mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Συγκέντρωση "αγανακτισμένων" συντακτών στην ΕΣΗΕΑ

Για να απαιτήσουμε απεργιακές δράσεις, ενάντια στις απολύσεις και τις ατομικές συμβάσεις ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ

Συγκέντρωση την Τρίτη 19 Ιουλίου στις 12:00 στην ΕΣΗΕΑ

Την Τρίτη 12 Ιουλίου, έξω από τον ΠΗΓΑΣΟ, πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση δεκάδων εργαζόμενων στα ΜΜΕ αλλά και αλληλέγγυων, για να καταγγείλουμε τις απολύσεις και τις ατομικές συμβάσεις που προσπαθεί να επιβάλει η διοίκηση του «εθνικού εργολάβου» σε βάρος των εργαζόμενων. Στην κινητοποίηση δείξαμε την αποφασιστικότητα μας να συνεχίσουμε για να μην επιτρέψουμε να περάσουν οι εργοδοτικές επιθέσεις.

Την ίδια όμως αποφασιστικότητα δείχνουν και οι εργοδότες από τη δική τους μεριά. Στο Μπομπολέικο συνεχίζονται οι πιέσεις για να υπογράψουν οι συνάδελφοι ατομικές συμβάσεις με μειώσεις μισθών και οι εξηγήσεις που αναγκάστηκε να δώσει ο Αντώνης Δαλίπης (διευθυντής της ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ) δεν κρίθηκαν ικανοποιητικές από κανένα. Στο ΔΟΛ ο πρόεδρος της ΕΙΗΕΑ Σταύρος Ψυχάρης ζήλεψε τις πρωτοβουλίες του Μπόμπολα και προετοιμάζει το κλίμα για να προχωρήσει και αυτός σε απολύσεις και ατομικές συμβάσεις , γιατί δεν βγαίνει το «μαγαζί». Στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, αν και τελικά πληρώθηκαν οι εργαζόμενοι, πέπλο μυστηρίου καλύπτει το περιβόητο μπίζνες πλαν με βάση το οποίο έγινε η χρηματοδότηση. Στον FLASH οι απολύσεις έχουν φτάσει αισίως τις 40 και τέλος σε πολλά μαγαζιά οι εκδικητικές απολύσεις συναδέλφων που δεν υποτάσσονται στην εργοδοσία συνεχίζονται με τελευταία παραδείγματα στη SportDay και στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.



Για όλους αυτούς του λόγους και δεκάδες περισσότερους, είναι αναγκαίο περισσότερο από ποτέ, να προχωρήσει άμεσα όλος ο κλάδος σε 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση για να βάλουμε φρένο στην εργοδοσία. Δεν μπορεί κανένας να χρησιμοποιήσει για επιχείρημα το ότι είναι καλοκαίρι. Αφού για την εργοδοσία δεν ισχύει αυτό και συνεχίζει το πόλεμο εναντίον μας, τότε πρέπει να κάνουμε το ίδιο. Έχουμε βαρεθεί να βλέπουμε την αδράνεια και την φιλοεργοδοτική στάση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ που αρνείται να δώσει απεργιακή απάντηση σε αυτές τις εργοδοτικές επιθέσεις. Η δυνατότητα να αλλάξει αυτή η κατάσταση είναι την Τρίτη 19 Ιουλίου στις 12 το μεσημέρι οπότε συνεδριάζει το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ εκ νέου.

Γι’ αυτό, όσοι στηρίξαμε την κινητοποίηση στο ΠΗΓΑΣΟ και συγκροτήσαμε την Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Απολυμένων στον Τύπο καλούμε την ΤΡΙΤΗ 19 Ιουλίου στις 12 το μεσημέρι συγκέντρωση στην ΕΣΗΕΑ. Για να απαιτήσουμε άμεση απεργιακή δράση ενάντια στις εργοδοτικές επιθέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: