mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

Τέλος το 6ωρο για τον Alpha radio**


** έγιναν, συμβαίνουν....

Καταργείται το 6ωρο
Ανοιχτό παραμένει το θέμα των ατομικών συμβάσεων στον Alpha radio  μετά την 5νθήμερη απεργία της ΕΤΕΡ. Οι δημοσιογράφοι έχουν στα χέρια τους τις ατομικές συμβάσεις και όπως προκύπτει από την έρευνα της νομικής υπηρεσίας της ΕΣΗΕΑ καταργείται η 6ωρη εσωτερική σύνταξη και όλα τα επιδόματα. Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων πάντως σε επιστολής τους προς τη διοίκηση μεταφέρουν τη βούληση των εργαζομένων να στηρίξουν για μια ακόμη φορά το σταθμό...

Τέλος η απλή ευκρίνεια για την EBU
Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Λονδίνου θα σηματοδοτήσουν το τέλος των μεταδόσεων απλής ευκρίνειας (SD) για την Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (EBU). Η EBU ανακοίνωσε ότι προμήθευσε στα μέλη της έως οκτώ αποκωδικοποιητές MPEG-4 για να εξασφαλιστεί η πρόσβαση και στα 12 σήματα υψηλής ευκρίνειας  που θα ενεργοποιηθούν στο δίκτυο της Eurovision (Eurovision Network) για τους αγώνες. Εξαίρεση σε αυτές τις εξελίξεις αποτελεί βεβαίως η Ελλάδα. Η ΕΡΤ θα μεταδώσει σε υψηλή ευκρίνεια τους αγώνες αλλά μετά από αυτούς θα επιστρέψει και πάλι στην απλή των δικών της τηλεοπτικών προγραμμάτων.

Σε αναμονή οι απλήρωτοι του ΑΠΕ
Καθησύχασε τους εργαζόμενους του Αθηναϊκού πρακτορείου ο Σιμος Κεδίκογλου με τις δηλώσεις του ότι δεν μπορεί να ιδιωτικοποιηθεί το εθνικό πρακτορείο της χώρας. Οι εργαζόμενοι σε ΑΠΕ-ΜΠΕ θα μείνουν απλήρωτοι καθώς όπως ενημερώθηκαν υπήρξε καθυστέρηση στην έγκριση του ποσού που ζητήθηκε από τον Μάϊο. Έτσι με την υπογραφή του νέου υπουργού η μισθοδοσία θα γίνει στο τέλος Αυγούστου.

Στον αέρα η Espresso
Την αποδέσμευση χρημάτων από τους δεσμευμένους λογαριασμούς του αναμένει ο Πέτρος Κυριακίδης, όπως δήλωσε σε εκπροσώπους των εργαζομένων της Espresso και του Flash. Όπως είπε έχει καταθέσει αίτημα στον εισαγγελέα για ελεγχόμενη ροή χρημάτων. Στο μεταξύ στην Espresso  αναστέλλεται η έκδοση του ένθετου περιοδικού για το «Στοίχημα» καθώς οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι από τον περασμένο Απρίλιο.

Αγριεύει η ΕΕΤΤ
Συχνότερους ελέγχους στα ερτζιανά και τα UHF θα κάνει η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών εξαιτίας της ψηφιακής μετάβασης στον Υμηττό. Με δυο επιχειρήσεις της την περασμένη εβδομάδα σε Αττική και Χορτιάτη, έκλεισε τις συχνότητες του «Κρήτη FM” και του «88μισό», σταθμούς των οποίων την εκπομπή χαρακτήρισε «παράνομη». Βέβαια τα δυο ραδιοφωνικά σήματα επέστρεψαν στα FM μερικές μέρες αργότερα.

Στον ΠΣΑΤ κινούνται
Συνεχίζονται οι πρωτοβουλίες της νέας διοίκησης του ΠΣΑΤ υπό την προεδρία του Σωτήρη Τριανταφύλλου. Η απασχόληση των αθλητικών συντακτών στα sites παραμένει ψηλά στην ατζέντα του προεδρείου και την περασμένη εβδομάδα έγινε η δεύτερη συνάντηση με τους διευθυντές-αρχισυντάκτες των αθλητικών ειδησεογραφικών ιστοσελίδων της Αθήνας. Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΣΑΤ έχει ήδη ξεκινήσει τη χαρτογράφηση των αθλητικών ιστοσελίδων της Αθήνας και πρόκειται να κάνει κάτι ανάλογο και για την περιφέρεια με στόχο να εγγράψει στο σύνδεσμο τους αθλητικούς συντάκτες που εργάζονται σε αυτές.

Νέα μέλη στο ΔΣ ΕΣΗΕΑ
Ξεπεράστηκαν τελικά οι διαφωνίες στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ μετά την εναλλαγή του εκλεγμένου εκπροσώπου της παράταξης «Πρωτοβουλία για την Ανατροπή». Τη θέση του ταμία πήρε ο νέος εκπρόσωπος της παράταξης Μωϋσής Λίτσης ενώ εναλλαγή έγινε και από την παράταξη «Δημοσιογραφική Μεταρρύθμιση». Στη θέση του Ηλία Κάνελλη που παραιτήθηκε μπήκε ο Μακης Διόγος.

Πρόσωπα της απολύτου εμπιστοσύνης
Με σημασία οι αλλαγές στην ηγεσία των γενικών γραμματειών ενημέρωσης και ενημέρωσης και επικοινωνίας όπου ορίστηκαν οι κύριοι Ιωάννης Παναγιωτόπουλος Ανδρέας Κατσανιώτης. Ο δεύτερος στενός φίλος του Αντώνη Σαμαρά από την εποχή της ΠΟΛΑΝ έχει το κύριο βάρος στην εποπτεία των περιφερειακών Μέσων και του Τύπου. Ο ίδιος έχει πείρα από τον Τύπο καθώς στο παρελθόν έχει διατελέσει διευθυντής μάρκετινγκ της “Καθημερινής”. Πολλά θα φανούν από τις πρώτες τους ενέργειες και ειδικά στο ΑΠΕ τα ανοιχτά μέτωπα είναι πολλά.

Στην περιφέρεια το μήνυμα ελήφθη
Στα πανελλαδικής εμβέλειας τηλεοπτικά κανάλια η τηλεοπτική οδηγία που ορίζει τους κανόνες για την τοποθέτηση προϊόντος παραμένει άγνωστη. Στα περιφερειακά ήδη εφαρμόζεται. Ένας ακόμη τρόπος εσόδων για τα, σε κρίση εσόδων, κανάλια. Και επειδή το ΕΣΡ καραδοκεί ειδικά για την περιφέρεια, εντάχθηκε και η αναγκαία κάρτα πριν αρχίσουν οι εκπομπές με μεγάλους τίτλους και το μήνυμα: “Στην εκπομπή υπάρχει τοποθέτηση προϊόντος”.

Για τους συμβασιούχους δεν υπάρχει υπογραφή
Μετέωροι μένουν ακόμη οι 60 συμβασιούχοι των οποίων η πρόσληψη είχε αποφασισθεί αλλά λόγω των εκλογών κάνεις από τη διοίκηση της ΕΡΤ δεν πήρε την ευθύνη για την πρόσληψη τους. Στο μεταξύ η κατάσταση τόσο κεντρικά στην ΕΡΤ όσο και στην ΕΡΤ3 είναι οριακή και η ΠΟΣΠΕΡΤ έχει προειδοποιήσει με στάση δραστηριοτήτων ανά πάσα στιγμή. Για αυτό και η ΕΡΤ έκοψε κάθε άλλη εκπομπή, βάζοντας στα προγράμματα της μόνο τους Ολυμπιακούς αγώνες!

(αναδημοσίευση από Παρασκευή &13) 


Δεν υπάρχουν σχόλια: