mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Φρούριο το Επικρατείας, χρέη στον ΕΔΟΕΑΠ**

media news*
(Η έκδοση της εβδομάδας)


**Περικοπές γίνονται παντού, έκτος από τη φύλαξη των δημόσιων οργανισμών. Μετά την ανάθεση φύλαξης του ραδιομεγάρου της ΕΡΤ σε σεκιούριτυ και η γενική γραμματεία ανακοινώνει πως θα διαθέσει το ποσό των 100 χιλιάδων ευρώ για τη φύλαξη του κτιρίου στη οδό Φραγκούδη. Το ΙΟΜ που κλείνει λόγω κόστους στοίχιζε δεν στοίχιζε 200 χιλιάδες ευρώ το χρόνο στο υπουργείο Επικρατείας

** Τις παραιτήσεις τους υπέβαλλαν από τη διοίκηση του Ινστιτούτου Οπτικοακουστικών Μέσων ο Ροδόλφος Μορώνης και τα μέλη του ΔΣ ενόψει της τροπολογίας με την οποία το Ινστιτούτο θα ενσωματωθεί στην ΕΡΤ.

** Διαπραγματεύσεις με τα ιδιωτικά κανάλια και την ένωση ιδιοκτητών αρχίζει ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ Λάμπης Ταγματάρχης την τιμολόγηση του pool καθώς και των προγραμμάτων που θα δίνουν για το κανάλι Πρίσμα + που θα πάρει τη θέση της ΕΤ-1. Κατά πληροφορίες τα ιδιωτικά κανάλια εγείρουν ζήτημα αμοιβής για τα προγράμματα που θα δίνουν στην κρατική τηλεόραση.

 ** Ευθύνες για τη διανομή της αποκλειστικής συνέντευξης της Άγκελα Μέρκελ στη ΝΕΤ στο Mega που έσπασε το εμπάργκο, πριν αυτή μεταδοθεί στις ειδήσεις του κρατικού καναλιού, ζήτησε η ομοσπονδία των εργαζομένων. Η ΠΟΣΠΕΡΤ που βρίσκεται σε πόλεμο με τον υπουργό Επικρατείας άφησε αιχμές για την τακτική του να υποστηρίζει ιδιωτικά κανάλια. Η πολιτική κίνηση της κυβέρνησης κατέδειξε πως η ΕΡΤ παραμένει δεμένη της κρατικής κυβερνητικής πολιτικής παρά τις δηλώσεις περί «ανεξαρτησίας» της.

 ** Διορία ενός μήνα Ξαφνικά βγήκε πάλι στον αέρα ο δημοτικός σταθμός της Φυλής «Ξένιος». Όπως δηλώθηκε στο δημοτικό συμβούλιο το σήμα του σταθμού βγαίνει από τον μουσικό Kiss FM με αντάλλαγμα 2.500 ευρώ το μήνα. Οι εκπρόσωποι του δήμου υποστήριξαν στο ΕΣΡ ότι θα κατατεθεί σχέδιο αναμόρφωσης του «Ξένιου», την ίδια ώρα όμως αρνούνται να αναλάβουν τις υποχρεώσεις του, μισθούς στους εργαζόμενους για τους 11 προηγούμενους μήνες καθώς και τα χρέη στους ασφαλιστικούς οργανισμούς. Το ΕΣΡ έδωσε διορία ενός μήνα στο δήμο.

** Την ερχόμενη Τρίτη ορίστηκε η πρώτη συνάντηση του νέου προεδρείου της ΕΣΗΕΑ με την ένωση εκδοτών μετά το κάλεσμα της ένωσης συντακτών σε όλες τις εργοδοτικές ενώσεις για την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Το κλίμα είναι ιδιαίτερα αρνητικό εξαιτίας των ατομικών συμβάσεων. Ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Δημήτρης Τρίμης στο μεταξύ είχε μια πρώτη συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΙΗΕΑ Σταύρο Ψυχάρη τις προηγούμενες μέρες.

 **Νέα σύσκεψη με τη συμμετοχή δημοσιογράφων εκπροσώπων πραγματοποιήθηκε στον ΕΔΟΕΑΠ την περασμένη Δεύτερα με θέμα τη διερεύνηση της πιθανότητας να δοθούν τα κρατικά ομόλογα του ταμείου στη διαδικασία ανταλλαγής με άλλα (roll over). Οι περισσότεροι συντάκτες εξέφρασαν έντονα την αντίθεση τους, πολύ περισσότερο που όπως ακούστηκε, ούτε τα νέα ομόλογα έχουν κάποια εγγύηση για το κεφάλαιο. Και όπως χαρακτηριστικά τόνισαν ορισμένοι πρόκειται για λεφτά των ασφαλισμένων και ο ΕΔΟΕΑΠ δεν έχει δικαίωμα να αποφασίσει την ανταλλαγή.

 ** Μια -μια γίνονται οι αποκαλύψεις. Μετά το στοιχείο της μεγάλης πτώσης των εσόδων σε ΕΤΑΠ ΜΜΕ και ΕΔΟΕΑΠ, έγινε γνωστό πως ο ασφαλιστικός οργανισμός έχει καταγράψει χρέη από ανεξόφλητες εισφορές και από αγγελιόσημο ύψους 39 εκατ. ευρώ. Στον ΕΔΟΕΑΠ πάντως συζητάνε νέες περικοπές στην ιατροφαρμακευτική κάλυψη των ασφαλισμένων εργαζομένων στα ΜΜΕ.



** Μην χρησιμοποιείται στοιχεία από blog και sites και μην σπέρνετε τον πανικό για την κρίση. Αυτό είναι το νόημα της υπόδειξης του ΕΣΡ προς τα ραδιόφωνα και τα κανάλια που ήχησε καμπανάκι για τα δελτία ειδήσεων των σταθμών.

** Νέο πρόγραμμα αναμένει ο Flash όπου ακούγεται πως μετά τον Γ. Αυτιά θα πάει και ο Ν.Ευαγγελάτος. Νέος διευθυντής είναι ο Ηλίας Παπανικολάου

** Ο ΑΝΤ1 εκλήθη σε απολογία στο ΕΣΡ για το τούρκικο σήριαλ «Ezel» μετά από καταγγελίες για πρόκληση "εθνοτικού μίσους".

 ** Για «αθέμιτο ανταγωνισμό» κάνει λόγο η Forthnet στην κυβέρνηση με αφορμή την αδειοδότηση δορυφορικής πλατφόρμας του ΟΤΕ εξαιτίας των μειωμένων τελών που θα πληρώσει για την άδεια του ο οργανισμός.

 ** Το κανάλι υψηλής ευκρίνειας ERT HD δόθηκε στο πακέτο της Nova.

 ** Όλοι πάνε Champions League Με ενδιαφέρον αναμένονται οι εξελίξεις για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Champions και Europe League για την 3ετία 2012-2015. Όπως όλα δείχνουν οι συμμαχίες θα κρίνουν και το που θα πάνε τελικά τα δικαιώματα μετάδοσης. Κατά πληροφορίες υπάρχει συμμαχία της Nova με το Mega και του ΣΚΑΙ με την συνδρομητική OTE TV ενώ η ΕΡΤ διεκδικεί το πακέτο των μεταδόσεων της Τετάρτης χωρίς όμως συμμάχους αυτή τη φορά.

** Η «Αθλητική Κυριακή» επιστρέφει στον αέρα της ΝΕΤ. Η συμφωνία της κρατικής τηλεόρασης με τη Forthnet μπορεί να μην ολοκληρώθηκε καθώς η ΕΡΤ ζητά «κούρεμα» της αμοιβής που ζήτησε η εταιρεία που έχει τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Super League κατά 25%, αλλά στο πλατό του καναλιού στήνεται το σκηνικό των μεταδόσεων για την πρώτη εκπομπή της Κυριακής. Θυμίζουμε ότι η Forthnet ζήτησε 2 εκατ. ευρώ για τα δικαιώματα και ήδη έχει καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα κατά του ΣΚΑΙ.

** Η εντολή του Κώστα Γιαννίκου να «παγώσει» το πρόγραμμα του Alter κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων των τεχνικών στο κανάλι, χαρακτηρίστηκε μεν ως λοκ άουτ της εταιρείας, οδήγησε δε στην αναστολή των κινητοποιήσεων. Επιχειρείται νέα συμφωνία με το Alter ενόψει αναζήτησης νέων επενδυτών.

** Αλλάζει τίτλο το Κανάλι 10 ιδιοκτησίας ΝΕΠ. Μετονομάζεται σε Sunny Channel και ετοιμάζεται νέο δελτίο ειδήσεων καθώς ανέλαβε διευθυντής ειδήσεων ο συνάδελφος Δημήτρης Στάμου, πρώην διευθυντής στον ΑΝΤ1.

** Σάλος έχει προκληθεί από το «λάθος» κατά δήλωση των αρμοδίων του υπουργείου Εργασίας στα συνδικαλιστικά στελέχη των δημοσιογράφων να εξαιρέσει από το καθεστώς μη πληρωμής της έκτακτης εισφοράς του 3% του ανέργους ασφαλισμένους του ΕΤΑΠ ΜΜΕ. Το πρώτο κακό είναι ότι οι άνεργοι δημοσιογράφοι το έμαθαν στο γκισέ της εφορίας όταν πήγαν να δηλώσουν την ανεργία τους, άρα και την απαλλαγή τους. Στην κινητοποίηση που ακολούθησε από την ΕΣΗΕΑ έγινε γνωστό πως έγινε λάθος στη εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών και θα ακολουθήσει διόρθωση στο μέλλον. Μέχρι τη διόρθωση όμως θα πρέπει να πληρώσουν και οι άνεργοι εργαζόμενοι των ΜΜΕ.

** Μπορεί το ΔΣ του Αθηναϊκού πρακτορείου να είπε όχι στην αποστολή της λίστας εφεδρείας για τους εργαζόμενους, κάτι το οποίο «χαιρέτησαν» με ανακούφιση οι δημοσιογράφοι , το ζήτημα όμως μένει ανοιχτό. Κατά πληροφορίες ο διευθυντής Η.Μάτσικας δηλώνει πως για το θέμα αυτό θα αποφασίσει ο ίδιος τελικά ανάλογα με τις ανάγκες και τις εξελίξεις στο ΑΠΕ. Οι στάσεις εργασίας πάντως συνεχίζονται εκτός από την ΕΡΤ και στο εθνικό Πρακτορείο.

 ** Διαγωνισμό για το πρόγραμμα επικοινωνίας των δράσεων και παρεμβάσεων της προκήρυξε το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας με προϋπολογισμό 203.252 ευρώ.

**  Προς αναμόρφωση οδεύει το νομοθετικό πλαίσιο για την υπαίθρια διαφήμιση και ήδη ζητήθηκαν οι προτάσεις των φορέων τοπικής Αυτοδιοίκησης και των φορέων της αγοράς επικοινωνίας. υπάρχει πρόταση για τη σύσταση ανεξάρτητης εποπτεύουσας αρχής. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: