mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

Η απάντηση της ΕΡΤ για τους συμβασιούχους

Δεν αλλάζει πολλά η δημόσια τοποθέτηση του ΔΣ της ΕΡΤ για τους συμβασιούχους, απλώς επιβεβαιώνει όλα τα σενάρια και τις πληροφορίες που έχουν δημοσιευθεί. Μένει να διαπιστωθεί αν η δημόσια τοποθέτηση θα σημάνει και τη λήξη συναγερμού για τους συνδικαλιστές που έχουν αναγγείλλει απεργίες την επόμενη εβδομάδα.
Η ανακοίνωση της ΕΡΤ έχει ως εξής:
Με βάση τις τελευταίες εξελίξεις, όπως προκύπτουν από την επικοινωνία μας με τα συναρμόδια Υπουργεία, η ΕΡΤ θα συνεργάζεται με έκτακτο προσωπικό σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο και συγκεκριμένα με καθεστώς συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου.

Για την εναρμόνιση του Γενικού Κανονισμού Προσωπικού με όσα προβλέπονται στην κείμενη νομοθεσία για τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου, η Διοίκηση της ΕΡΤ, σε συνεργασία με το ΥΠΠΟΤ, προωθεί νομοθετική ρύθμιση, η οποία έχει ενσωματωθεί στο σχέδιο νόμου «Ρυθμίσεις θεμάτων Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού» που αναμένεται να τεθεί προς ψήφιση στη Βουλή μέχρι το τέλος του τρέχοντος μήνα.

Προς ενημέρωση όλων των ενδιαφερομένων, η Διοίκηση της ΕΡΤ παραθέτει επιγραμματικά τα δεδομένα και τις διαδικασίες με τις οποίες θα κινηθεί στο θέμα των συμβασιούχων στο νέο περιβάλλον:

1. Ο συνολικός αριθμός συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου για το 2010 θα αντιστοιχεί μέχρι το 70% των συμβασιούχων που είχε η ΕΡΤ το 2009 σύμφωνα με τον Ν. 3833/2010.

2. Για Δημοσιογράφους και Καλλιτέχνες που εξαιρούνται σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο από τα κριτήρια και διαδικασίες του Ν. 2190/94 (διαδικασίες ΑΣΕΠ), η διοίκηση της εταιρίας θεσπίζει κριτήρια επιλογής που διασφαλίζουν τη διαφάνεια και την αξιοκρατία.

3. Για τις λοιπές ειδικότητες που δεν εμπίπτουν στην ανωτέρω εξαίρεση από τις διαδικασίες ΑΣΕΠ θα εφαρμοσθούν τα προβλεπόμενα στο άρθρο 21 του Ν. 2190/94, κριτήρια.

4. Λαμβανομένων υπόψη των ιδιαιτεροτήτων του ραδιοτηλεοπτικού προγράμματος, οι συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου θα είναι διάρκειας έως και δώδεκα μηνών.

5. Η διοίκηση της ΕΡΤ, στο πλαίσιο της νομιμότητας, θα δώσει βαρύτητα στην ειδική εμπειρία που έχουν αποκτήσει οι απασχοληθέντες με σύμβαση έργου στην εταιρία.

6. Σε κάθε περίπτωση, προϋπόθεση για τη σύναψη οποιωνδήποτε συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου, αποτελεί η έκδοση Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου (ΠΥΣ). Ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία έκδοσης ΠΥΣ και μόλις δημοσιευθεί η αναμενόμενη νομοθετική ρύθμιση θα ξεκινήσει η διαδικασία προκήρυξης και πρόσληψης έκτακτου προσωπικού της ΕΡΤ.


Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΡΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια: