mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Ο ιστορικός εκφωνητής Τάσος Μητρογώγος υπερασπίζεται την ΕΡΑ Βόλου


Αναδημοσίευση από το radiofono.gr

Δημόσια θέση για το μέλλον του Δημόσιου Ραδιοφωνικού Σταθμού Βόλου πήρε ο ιστορικός εκφωνητής του, Τάσος Μητρογώγος. Η στεντόρεια φωνή του επί δεκαετίες έβγαινε από τα μικρόφωνα της «μικρής ξύλινης παράγκας» και άφησε το δικό της στίγμα στο Βολιώτικο ακροατήριο. Η φωνή του άλλωστε δεν έπαψε ποτέ να ηχεί στ’ αυτιά μας -μέσα από τους δέκτες του ραδιοφώνου- αφού οι ταινίες του, οι πομπίνες που τα παλιά τα χρόνια, όταν τα τεχνικά μέσα ήταν λιγοστά και γύριζαν ακόμη και με το χέρι, κοσμούν το αρχείο και ενίοτε το πρόγραμμα της ΕΡΑ Βόλου. Αυτές οι ταινίες είναι πολλές πάρα πολλές. Καλύπτουν μια ζωή , μια ζωντανή ιστορία.

Σε επιστολή του στην εφημερίδα «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ», προσυπογράφει τη διαμαρτυρία της ΕΡΑ Βόλου, για τη δήλωση του κ. Προκοπάκη που απεκάλεσε τα περιφερειακά ραδιόφωνα «καταβόθρες»: 
 «Από το σταθμό αυτό, που λειτουργούσε το χειμώνα χωρίς θέρμανση και το καλοκαίρι με 40 βαθμούς Κελσίου λόγω του πομπού, με τους τεχνικούς να χειρίζονται τα μικρόφωνα του Χίτλερ( τα είχε στείλει το Ε.Ι.Ρ) και χωρίς μαγνητόφωνα στην αρχή-και με ένα μοναδικό αργότερα, που λόγω χρήσης, έχανε στροφές και γυρίζαμε τις πομπίνες με το χέρι, όλοι οι συνάδελφοι έδιναν τον καλύτερό τους εαυτό για να γίνει ο Ρ.Σ.Β ο καλύτερος από τους επαρχιακούς σταθμούς .

Πέρασαν εκατοντάδες επώνυμοι από το στούντιο του σταθμού. Ρίτσος, Κατράκης, Β. Παπαθανασίου( βραβείο Οσκαρ), Χατζηδάκης, Τραιφόρος, Κίτσος Μακρής, Μένιος Μουρτζόπουλος, αλλά υπάρχουν στο αρχείο μου και εκπομπές με Χαιρόπουλο, Μουζάκη, Δανάη, Μυράτ, Τσαρούχη, Σακελλάριο, Παναγόπουλο, Μαρούδα, Σπάρτακο κ.α. που μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για τον Ρ.Σ. Βόλου».

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΑ Βόλου ευχαρίστησαν τον ιστορικό εκφωνητή λέγοντας: «Στη δυσκολότερη ίσως- για εμάς τους εργαζόμενους- περίοδο της ζωής μας, αυτά τα λόγια ενός ανθρώπου που γνωρίζει τα πράγματα εκ των έσω, -ως επαϊων-, έρχονται να επενεργήσουν σαν βάλσαμο στη πληγωμένη μας αξιοπρέπεια.»

Πηγή φωτογραφίας: Ταχυδρόμος της Θεσσαλίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: