mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

Της εβδομάδας

●●● Στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα υπέβαλε αίτηση η εταιρεία Cinegram. Το γεγονός επιβεβαίωσε η Ένωση Παραγωγών Κινηματογράφου Τηλεόρασης, η ΠΑΚΤ, η οποία ασχολήθηκε με τις καταγγελίες που έγιναν για μέλη της.

●●● Όπως ανακοίνωσε η ΠΑΚΤ διέγραψε από τα μητρώα της την εταιρεία Max productions επειδή επιβεβαίωσε πως η συμπεριφορά της δεν ήταν σύμφωνη με τις αρχές της Ένωσης.

●●● Ως κίνηση αναγνωριστική και πιλοτική εκτιμάται η μεταφορά της σειράς «Η ζωή της άλλης» από το Mega στις 9.00 το βράδυ. Χωρίς να αποκλείεται η μετακίνηση αυτής της σειράς σε ζώνη prime time και την επόμενη σεζόν, το κανάλι κάνει αυτή την κίνηση λόγω του Μουντιάλ.

●●● Την παραίτησή του υπέβαλε από το ΔΣ της ΕΡΤ ο Στέλιος Κούλογλου. Η θέση του όπως και αυτή που κατείχε ο εκπρόσωπος της ΟΚΕ θα καλυφθούν μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Πολιτισμού.

●●● Βρήκαν την εύκολη λύση οι τηλεοπτικοί σταθμοί για την κάλυψη του πολιτικού ρεπορτάζ. Στέλνουν αίτημα στην ΕΡΤ να τους δώσει έτοιμο, μονταρισμένο υλικό από τα ταξίδια ή τις δηλώσεις του πρωθυπουργού. Και η ΕΡΤ ετοιμάζει τα ρεπορτάζ χωρίς άλλη αντίρρηση.

●●● Να δοθούν όλα τα στοιχεία για δημοσιογράφους που τυχόν αναφέρονται σε λίστες δωροδοκίας της Siemens καλεί το Εποπτικό όργανο δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ. Τα στοιχεία έχει ζητήσει από τη Βουλή και το ΔΣ της Ένωσης.

●●● Θα αποκτήσει και νέα εκπομπή μαγειρικής ο Alpha μετά το «Κάτι ψήνεται» και τον «Εφιάλτη στην κουζίνα». Παρουσιαστής και κριτής της θα είναι πάλι ο Έκτορ Μποτρίνι.

●●● Πληθαίνουν οι αντιδράσεις στην ΕΡΤ καθώς αποκαλύπτεται σταδιακά ο σχεδιασμός για τους συμβασιούχους έργου στην κρατική τηλεόραση. Σύμφωνα με επίσημες πια δηλώσεις, θα προκηρυχτούν περίπου 700 θέσεις με συμβάσεις εργασίας 8μηνης διάρκειας ή έργου 3μηνης διάρκειας.

●●● Για τους δημοσιογράφους, για περίπου 250 συμβάσεις, η προκήρυξη θέσεων θα γίνει από την ΕΡΤ και θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής όλοι οι δημοσιογράφοι εντός και εκτός κρατικής τηλεόρασης.

●●● Διαβάστηκε και ανάποδα η επίσημη παρουσίαση του Κρίστοφ Μάινους του Alpha την περασμένη εβδομάδα. Ότι τώρα που το κανάλι πέτυχε το στόχο του, ήρθε η ώρα να αποχωρήσει από την Ελλάδα...

●●● Με περικοπές εγκρίθηκαν για την επόμενη τηλεοπτική περίοδο οι ενημερωτικές εκπομπές του Mega.

●●● Από κριτική επιτροπή στο τηλεοπτικό σανίδι; Ο λόγος για την Ευγενία Μανωλίδου που φέρεται να αναλαμβάνει ρόλο στην καθημερινή σειρά του ΑΝΤ1 «Κάρμα» για την επόμενη τηλεοπτική περίοδο.

●●● Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του καναλιού πάντως παρέμεινε στην κορυφή της τηλεθέασης καθ' όλη τη διάρκεια της τηλεοπτικής σεζόν με νούμερα ρεκόρ για τον τηλεοπτικό ανταγωνισμό.

●●● Αύξηση της επισκεψιμότητάς του καταγράφει το site της Ισοτιμίας για το Μάιο. Το www.isotimia.gr είχε 124.762 μοναδικούς επισκέπτες, συνολικά προβλήθηκαν 6,3 εκατομμύρια σελίδες, ενώ στοιχείο της ποιοτικής μέτρησης είναι ο υψηλός χρόνος παραμονής.

●●● Κορυφή του παγόβουνου χαρακτηρίζουν οι συνδικαλιστικές ενώσεις των ΜΜΕ το ασφαλιστικό. Κάνοντας λόγο για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων των εργαζομένων, σημειώνουν πως έρχεται καταιγίδα σαρωτικών μέτρων που θα μεταβάλει δραματικά το εργασιακό περιβάλλον.

(αναδημοσίευση από Ισοτιμία, 5 Ιουνίου)

Δεν υπάρχουν σχόλια: