mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Δίνει το 50% των χρεών στα ΜΜΕ


LEO BURNETT Ζητά «κούρεμα» χρέους από τα ΜΜΕ

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στη διαφημιστική και μιντιακή αγορά με πρωταγωνίστρια τη Leo Burnett, τη 2η σε δύναμη διαφημιστική εταιρεία στην Ελλάδα που αναμένει την «ετυμηγορία» του Πρωτοδικείου Αθηνών μετά την κατάθεση του αιτήματος υπαγωγής στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα.
Ενώ ο νέος πρόεδρος της εταιρείας και senior vice president του γαλλικού ομίλου Publicis, Ματίας Έμεριχ, συνεχίζει να διασταυρώνει τα ξίφη του μέσω επιστολών με τον απερχόμενο Πέτρο Βενέτη, το domino effect τόσο για το «μικρόκοσμο» της διαφημιστικής όσο και για την αγορά θεωρείται εκ των ων ουκ άνευ, πόσο μάλλον όταν η διαφημιστική ζητεί ρύθμιση από τα ΜΜΕ. Πιο συγκεκριμένα προτείνει να καταβάλει το 50% των οφειλομένων της, αντί όλου του ποσού σε κάθε μέσο.

Εν τω μεταξύ η γαλλική μητρική εταιρεία (Publicis) κινείται ευέλικτα και εν αναμονή της απόφασης του δικαστηρίου δεν κάθεται με σταυρωμένα τα χέρια: Ήδη οι Γάλλοι επικεφαλής της εταιρείας έχουν δηλώσει την πρόθεσή τους να παραμείνουν επί ελληνικού εδάφους είτε διατηρώντας το creative section και το τμήμα digital της Leo Burnett -αν και εφόσον γίνει δεκτό το αίτημα για υπαγωγή στο «99» και για προστασία από τους πιστωτές- είτε φέρνοντας στην Ελλάδα τη διαφημιστική Black Pencil στην οποία θα μεταφέρουν τους πολυεθνικούς πελάτες. H Black Pencil προσφέρει υπηρεσίες 360° επικοινωνίας και αποτελεί διεθνές brand της Leo Burnett, που χρησιμοποιείται κυρίως από το δίκτυο αφενός για να ενσωματώνει σε μια εταιρεία διάφορα τμήματα που ασχολούνται με «μη-συμβατικές» προσπάθειες επικοινωνίας, αφετέρου για την αντιμετώπιση πιθανόν conflicts.
Από τη Leo Burnett πάντως αποχώρησαν ήδη 30 εργαζόμενοι με τη μέθοδο της «εθελουσίας εξόδου» έπειτα από προτροπή του Μ. Έμεριχ. Προηγουμένως έγιναν δεκτά τόσο τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν οι εργαζόμενοι της Leo Burnett για τη διασφάλιση των αποζημιώσεων όσο και εκείνα που έχει καταθέσει η εταιρεία για τους πιστωτές της.
Αποτέλεσμα ήταν με προσωρινή διαταγή του δικαστηρίου να απαγορευθεί κάθε μεταβολή στην πραγματική ή νομική κατάσταση της περιουσίας της εταιρείας μέχρι τις 5/8, όταν και θα συζητηθούν εκ νέου οι δυο υποθέσεις. Αυτό σημαίνει πως μέχρι τη συγκεκριμένη ημερομηνία η περιουσία της Leo Burnett είναι δεσμευμένη και δεν μπορεί να γίνει καμία μεταφορά χρημάτων προς προμηθευτές, πιστωτές ή τρίτους, καθώς η προσωρινή διαταγή του Πρωτοδικείου επιτρέπει τη διάθεση χρημάτων μόνο για την κάλυψη των τρεχουσών μισθολογικών υποχρεώσεων και για κανένα άλλο λόγο.
Πρόκειται για μια θετική εξέλιξη όσον αφορά τους εργαζομένους, καθώς με αυτό τον τρόπο δεσμεύεται μέχρι τις 5/8 και το συνολικό ύψος των αποζημιώσεων, ύψους 2,5 εκατ. ευρώ.
Πάντως, ο Ματίας Έμεριχ ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται κανένα θέμα συγχώνευσης της Leo Burnett με την αδελφή Publicis Hellas, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο το δίκτυο να κινηθεί νομικά κατά των υπευθύνων της εταιρείας και του Πέτρου Βενέτη, «εάν αποδειχθεί ότι υπάρχει νομικό κενό στις κινήσεις των τελευταίων»

(αναδημοσίευση από Παρασκευή &13)

Δεν υπάρχουν σχόλια: