mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Είμαστε με τα καλά μας; Μάλλον όχι...

Ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ 


Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.), Γιώργος Σαββίδης, με ομόφωνη γνώμη των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, είχε αποδεχθεί πρόταση των δύο Ομοσπονδιών της Αστυνομίας -υπαλλήλων και αξιωματικών- να προεδρεύσει σε Ημερίδα με θέμα "Αστυνομία και Ανθρώπινα Δικαιώματα", την Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2011, σε αίθουσα της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής, στην οδό Χίου στην Καισαριανή. 
Στην Ημερίδα, σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα απευθύνει χαιρετισμό ο Μανόλης Γλέζος, και θα αναπτύξουν θέματα σχετικά με τα δικαιώματα και την καταστολή διακεκριμένοι επιστήμονες.
Μετά τη νέα βάρβαρη επίθεση οργάνων της Αστυνομίας κατά διαδηλωτών το απόγευμα της Τετάρτης στο Σύνταγμα, με θύματα και πάλι τουλάχιστον 7 εργαζόμενους του Τύπου, ο Πρόεδρος της Π.Ο.Ε.ΣΥ. επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, κ. Φωτόπουλο, και ζήτησε -για να προεδρεύσει στην Ημερίδα- να πραγματοποιηθούν και παρεμβάσεις από συναδέλφους που κακοποιήθηκαν κατά την άσκηση του επαγγέλματός τους, όπως ο δημοσιογράφος Μανόλης Κυπραίος τον Ιούνιο, και η φωτορεπόρτερ Τατιάνα Μπόλαρη, στις χθεσινές βιαιοπραγίες. 

Ο κ. Φωτόπουλος συμφώνησε με αυτή την πρόταση για να καταλήξει η Ημερίδα σε σαφή οριοθέτηση, ώστε να εδραιωθεί η πεποίθηση ότι "δεν υπάρχει ασφάλεια χωρίς σεβασμό των δικαιωμάτων και της ζωής των πολιτών". Και πρόσθεσε ότι ούτως ή άλλως οι διοργανωτές έχουν καλέσει ανθρώπους του Τύπου που υπήρξαν θύματα από αστυνομικούς σε ανάλογα επεισόδια.




                                                 

Δεν υπάρχουν σχόλια: