mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

Αποδοχές ίσες με αυτές του προέδρου του Αρείου Πάγου*

* news Η έκδοση εβδομάδας

●●●Σώζεται, όπως όλα δείχνουν, η σειρά «Ονειροπαγίδα» του ΑΝΤ1 καθώς το κανάλι σχεδιάζει να μετακινήσει την παραγωγή της στη θυγατρική εταιρεία Ena productions.

●●● Σύμφωνα με το νομοσχέδιο του Π. Γερουλάνου για την ΕΡΤ οι αποδοχές του διευθύνοντος συμβούλου και των γενικών διευθυντών θα καθορίζονται με υπουργική απόφαση «κατά παρέκκλιση κάθε άλλης διάταξης». Σύμφωνα με πληροφορίες μας το ποσό που συζητείται είναι περίπου 12.000 μεικτά. Το ίδιο ποσό συζητείται να δοθεί σε ορισμένους παρουσιαστές που θα εξαιρεθούν από το γενικό πλαφόν που ισχύει για τους κρατικούς οργανισμούς.

●●● Στο ίδιο νομοσχέδιο προβλέπεται και θέση αντιπροέδρου στο ΔΣ της ΕΡΤ.

●●● Εκτός τηλεοπτικών πλατό θα μείνουν πολλοί πανελίστες και συνεργάτες εκπομπών με τη λήξη της σεζόν σε λίγες μέρες. Αναμένεται να πέσει οριστικά αυλαία και σε πολλές «ζωντανές» εκπομπές.

●●● Υπέβαλε την παραίτησή του και αποχωρεί από το συγκρότημα του «Πήγασου» ο διευθυντής έκδοσης Γιάννης Ταμπάκης, δείγμα του τεταμένου κλίματος που επικρατεί στο «Έθνος».

●●● Τεχνικοί και ηθοποιοί αρνήθηκαν να συνεχίσουν να εργάζονται για την εταιρεία Cinegram η οποία ωστόσο εξακολουθεί να κάνει παραγωγές διαφημιστικών σποτ.

●●● Πρόστιμο 50.000 ευρώ επιβλήθηκε στον Alpha για τις εκπομπές «Κους Κους» και «Δέστε τους» που ασχολήθηκαν με τη Τζούλια Αλεξανδράτου και τη Μαριάννα Ντούβλη.

●●● Από τις 20 εκπομπές καθημερινά στο Mega από τις αρχές Ιουλίου οι 17 θα είναι επαναλήψεις και οι τρεις δελτία ειδήσεων! Δείγμα της οικονομικής στενότητας που υπάρχει.

●●● Πληροφορίες λένε πως οι διαφημιστικές εταιρείες ενημέρωσαν ότι κόβουν την πληρωμή με επιταγές. Θα πληρώνουν μετρητοίς μετά από διάστημα 7 μηνών.

●●● Το γεγονός έχει θορυβήσει, καθώς από την 1η Ιουλίου τίθεται σε ισχύ ο νόμος για το φόρο 20% επί της τηλεοπτικής διαφήμισης, ποσό που πρέπει να προπληρώνουν τα κανάλια.

●●● Δεν κλείνει η εισαγγελική έρευνα για την ΕΡΤ με την απαγγελία κατηγοριών κατά των πρώην στελεχών της. Συνεχίζεται η έρευνα για «παράνομες προσλήψεις» με βάση το Π.Δ. 164/2004 αλλά και η έρευνα των ελεγκτών δημόσιας διοίκησης.

●●● Στις 8 Ιουλίου προγραμματίζεται κοινή συνάντηση ιδιοκτητών της περιφέρειας, μελών των Ενώσεων της ΕΠΕΚ και της ΤΕΠ. Στο επίκεντρο βρίσκεται η κοινή δράση για τον ειδικό φόρο.

●●● Έκλεισε το σόου μαγειρικής top chef και ο ΑΝΤ1. Το επόμενο διάστημα θα αναζητήσει επαγγελματίες μαγείρους ανά την Ελλάδα, όπως και μαγείρισσα για το ρόλο της παρουσιάστριας.

●●● Μεγαλώνει σε διάρκεια η πρωινή εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη στο Star την επόμενη σεζόν. Η παρουσιάστρια σύμφωνα με πληροφορίες θα παίρνει την κουτάλα και θα μαγειρεύει μετά τις 10 το πρωί!

●●● Άκαρπη απέβη η πρώτη συνάντηση της Ένωσης Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων με την ΕΣΗΕΑ για τη συλλογική σύμβαση εργασίας του 2010.

●●● Κύμα φυγής από την «Ελευθεροτυπία». Περισσότερα από 15 άτομα αναμένεται να αποχωρήσουν, φοβούμενα την εφαρμογή των ρυθμίσεων που προβλέπει ο νόμος Λοβέρδου.

●●● Στην ιδιοκτησία της Voisins Limited πέρασε η free press εφημερίδα Metro έναντι 1,8 εκατ. ευρώ.

(αναδημοσίευση από Ισοτιμία 26 Ιουνίου)

Δεν υπάρχουν σχόλια: