mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

Στοπ εργασίας στη Cinegram, στον αέρα η "Ονειροπαγίδα"

Οι τεχνικοί ενημέρωσαν την αγορά πως σταματάνε να παρέχουν δουλειά στην εταιρεία Cinegram επειδή αυτή δήλωσε επίσημα στάση πληρωμών έως τον Σεπτέμβριο. Η σειρά του ΑΝΤ1 "Ονειροπαγίδα" αν δεν ληφθεί πρωτοβουλία από τον ΑΝΤ1, βρίσκεται στον αέρα. Για το θέμα έγραψε η Espresso της Κυριακής:
Στο κενό βρίσκεται η «Ονειροπαγίδα» του ΑΝΤ1 και κανείς δεν μπορεί με σιγουριά να πει αν η σειρά θα συνεχιστεί με νέο κύκλο από τον Οκτώβριο παρά το πράσινο φως που πήρε από το κανάλι. Αιτία είναι η πτώχευσης της εταιρείας παραγωγής Cinegram η οποία δηλώνει στους συνεργάτες της πως η παύση χορηγήσεων από τις τράπεζες έπληξε σοβαρά τις εργασίες της. Σύμφωνα με πληροφορίες μας οι ηθοποιοί που έχουν πληρωθεί μόνο για πέντε ή έξι επεισόδια, έθεσαν όρο στην εταιρεία και το κανάλι πως δεν πρόκειται να συνεχίσουν εάν δεν πάρουν τα λεφτά τους από τα επόμενα επεισόδια που βγήκαν στον αέρα. Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες ο ΑΝΤ1 έχει πληρώσει τον πρώτο κύκλο και δεν φαίνεται διατεθειμένος μέχρι στιγμή να «βάλει πλάτη» και να πληρώσει για δεύτερη φορά την εταιρεία. Στελέχη του καναλιού χαρακτηρίζουν «σύνθετο» το ζήτημα και παραδέχονται πως προκύπτει αδιέξοδο αφήνοντας ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, ακόμη και να μπεί πρόωρο τέλος στην «Ονειροπαγίδα». Η σειρά ανήκει στον κύκλο των πετυχημένων κόνσεπτ του ΑΝΤ1 για αυτή την τηλεοπτική σεζόν, ήταν μάλιστα μια ευχάριστη έκπληξη και για το κανάλι καθώς πρόσθεσε μονάδες τηλεθέασης στην ταλαίπωρη ως το χειμώνα ζώνη του prime time.
Μόλις την περασμένη εβδομάδα η Cinegram με επιστολή της προς τους συνεργάτες της σημειώνει πως «πήρε δραστικά μέτρα» για τη διασφάλιση της συνέχειας της λειτουργίας της και πως δίνει «προτεραιότητα στο να καλύψει τις οικονομικές εκκρεμότητες» προς τους εργαζόμενους της. Στην ουσία ζητά από τους συνεργάτες που δεν έχουν πληρωθεί να συνεχίσουν να εργάζονται αφού η εταιρεία θα αναλάβει άμεσα νέες παραγωγές, έτσι ώστε «οι συνεργάτες θα εξοφλούνται με την ολοκλήρωση τους» και στις αμοιβές τους «θα προστίθεται και κάποιο ποσό κατά περίπτωση από τις προηγούμενες οφειλές». Από τις δηλώσεις της εταιρείας γίνεται φανερό πως ζητά από τους ηθοποιούς να ανοίξουν το τεφτέρι του μπακάλη και να γράψουν εκεί τα χρωστούμενα από τις αμοιβές των επεισοδίων που βγήκαν ήδη στον αέρα του ΑΝΤ1, με την ελπίδα ότι θα πληρωθούν την επόμενη τηλεοπτική χρονιά από το νέο κύκλο επεισοδίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: