mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Scanner της Κυριακής

** Θεωρείται πλέον βέβαιο, σύμφωνα με πληροφορίες μας, πως το σύνολο των αρμοδιοτήτων για τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης θα δοθεί στον υπουργό Επικρατείας Ηλία Μόσιαλο. Ρόλο ωστόσο θα έχει και ο νέος υπουργός υποδομών Γιάννης Ραγκουσης κυρίως σε ότι αφορά στο κομμάτι της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης. Αυτό που απομένει είναι να επιλεχθεί ο αναπληρωτής υπουργός Επικρατείας για να αναλάβει την ευθύνη της άμεσης παρακολούθησης.

** Τα μέτωπα είναι ανοιχτά και πολλά. Η μετάβαση στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση πάγωσε σε αναμονή των θεσμικών αλλαγών ενώ στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής όλα είναι στον αέρα. Το ζήτημα της συρρίκνωσης, δηλαδή του άμεσου κλεισίματος ενός τουλάχιστον τηλεοπτικού καναλιού, δηλαδή της ΕΤ-1, ξαναμπαίνει με έμφαση και στο Μεσοπρόθεσμο. Ερωτηματικά προκαλεί βεβαίως η επιμονή της τρόικας για το λουκέτο στην ΕΡΤ αφού η κρατική τηλεόραση δεν χρηματοδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό. Ένα από τα σενάρια λέει πως η επιμονή λουκέτου σχετίζεται με την απελευθέρωση επιπλέον φάσματος συχνοτήτων.

** Στο ΔΣ της κρατικής τηλεόρασης πάντως συζήτησαν για μια ακόμη φορά τις κατευθύνσεις για το νέο πρόγραμμα χωρίς να μπορούν να καταλήξουν Καπου συγκεκριμένα. Και πως να καταλήξουν αφού τα ελληνικά σήριαλ ή οι εκπομπές που προορίζονται για την ΕΤ-1 μπορεί ως το τέλος του χρόνου να μην έχουν κανάλι να παίξουν.

** Πληροφορίες μας λένε πως τον Νοέμβριο αναμένεται και η μείωση του αριθμού των μελών του ΔΣ. Από 11μελές θα γίνει 7μελές, στα πρότυπα των άλλων ΔΕΚΟ. Άλλες πληροφορίες λένε πως στις εκπομπές που θα πάρουν το πράσινο φως για ανανέωση σύντομα εντάσσεται και το νεανικό Escape παρά τα όσα λέγονται και γράφονται για το κόστος παραγωγής του.

** 15.823.769 ευρώ είναι η διαφημιστική δαπάνη που κατέγραψε για τον μήνα Ιούνιο ο ΑΝΤ1. Η είδηση για τον περασμένο μήνα ωστόσο είναι ότι το κανάλι του Αμαρουσίου για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια άφησε πίσω του το Mega το οποίο έλαβε 15.323.011 ευρώ, μειώνοντας το μερίδιο του από την αγορά από το 30% στο 27,6%.



** Αναστάτωση στην τηλεοπτική αγορά και συνέχιση του πόλεμου για την επιβίωση η μη του Alter. Η προσφυγή του καναλιού για ένταξη του στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα εκδικάστηκε και η απόφαση αναμένεται εντός του μήνα. Στο μεταξύ ο ΣΚΑΙ συνεχίζει τον πόλεμο βγάζοντας στον αέρα στοιχεία για την πραγματική οικονομική κατάσταση του καναλιού. Σύμφωνα με όσα άκουστηκαν και στη δίκη, τα χρέη προς τις τράπεζες ανέρχονται στα 220 εκατομμύρια ευρώ, προς το δημόσιο στα 94 εκατομμύρια και προς τους εργαζόμενους στα 2,5 εκατομμύρια ευρώ.

** 308,98 ευρώ είναι το ετήσιο ποσό που πληρώνουν οι πολίτες της Νορβηγίας ως ανταποδοτικό τέλος για την κρατική ραδιοτηλεόρασης τους. Πρόκειται για το υψηλότερο ποσό ανταποδοτικού τέλους, με χαμηλότερο ποσό αυτό των 47,04 ευρώ που πληρώνουν στην Πολωνία. Στη χώρα μας το ανταποδοτικό τέλος είναι 50,88 ευρώ κάθε έτος.

** 4.400.000.0000 δολάρια είναι το ποσό που θα δώσει το αμερικανικό δίκτυο του NBC στη Διεθνή ολυμπιακή επιτροπή για τα τηλεοπτικά δικαιώματα τεσσάρων Ολυμπιακών αγώνων, αρχής γενόμενης από τους Ολυμπιακούς αγώνες το 2014 από το Σότσι της Ρωσίας

** Ήταν αναμενόμενο, έγινε πραγματικότητα. Η Forthnet της Nova ζητά μείωση του κόστους των τηλεοπτικών δικαιωμάτων κατά 25% ξεκινώντας ήδη από την αγωνιστική περίοδο που έχει τελειώσει. Με επιχείρημα ότι έχει υποβαθμιστεί το τηλεοπτικό προϊόν μετά τις αποκαλύψεις για τους στημένους αγώνες, ζητά το «κούρεμα» της σύμβασης ύψους 176 εκατ ευρώ. Το θέμα είναι με πόσα χρήματα θα δεχθεί να ενταχθεί τελικά στη Nova και η ΠΑΕ Ολυμπιακός.

** Μια ακόμη σημαντική κοινωνική πρωτοβουλία πήρε η ΕΡΤ. Αύριο βράδυ παρουσιάζει στο Studio C το τελευταίο βιβλίο του ποιητή και στιχουργού Μιχάλη Γκανά, με τίτλο «Γυναικών μικρές και πολύ μικρές ιστορίες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: