mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Χαμένοι στα έγγραφα με ...δόλο

Αναρμόδιοι υπουργοί… αναπάντητα ερωτήματα
Του Σωτήρη Μανιάτη

Ακόμα αναμένονται απαντήσεις και έγγραφα για περίεργες προσλήψεις στη Τηλεόραση της Βουλής, τη μη δημοσιοποίησή τους σε ΦΕΚ, τους μισθούς και την παράλληλη απασχόληση ορισμένων σε ιδιωτικά κανάλια

Εχουν περάσει πάνω από δύο μήνες από τότε που κατατέθηκε ερώτηση με παράλληλη αίτηση κατάθεσης εγγράφων σχετικά με τη λειτουργία του Ραδιοφώνου και της Τηλεόρασης της Βουλής, τις προσλήψεις συγκεκριμένων δημοσιογράφων κατά κύριο λόγο κ.ά. προς τους υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης αλλά και Εργασίας. Μέχρι σήμερα μπορεί να έχουν δοθεί κάποιες απαντήσεις, αλλά απλώς για να δηλωθεί η αναρμοδιότητα των συγκεκριμένων υπουργών και το θέμα ουσιαστικά να παραπεμφθεί στις ελληνικές καλένδες.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. 
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Χρήστος Καραγιαννίδης ζητά να κατατεθούν έγγραφα για παράτυπες, χωρίς δημοσίευση σε ΦΕΚ και κατά παράκαμψη του προβλεπόμενου πλαισίου λειτουργίας, προσλήψεις στον ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό σταθμό της Βουλής. Στην αίτησή του, η οποία απευθυνόταν προς τους προαναφερόμενους υπουργούς, αναφερόταν σε διορισμό 52 ατόμων, «μεταξύ των οποίων δημοσιογράφοι που εργάζονται παράλληλα σε ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, ενώ οι διορισμοί τους δεν έχουν δημοσιευτεί σε ΦΕΚ», ενώ ζητούσε και τη διερεύνηση της καταγγελίας σύμφωνα με την οποία «ο δημοσιογράφος Δημήτρης Τάκης προσελήφθη στον τηλεοπτικό σταθμό της Βουλής κατά το διάστημα 2005-2009, ενώ παράλληλα εργαζόταν και στον ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό MEGA, και η αμοιβή του ξεπερνούσε τα 2.500 ευρώ». Για όλα τα παραπάνω ο κ. Καραγιαννίδης ζητούσε επίσημη γραπτή ενημέρωση, αναλυτική κατάσταση μισθοδοσίας, λίστα εργαζομένων του καναλιού της Βουλής και αποσπασμένων από την ΕΡΤ.

Αντ” αυτών, ο υπουργός Εργασίας Ι. Βρούτσης απάντησε ότι είναι αναρμόδιος παραπέμποντας στους υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Αντ. Μανιτάκη και Επικρατείας Δ. Σταμάτη. Με τη σειρά του ο τελευταίος απάντησε επίσης ότι είναι αναρμόδιος επισημαίνοντας ότι «αρμόδιες να παρέχουν τα αιτούμενα στοιχεία είναι οι υπηρεσίες της Βουλής».

Το «μπαλάκι» συνεχίζει να «βολτάρει» επί δίμηνο, από αναρμόδιο σε αναρμόδιο και ακόμα αναμένεται να… φιλοτιμηθεί επιτέλους κάποιος αρμόδιος και να δώσει σαφείς εξηγήσεις και τα σχετικά έγγραφα. Iσχύουν οι συγκεκριμένες καταγγελίες ή όχι; Πώς προσελήφθησαν οι παραπάνω, με ποιες αμοιβές, γιατί δεν υπήρξε δημοσιοποίηση σε ΦΕΚ και τι συμβαίνει σήμερα; Εστω και τώρα μήπως ο πρόεδρος της Βουλής Β. Μεϊμαράκης πρέπει να δώσει εντολή στις υπηρεσίες του Κοινοβουλίου να προχωρήσουν άμεσα στη διερεύνηση της υπόθεσης και να δώσουν το συντομότερο δυνατόν απαντήσεις σε όλα τα παραπάνω;

Δεν υπάρχουν σχόλια: