mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Ανακοίνωση των απολυθέντων της ΕΡΤ

Ανακοίνωση συμβασιούχων δημοσιογράφων ΕΡΤ

Τα ψέμματα τελείωσαν. Η κυβέρνηση και η διοίκηση της ΕΡΤ, αφού εξαπάτησαν την Ένωση Συντακτών και τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ για περισσότερο από 6 μήνες, τελικά μας πέταξαν στο δρόμο, χωρίς καμία δικαιολογία, ενώ ταυτόχρονα διέκοψαν και την ενημέρωση από τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, αποδεικνύοντας έτσι ότι χωρίς εμάς ο βασιλιάς είναι γυμνός…
Από την 1η Ιουλίου 347 δημοσιογράφοι (σύμφωνα πάντα με τις λίστες που παρέδωσε το δ.σ. της ΕΡΤ στην Ένωση μας) μένουμε άνεργοι και χωρίς να ξέρουμε τι μας επιφυλάσσει το μέλλον ως προς τα σχέδια της ΕΡΤ. Επιπλέον, κανείς από εμάς δεν θα λάβει, όπως καλά γνωρίζετε, αποζημίωση απόλυσης, όπως δεν έχει λάβει όλα αυτά τα χρόνια επιδόματα εορτών και αδείας, επιδόματα γάμου, παιδιών και σπουδών. Ακόμη χειρότερα, πολλοί εξ ημών εργάστηκαν από το Σεπτέμβριο ως και το Δεκέμβριο, απλήρωτοι και ανασφάλιστοι στον κρατικό ραδιοτηλεόπτικό οργανισμό, καθώς λαμβάναμε διαβεβαιώσεις από διευθυντές και προϊσταμένους ότι θα εισπράξουμε αναδρομικά τους μισθούς μας, εφόσον φυσικά δείχναμε το απαραίτητο πνεύμα συνεργασίας για να «καλυφθούν» οι εκλογικές ανάγκες και να μην εκτεθεί η ΕΡΤ ως τον Ιανουάριο που τελικά παρατάθηκαν οι συμβάσεις μας.
ΖΗΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ ΠΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΙΟΥΝΙΟΥ ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΤΗΣ ΕΡΤ,μέλη και μη μέλη της , καθώς θα μείνουμε άνεργοι για τουλάχιστον 4 μήνες, ενώ πολλοί από εμάς δεν θα βρουν καν εργασία, καθώς διανύουμε τη χειρότερη συγκυρία στο χώρο των ΜΜΕ με καθημερινές απολύσεις, εκφοβισμούς και κλείσιμο μέσων.

Είναι το λιγότερο που μπορεί να κάνει το ταμείο μας, που τόσα χρόνια ανέχτηκε αυτό το άθλιο καθεστώς εργασίας σε εργολαβικές συμβάσεις, χωρίς την εφαρμογή της ΣΣΕ, χωρίς δικαιώματα, παρά μόνο με υποχρεώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: