mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Στον επαρχιακό Τύπο τα sites, στον Μόσιαλο τα αιτήματα των ΜΜΕ*

* media news
(Η έκδοση της εβδομάδας)

 ● ● ●Την ένταξη των ειδησεογραφικών sites και portals στο καθεστώς διατάξεων, που ισχύουν για τον περιφερειακό Τύπο, εξετάζει, σύμφωνα με πληροφορίες μας, η κυβέρνηση. Οι συζητήσεις έχουν προχωρήσει στο Υπουργείο Επικρατείας. Ήδη, έχουν ενημερωθεί οι πρώτοι εκδότες.
 ● ● ●Δέκα μέρες μετά τις δηλώσεις Γ. Παπανδρέου για τα δάνεια σε τηλεοπτικό κανάλι, ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης διέταξε έρευνα για να διαπιστωθεί αν τα δάνεια στο κανάλι χορηγήθηκαν νόμιμα, κι αν υπήρξε μέριμνα, ώστε να διασφαλιστούν τα συμφέροντα των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.
 ● ● ●Χάνει την αυτοτέλειά της η διοίκηση του ΑΠΕ, με την αλλαγή της σύνθεσής του από εννεαμελές σε επταμελές. Εκτός ΔΣ τίθενται οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών ενώσεων και ο εκπρόσωπος του πανεπιστημίου. Μια θέση δίνεται στην ΠΟΕΣΥ. Έτσι τα αιρετά μέλη από 4 γίνονται 2 και η πλειοψηφία περνάει στους διορισμένους από την κυβέρνηση.
● ● ●Επιβεβαίωσε τις νομικές κινήσεις των ιδιοκτητών ιδιωτικής τηλεόρασης ο πρόεδρος της ΕΙΤΗΣΕΕ Πάνος Κυριακόπουλος, σε συνέντευξή του στο περιοδικό Ad Business. Τα κανάλια θα απαιτήσουν τα χρέη, 20 εκατ. ευρώ, από τη γαλλική πολυεθνική Publicis. Η οποία αποφάσισε να οδηγήσει σε πτώχευση τη Leo Burnett, αρνούμενη να αναλάβει χρέη 50 εκατ. ευρώ, στην ελληνική αγορά των media, με αγωγές και μηνύσεις. Η ΕΙΤΗΣΕΕ θα προσβάλλει και την ένταξη της διαφημιστικής στην πτωχευτική διαδικασία.
  ● ● ●Δεν υφίσταται ζήτημα με τη συμμετοχή του Alter, στον πάροχο δικτύου της Digea. Οι υπόλοιποι μέτοχοι αποφάσισαν να στηρίξουν τη συμμετοχή του, μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία, που προβλέπει η ένταξη του καναλιού στο άρθρο 99.
 ● ● ●Το ξανασκέφτηκαν οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί. Και, παρά την αποκλειστική τριετή σύμβαση που έχουν με τη Nova, συζητάνε πάλι με τον ΟΤΕ TV, να συμπεριληφθούν στο πακέτο της πλατφόρμας. Η συμφωνία θα γίνει στη βάση παρόχου περιεχομένου, και θα αποφέρει έσοδα στα κανάλια. Αυτό ήταν το βασικό δέλεαρ, για να αποσύρουν τις ενστάσεις τους, και να μην περιμένουν την απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, όπου είχε προσφύγει ο ΟΤΕ πριν από μερικούς μήνες.
 ● ● ●Η μείωση του αγγελιοσήμου και η διαφοροποίηση στην κατανομή του, μόνο σε ταμεία που ασφαλίζουν εργαζόμενους στα ιδιωτικά ΜΜΕ, τίθενται, εκ νέου, επί τάπητος, από τους εκδότες και τους ιδιοκτήτες καναλιών.



● ● ●Την ολοκλήρωση του ψηφιακού χάρτη και το χρονοδιάγραμμα ψηφιακής μετάβασης, ζητούν άμεσα οι ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών. Θέτουν, παράλληλα, ζήτημα εξόδου της ΕΡΤ από τη διαφήμιση. Κατάργηση του ειδικού φόρου τηλεόρασης, επιτάχυνση όσον αφορά στην αλλαγή του νόμου, που θα επιτρέπει τις συγχωνεύσεις μεταξύ ΜΜΕ, ακύρωση των κανόνων του ΕΣΡ που αντίκεινται στη νομοθεσία της Ε.Ε., ζητούν, επίσης, τα κανάλια από το Υπουργείο Επικρατείας.
● ● ●Η πρώτη πρεμιέρα ενημερωτικής εκπομπής, στη ΝΕΤ, γίνεται σήμερα, με τη «Μηχανή του χρόνου» του Χρ. Βασιλόπουλου. Θέμα «Η μεγάλη νύχτα της Κατοχής». Μετέωρα παραμένουν όλα τα υπόλοιπα προγράμματα. Αισίως, η κρατική TV κλείνει ένα χρόνο χωρίς νέες παραγωγές.
 ● ● ●Με νέες μαζικές απολύσεις, προχωρεί στην αναδιάρθρωση του «Πήγασου» ο Φώτης Μπόμπολας. Ήδη ανακοινώθηκε η απομάκρυνση 20 και πλέον υπαλλήλων από το ενοποιημένο αθλητικό τμήμα και το περιοδικό TV Ζάπινγκ. Ενώ ο εκδότης ζήτησε κι άλλη μείωση μισθών, κατά 10%. Το πρόβλημα είναι ότι οι εργαζόμενοι μόλις υπέγραψαν ατομικές συμβάσεις, που προβλέπουν μείωση 10% ως το 2014.
 ● ● ●«Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί». Αυτός είναι ο τίτλος της εκπομπής της βουλευτίνας του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη. Που επιστρέφει, μετά το City της Γ. Αγγελοπούλου, στο ραδιόφωνο, μέσα από τη συχνότητα του Real FM. Η εκπομπή της θα μεταδίδεται κάθε Παρασκευή, μετά το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων.
 ● ● ●Ως ενιαία πλατφόρμα αντιμετωπίζει τον ΑΝΤ1 ο όμιλος, που ανακοίνωσε την εξαγορά δυο ακόμη τηλεοπτικών σταθμών στη Σερβία. Μετά τον Prva TV, ο ΑΝΤ1 εξαγόρασε τα κανάλια Β 92 και Β 92 Info, κι ένα ακόμη κανάλι στο Μαυροβούνιο. Δεύτερος τομέας επενδύσεων για τον όμιλο είναι τα social media. Μετά το facebook, εξαγόρασε μετοχές στο twitter, στην εταιρεία vice media και στην open Sky. Ο Θοδωρής Κυριακού, στην παρουσίαση του προγράμματος του ΑΝΤ1 για τη νέα σεζόν, κάλεσε την κυβέρνηση να διευκολύνει άμεσα τη δυνατότητα συγχωνεύσεων στην αγορά. Εκτίμησε ότι και η ψηφιακή επίγεια τηλεόραση θα συνεχίσει να είναι ζημιογόνος κλάδος, τα επόμενα χρόνια.
 ● ● ●Η ΕΡΤ έκοψε την προβολή του διαφημιστικού σποτ «Μονόδρομος» της έκθεσης Μπιενάλε Αθήνας, γεγονός που προκάλεσε πολλές αντιδράσεις. Η διοίκηση επικαλέστηκε την ισχύουσα νομοθεσία περί διαφήμισης, που απαγορεύει την προβολή σκηνών βίας. Στο διάρκειας μόλις 25 δευτερολέπτων σποτ του Γιώργου Ζώη, με σκηνές της πόλης, δύο είναι τα επίμαχα πλάνα: ένας νεαρός που ρίχνει βόμβα μολότοφ, κι ένας άνδρας των ΜΑΤ που δέχεται επίθεση. Το σποτ προβλήθηκε, ήδη, στα εγκαίνια της Μπιενάλε. Σημειωτέον ότι η ΕΡΤ είναι χορηγός επικοινωνίας. Η επίσημη απάντηση της εταιρείας απευθυνόταν, κυρίως, στις εταιρείες παραγωγής και διανομής του σποτ, το οποίο προσέφεραν στην καλλιτεχνική εκδήλωση.
 ● ● ● Σε δυο τουλάχιστον περιπτώσεις όπως επιμένουν έγκυρες φήμες διευθυντές και επικεφαλής τμημάτων σε εφημερίδες δεν δέχονται τις νέες μειώσεις μισθών και αντιπροτείνουν ή δέχονται να γίνουν απολύσεις. Το θέμα, όπως μαθαίνουμε, άρχισε να ξεφεύγει από τα στενά όρια των συζητήσεων ανάμεσα σε συντάκτες και φθάνει ως τον προαύλιο των συνδικαλιστικών ενώσεων. Με ότι αυτό συνεπάγεται...
● ● ● Με 2 εκατ. ευρώ, το μπάσκετ κατέληξε στην ΕΡΤ, όπως ακριβώς αναμενόταν.
● ● ● Νέα ακύρωση προστίμου του ΕΣΡ από το ΣΤΕ: έκρινε ότι όργανο αρμόδιο να ελέγχει τις συχνότητες είναι η ΕΕΤΤ.
● ● ● Αλλάζει ο «Κόσμος του Επενδυτή» υπό τον Κ. Γιαννίκο, με περισσότερες σελίδες στα επιχειρηματικά.
● ● ● Φεύγει από την Τυποεκδοτική ο Ελεύθερος Τύπος.
● ● ● Ο Νίκος Φελέκης, που αποχώρησε από τον «Επενδυτή», δεν αποκλείεται να ηγηθεί της έκδοσης νέας εβδομαδιαίας εφημερίδας.
● ● ● Αγωγή προτίθεται να καταθέσει ο Κ. Θωμαΐδης, μετά την απόλυσή του από το Ράδιο 100 της Θεσσαλονίκης.
● ● ● Πάλι απεργίες στη «Μακεδονία», μετά τη νέα απαίτηση για μείωση μισθών κατά 40%! ● ● ● Διημερίδα, για την κρίση και την εργασία, στην ΕΣΗΕΑ, την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη. Ημερίδα, για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, οργανώνει στις 8 Νοεμβρίου η ΠΟΕΣΥ, με τη συμμετοχή εκπροσώπων από την αγγλική, τη γαλλική και την ιταλική τηλεόραση.
 ● ● ●Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Alpha επί ιδιοκτησίας του ομίλου RTL βγάζει στον αέρα έκτακτη ενημερωτική εκπομπή για σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι όμως η πρώτη φορά που το κάνει ενώ έχει λάβει απόφαση να κόψει τις βάρδιες λειτουργίας και να λειτουργεί μόνο για ένα 8ωρο την ημέρα. Για αυτό και η δεύτερη εκπομπή που έβγαλε το βράδυ της Τετάρτης με τον Αντώνη Σρόιτερ, προκάλεσε διπλή έκπληξη. Η αιτία, κατά πληροφορίες μας αναζητείται στις πολιτικές σχέσεις που έχουν στελέχη του RTL με τη γερμανική κυβέρνηση της ‘Άγκελα Μέρκελ!
 ● ● ●Στην αγορά η νέα διαφημιστική εταιρεία «tenfour», την οποία σύστησαν οι Βασίλης Βάσσος, Παύλος Νομικός και Ζωζέτα Μηλιοπούλου. Η εταιρεία δημιουργήθηκε, μετά τις αποχωρήσεις στελεχών, όπως ο Βασίλης Βάσσος, από την UpSet!
 ● ● ●Μετά από 23 χρόνια, αποχώρησε από την Nielsen Audience Measurementο Γιάννης Αναστασάκος. Είναι ο άνθρωπος που έφερε την AGB και τις μετρήσεις τηλεθέασης στην Ελλάδα, με τη δημιουργία της ιδιωτικής τηλεόρασης. Υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου της εταιρείας.
 ●● ●Η V+O Communication, σε συνεργασία με την M Communications, αναλαμβάνει τις δημόσιες σχέσεις του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), με προϋπολογισμό 150.000 ευρώ για 2 μήνες.
 ● ● ●Σε αναθεώρηση του δημιουργικού λογαριασμού και του λογαριασμού media προχωρεί η Hellas Online (HOL). Με δεδομένη την είσοδό της στη διανομή τηλεοπτικού περιεχομένου, ο διαγωνισμός, για την επικοινωνία, αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
 ● ● ●Πριν ανακοινωθεί το spec επικοινωνίας του ΟΠΑΠ, η ΔΕΗ προκηρύσσει διαγωνισμό για τα διαφημιστικά της προγράμματα, ύψους 12 εκατ. ευρώ για τα δύο επόμενα χρόνια. Η αγορά αναμένει και τον διαγωνισμό του ΟΠΑΠ, που, σύμφωνα με πληροφορίες, θα σπάσει σε δυο κομμάτια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: