίδου που γράφει στο peiratiko reportaz για "τη μαύρη σελίδα" στην αξιοζήλευτη ιστορική δημοσιογραφική πορεία του Ριζοσπάστη. 
Στη δημοσίευμα αντέδρασε και η ΕΣΗΕΑ με ανακοίνωση της.

Παρακάτω το θερμό κείμενο της Πόπης Χριστοδουλίδου και η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ


Μερικές μέρες  είναι χειρότερες από τις άλλες...
Γιατί, δυστυχώς έκπληκτος και βαθιά απογοητευμένος βλέπεις, πως κρεμιέσαι μαζί με 14 συναδέλφους του "Ριζοσπάστη" από ένα τεντωμένο σχοινί..
Ευτυχώς όμως είσαι ΟΡΘΙΟΣ.
Σήμερα,  ο "Ριζοσπάστης" στην  αξιοζήλευτη ιστορική δημοσιογραφική πορεία του, γράφει μία μαύρη σελίδα.
Κύριε Ράμμο, που εκπροσωπείς το ΚΚΕ στο Δ.Σ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ , αν δεν αναγνωρίζεις το σωματείο μας , αν δεν πιστεύεις τον αγώνα, που δίνεις μέσα από αυτό, γιατί συμμετέχεις;
Γιατί εκλέγεσαι;
Γιατί είσαι μέλος του Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ;
Δημοσιεύσατε στον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ τα ονόματα 14 συναδέλφων, που έχουν εργαστεί σκληρά για την ιστορική εφημερίδα της εργατικής τάξης, γιατί τόλμησαν να στείλουν επιστολή στην ΕΣΗΕΑ και να διαμαρτυρηθούν, επειδή εδώ και 6 μήνες τους οφείλετε τους μισθούς τους.
...ΚΑΡΦΩΝΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΟΣΟΥΣ ΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ;
ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ,  ΕΤΣΙ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΩ ΕΓΩ...
ΚΑΤΑΔΙΔΕΤΕ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΕΝΟΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΦΥΛΛΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ;
ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΠΟΙΟΣ  Η ΠΟΙΟΙ ΤΟ ΣΚΕΦΘΗΚΑΝ ΑΥΤΟ...
Αλλά,  να γνωρίζετε πωσ αυτοί και μόνο αυτοί είναι οι πραγματικοί εχθροί του ΚΚΕ!
Αφυπνιστείτε...
Επειδή το κάνατε χωρίς κουκούλα, αυτό δεν σημαίνει πως δεν πρόκειται για επαίσχυντη προδοσία εργαζομένων.
Αν οποιοσδήποτε άλλος έπραττε το ίδιο, σεις, ο ίδιος θα μιλούσατε για...καταδότη.
Και αν θεωρείτε και εμένα ΕΧΘΡΟ δεν θα παραξενευτώ.
Αλλά,  θα απαντήσω από τώρα, έτσι για να μην σας κουράζω.
Όσοι επιχειρείτε να σώσετε την ιστορική εφημερίδα της εργατικής τάξης, απολύοντας, προδίδοντας, λοιδορώντας και "κλωτσώντας" εργαζόμενους,
 εσείς είστε οι  ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΙ εχθροί της.
Κι εσείς θα φέρετε αντίθετα αποτελέσματα.
Είναι κανόνας ΕΝΤΙΜΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ και οφείλατε ΕΣΕΙΣ, ΚΥΡΙΕ ΡΑΜΜΟ
 ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΕΤΕ ΤΗΝ...ΠΡΟΔΟΣΙΑ!
Επανορθώστε με δημόσια συγνώμη.
Και όποιος ή όποιοι το έπραξαν, να... μπουν κάτω από τη γή!

Πόπη Χριστοδουλίδου

Από την ΕΣΗΕΑ

Με αφορμή το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ», όπου δημοσιοποιούνται 14 ονοματεπώνυμα δημοσιογράφων του, γιατί προσέτρεξαν στο συνδικαλιστικό Σωματείο τους, το Διοικητικό Συμβούλιο έχει να παρατηρήσει τα ακόλουθα:
Οι δεκατέσσερις δημοσιογράφοι, οι οποίοι απέστειλαν την επιστολή στην ΕΣΗΕΑ ζητώντας να αναλάβει πρωτοβουλίες ενόψει απολύσεων και καταβολής δεδουλευμένων έως και έξι μήνες, εξάντλησαν προηγουμένως κάθε μέσο, ώστε να λυθούν τα εργασιακά τους προβλήματα εσωτερικά.
Η διεύθυνση της εφημερίδας αποφεύγει να απαντήσει στα ερωτήματα των εργαζομένων και απαγορεύει ακόμα και τη σύγκληση συνέλευσης των συντακτών! Μάλιστα, από τη στιγμή της αποστολής της επιστολής στην ΕΣΗΕΑ έχει ξεκινήσει ένας γύρος πιέσεων, απομόνωσης και απαξίωσης των συντακτών οι οποίοι απέστειλαν την επιστολή, που ερμηνεύεται ως «αγώνας κατά του ΚΚΕ».

Το Διοικητικό Συμβούλιο, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση, έχει επανειλλημμένα καλέσει τον εκπρόσωπο των συντακτών στην ΕΣΗΕΑ, ο οποίος όμως δεν έχει ανταποκριθεί στις προσκλήσεις μας.

Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι θα προστατέψουμε τους συναδέλφους μας με κάθε τρόπο και θα αγωνιστούμε μαζί τους για τα εργασιακά τους δικαιώματα. Είναι επαγγελματίες δημοσιογράφοι, που εργάζονται στην εφημ. «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ» και δεν πρέπει να αποστερηθούν τα συνδικαλιστικά τους δικαιώματα και ό,τι η Εργατική Νομοθεσία τους επιτρέπει.

Για το λόγο αυτό, καλούμε όλους τους συναδέλφους της εφημερίδας «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ» σε συνέλευση τη Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2013 στις 14.30 στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, 1 ος όροφος).

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Οταν λεμε επαγγελματιες δημοσιογραφοι του Ριζοσπαστη, εννουμε τους συντακτες της τελευταιας ΔΕΚΟ στην Ελλαδα ;
μισθος 2400 μηνιαιως.
150 εως 400 λεξεις κειμενο ημερησιως (και αν τυπωθουν...)
δουλεια :4-5 ωρες γραφειο κ ρεπορταζ.
χαλαρα