mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Έτσι και χειρότερα στα FM

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ!
Από τον Γιώργο Ζ.
(αναδημοσίευση από το e-tetradio)

Μία από όλες τις απόψεις εκρηκτική ραδιοφωνική σεζόν λήγει σε μερικές ημέρες, τον Αύγουστο, όταν τα περισσότερα ραδιόφωνα κατεβάζουν ρολλά. Λουκέτα, μεταβιβάσεις αδειών, απεργίες και άλλα πολλά συνέβησαν από τον Σεπτέμβριο μέχρι και σήμερα. Το γεγονός που σημάδεψε περισσότερο τη σεζόν ήταν (φυσικά) η ολική κατάρρευση της ΙΜΑΚΟ, τον Ιανουάριο. 
Ένα συγκρότημα Τύπου το οποίο διέθετε 3 ραδιοσταθμούς, τον «Derti 98.6», τον «Sfera 102.2»και τον «Nitro 102.5». Καταλυτική στάθηκε η διαδικασία κατάσχεσης που έλαβε χώρα ένα πρωινό στις εγκαταστάσεις της Μαρίνου Αντύπα. Πλιάτσικο, κανονικό. Τα δύο από τα τρία ραδιόφωνα πέρασαν στον έλεγχο των τραπεζών (στην Πειραιώς ο Derti, στην Eurobank ο Nitro) και παραμένουν μέχρι και σήμερα... «ορφανά». Ο «Nitro 102.5» μετράει ήδη κάποιους αποτυχημένους πλειστηριασμούς, με την άδειά του να διασώζεται από το ΕΣΡ - είχε δοθεί στην ΙΜΑΚΟ, μεταβιβάζεται σε θυγατρική της. Ο «Sfera 102,2» 'αλλαξε χέρια και από την ΙΜΑΚΟ πέρασε στον Γιώργο Πολίτη - το 2006 είχε λάβει χώρα ακριβώς το αντίστροφο. Δηλαδή ο Γιώργος Πολίτης είχε μεταβιβάσει τον«Superstar 98,6» (νυν Derti) στην ΙΜΑΚΟ.

Άλλη μια σημαντική αγοραπωλησία ήταν εκείνη του«Εν Λευκώ 87.7» από τον όμιλο Λυμπέρη - πέρασε στην εταιρεία Frontstage και την (new entry, στον χώρο των media) Αλεξάνδρα Δασκαλοπούλου. Επίσης στις αρχές της σεζόν η Ισπανική SBS πούλησε το 100% των μετοχών του «Λάμψη 92.3» στις Αττικές Εκδόσεις (+«DeeJay 95.2» και «Rock FM 96.9») έναντι 4.500.000 ευρώ, μετά από πολλές επαφές του Ισπανικού ομίλου ακόμα και με τον ΑΝΤ1 (που διαθέτει τον -παρόμοιου ρεπερτορίου- Ρυθμό 94.9). Τέλος, άλλη μια μεταβίβαση, ήταν αυτή του NRJ Θεσσαλονίκης 98, από τον όμιλο Γιαννίκου σε ένα δικηγορικό γραφείο.

Από λουκέτα, άλλο τίποτε. Ο «Sentra 103.3» δεν κατάφερε να επιβιώσει στη εποχή της κατάργησης της διαφήμισης εταιρειών στοιχήματος παρά τις μεγάλες περικοπές σε μισθούς και προσωπικό. Ο«Ξένιος 94.3», μετά από απόφαση του δήμου Φυλής, τέθηκε σε λύση και εκκαθάριση, με τους εργαζόμενους να μετακινούνται σε άλλες υπηρεσίες του δήμου, και τη συχνότητα 94,3 FM να παραμένει στον δήμο για μελλοντική αξιοποίηση. Δεν έλειψαν όμως και οι πολυήμερες απεργίες: κορυφαίοι ο «Sentra 103.3» και ο «Άρης FM 92.8», ο «Επικοινωνία 94», τα ραδιόφωνα της (πρώην) ΙΜΑΚΟ, τα ραδιόφωνα του ομίλου Κουρή (Love Radio και Orange) κ.α.
Είχαμε, τέλος, μετονομασίες και νέα «μαγαζιά». Οι 93.2 από «Happy» (ελληνικά και ξένα mainstream pop/dance) ξαναέγιναν «Orange» με το γνωστό ρεπερτόριο που έκανε δημοφιλή τη συχνότητα (ξένα mainstream pop/dance). Οι 88.6 απλώς άλλαξαν σε NRJ Athens (από Fresh) διατηρώντας το ίδιο playlist (ξένα mainstream pop/dance) λόγω της κατοχύρωσης του brand name "NRJ" από τον όμιλο Γιαννίκου, για την Ελλάδα. Οι 96.6 από Δίφωνο (έντεχνα), που ήταν μέχρι τον περσινό Ιούνιο, έγιναν «Pepper» (jazz, soul, ethink κ.α.) τον Σεπτέμβριο. Οι 98.9, από Ράδιο 9 μετονομάστηκαν σε«Alpha 98,9» λόγω συγχώνευσης δραστηριοτήτων με την τηλεόραση του Alpha. Αλλαγές είχαμε και στη Θεσσαλονίκη: οι 96.8 από Dallas Radio (ελληνικά pop) έγιναν ξανά Velvet (80's, 90's, 00's και σήμερα) και οι 98 που έγιναν North Radio (ελληνικά pop/λαϊκά) από NRJ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: