mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Απεργία και γενική συνέλευση στην ΕΡΤ

Όπως σωστά έγραψε δημοσιογράφος της ΕΡΤ στο blog των εργαζομένων "το κεφάλαιο Β στο οποίο νόμιζαν κάποιοι ότι θα ενταχθούμε και που ορίζει μειώσεις 35% από το 2009, είναι αποκλειστικά για τις εισηγμένες ΔΕΚΟ".
Έτσι η ΕΡΤ ως γνήσια κρατική υπηρεσία για τους εντολοδόχους αυτής της κυβέρνησης αρχίζει από την τρίτη 1 Νοεμβρίου την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου.
 Από αύριο η ΕΡΤ κατεβάζει ρολά και απεργεί ενώ η ΠΟΕΣΥ έχει ήδη αποφασίσει την προσφυγή στο Συμβούλιο της Ευρώπης.
 Το πολυνομοσχέδιο που αφορά και την ιδιωτική αγορά όμως καταργείται στην πράξη και με πολλές, διαφορετικές μορφές αγώνα. Σίγουρα πάντως όχι με το λόμπινγκ με το οποίο αρκετοί πίστεψαν πως θα βγουν εκτός της καρμανιόλας που ετοιμάζεται για όλους τους εργαζόμενους.

Προσφυγή ενάντια στην «κρατικοποίηση» των δημοσιογράφων
 (αναδημοσίευση από Ισοτιμία)

Με προσφυγή στο Συμβούλιο της Ευρώπης και το Διεθνές Συμβούλιο Εργασίας, απαντούν οι δημοσιογράφοι στο πολυνομοσχέδιο. Το οποίο εντάσσει τους δημοσιογράφους, που δουλεύουν στα δημόσια Μέσα, στην ΕΡΤ, στο ΑΠΕ, στα δημοτικά ΜΜΕ και στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, στο ενιαίο μισθολόγιο και στην εφεδρεία. Στις συνελεύσεις τους, οι δημοσιογράφοι προτείνουν να γίνει προσφυγή σε κάθε ευρωπαϊκό όργανο. Ήδη, το Αθηναϊκό Πρακτορείο έχει αναθέσει την προσφυγή στην Ε.Ε., σε νομικό γραφείο.

Η ομοσπονδία δημοσιογράφων, με το επιχείρημα ότι το πολυνομοσχέδιο υπονομεύει την ύπαρξη των ενώσεων, που διαπραγματεύονται κλαδικές συμβάσεις, αποφάσισε να προσφύγει, για όλα τα δημόσια Μέσα, στο Συμβούλιο της Ευρώπης. Θορυβημένη από το εύρος των αντιδράσεων, η διοίκηση της κρατικής τηλεόρασης κάλεσε σε συνάντηση την εκλεγμένη επιτροπή των συντακτών, το περασμένο Σάββατο, στο Ραδιομέγαρο.
Με το επιχείρημα ότι οι δημοσιογράφοι δεν μετατρέπονται σε κρατικούς υπαλλήλους, διαβεβαίωσε ότι θα υπογραφούν συλλογικές συμβάσεις με τις ενώσεις. Ο όρος ένταξης στο ενιαίο μισθολόγιο, ωστόσο, είναι απαράβατος. Πρακτικά, η ΕΡΤ θα καλέσει σε υπογραφή της πρώτης επιχειρησιακής σύμβασης! Όλες οι νομικές γνωμοδοτήσεις, που έχουν στα χέρια τους η ΕΣΗΕΑ και η ΠΟΕΣΥ, στο μεταξύ, καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι: η ένταξη των δημόσιων ΜΜΕ στο ενιαίο μισθολόγιο, και η κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων, οδηγούν στην ακύρωση των συνδικαλιστικών ενώσεων. Οι οποίες έχουν ως αντικείμενο τη διαπραγμάτευση με τις εργοδοτικές ενώσεις, των κλαδικών συμβάσεων εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: