mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Τεχνικοί και δημοσιογράφοι συνεχίζουν τις στάσεις εργασίας στον Flash

Νέες απολύσεις ανακοινώθηκαν σήμερα στο ραδιοφωνικό σταθμό του Flash.Η ΕΣΗΕΑ καταγγέλοντας τις απολύσεις, συνεχίζει μαζί με την ΕΤΕΡ τις επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας στο ραδιόφωνο.

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ
Η ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει την ανάλγητη συμπεριφορά της ιδιοκτησίας του Ρ/Σ «FLASH», σε βάρος των εργαζομένων στο σταθμό, που επιμένει να θεωρεί την ενημέρωση, τους δημοσιογράφους και τους τεχνικούς αναλώσιμη, έχοντας απολύσει ήδη τον τελευταίο καιρό περίπου 35 εργαζόμενους, δημοσιογράφους και τεχνικούς.
Σήμερα απολύθηκαν επίσης με την ίδια ωμή διαδικασία πληρωμένης εκκαθάρισης, που ακολουθείται στον Ρ/Σ «FLASH», ο δημοσιογράφος Δημήτρης Φαναριώτης μετά από 21 χρόνια δημοσιογραφικής υπηρεσίας μαζί με 4 τεχνικούς.

Η κυβέρνηση, τα κόμματα και οι αρμόδιες αρχές οφείλουν επιτέλους να εγκαταλείψουν την απάθειά τους και να παρέμβουν πολιτικά και ουσιαστικά, έστω και τώρα, στην γενικότερη αποδόμηση που επιχειρείται στην ενημέρωση με θύματα τους εργαζόμενους και το δικαίωμα της κοινής γνώμης για υπεύθυνη πληροφόρηση.

Η ΕΣΗΕΑ απαιτεί την άμεση ανάκληση των απολύσεων, προκειμένου να διατηρηθεί ο ενημερωτικός χαρακτήρας του σταθμού αλλά και να αποκατασταθούν και να διασφαλιστούν τα δικαιώματα των εργαζομένων. Επισημαίνει ότι είναι αποφασισμένη να ασκήσει όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή της και ήδη συνεχίζονται οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις που έχουν αποφασιστεί στον Ρ/Σ «FLASH».

Δεν υπάρχουν σχόλια: