mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Παραιτήθηκε η διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ!

Λίγες ώρες μετά τη δημοσιοποίηση των αναλυτικών καταλόγων επιχειρήσεων ΜΜΕ που χρωστάνε εισφορές (3%) των εργαζομένων στο ταμείο και των επιχειρήσεων που χρωστάνε από αγγελιόσημο, το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ γνωστοποίησε την παραίτηση του!Αυτό που δεν είναι ευρέως γνώστό είναι πως ο υπουργός οικονομικών Γ. Στουρνάρας έχει θέσει σχεδόν ως σκοπό της κλείσει τον ΕΔΟΕΑΠ.
"Δεν καταλαβαίνω", λέει δεξιά και αριστερά "γιατί να έχουν οι δημοσιογράφοι το δικό του ιατρικό ταμείο". Και δεν βρέθηκε κανείς να του πει δυνατά, όμως, "Γιατί το πληρώνουν με το αίμα τους ρε φίλε".

Νωρίτέρα με ανακοίνωση του, το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ έλεγε:

Πιστή στη δέσμευσή της προς τα μέλη του Οργανισμού και με πρωταρχικό γνώμονα τη διαφάνεια και την ενημέρωση, η Διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ προχωρά σήμερα στη δημοσιοποίηση των στοιχείων των Νομικών Προσώπων που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Ταμείο, το κεφάλαιο των οποίων ξεπερνά τις 10.000 ευρώ.
Οι οφειλές αφορούν εισφορές 3% και Αγγελιόσημο Δηλώσεων από Νομικά (και όχι φυσικά) Πρόσωπα, σύμφωνα με το πλαίσιο δημοσιοποίησης που έχει κατατεθεί στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και στο πνεύμα των σχετικών κατευθυντήριων θέσεων της αρμόδιας Αρχής.
Δημοσιοποιώντας τους οφειλέτες αυτούς του Οργανισμού, η Διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ επιχειρεί να αντιμετωπίσει την εισφοροδιαφυγή και να καταπολεμήσει συμπεριφορές που θέτουν σε κίνδυνο τη διασφάλιση των νόμιμων πόρων του, δηλαδή των εσόδων που προορίζονται για την υλοποίηση των κοινωνικών δικαιωμάτων των ασφαλισμένων και των υποχρεώσεών του.
Το Ταμείο μας ΔΕΝ ανήκει στους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης, ΔΕΝ χρηματοδοτείται από τον Κρατικό Προϋπολογισμό και ΔΕΝ εισπράττει εργοδοτικές εισφορές.
Οι ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων (3%) και μαζί, τα έσοδα από το Αγγελιόσημο Διαφημίσεων και Δηλώσεων είναι οι βασικοί πόροι του Οργανισμού. Για το λόγο αυτό, από το 2009 κανένας οφειλέτης μας δεν παίρνει ασφαλιστική ενημερότητα, αν δεν είναι συνεπής τόσο στην απόδοση των εισφορών 3% όσο και του Αγγελιοσήμου.
Η συνέπεια των υπόχρεων ελέγχεται ΚΑΙ στις καταβολές των τρεχουσών υποχρεώσεών τους, αλλά ΚΑΙ στην καταβολή των δόσεων της εκάστοτε νόμιμης ρύθμισης, εφόσον έχουν υπαχθεί σε καθεστώς ρύθμισης.
Ο Τομέας Εσόδων του Οργανισμού ειδοποιεί, ενημερώνει συστηματικά και ελέγχει την καταβολή των οφειλών. Ασυνεπείς εργοδότες, διαφημιστικές εταιρείες ή οι διαφημιζόμενοι, με παραβατική συμπεριφορά, παραπέμπονται στη Νομική Υπηρεσία του ΕΔΟΕΑΠ για να ακολουθηθεί η ρητά προβλεπόμενη νόμιμη διαδικασία.
Σε αυτή την τραγική οικονομικά και εξαιρετικά δυσμενή για τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού μας Οργανισμού περίοδο και καθώς το ύψος των οφειλών προς τον ΕΔΟΕΑΠ είναι μεγάλο, η ανάγκη να γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια για την είσπραξη των οφειλομένων ποσών, είναι επιτακτική και επείγουσα.
Η μη είσπραξη των ως άνω βασικών πόρων του Οργανισμού μας και οφειλών προς αυτόν, δημιουργεί σοβαρότατες δυσχέρειες στην εκπλήρωση των υποχρεώσεών του.
Ο Οργανισμός μας δημοσιοποιεί στο Διαδίκτυο τα στοιχεία και τις υποχρεώσεις των οφειλετών του, στο πλαίσιο της διαφάνειας, της ενημέρωσης και για λόγους του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος στην πληροφόρηση των μετόχων – μελών του ΕΔΟΕΑΠ, αλλά και στην προσπάθεια καταπολέμησης συμπεριφορών που ενέχουν και συνταγματική απαξία, καθώς αντιβαίνουν στην προστασία της κατοχυρωμένης (άρθρο 22 παρ. 5 Σ.) κοινωνικής ασφάλισης και της επίσης κατοχυρωμένης (άρθρο 25 παρ. 4 Σ.) αρχής της κοινωνικής και εθνικής αλληλεγγύης, η οποία διασφαλίζεται μέσα από την εκπλήρωση των συνταγματικών καθηκόντων και δικαιωμάτων.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: