mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Εικόνες πτώχευσης της Ελλάδας μέσα από τα μάτια νέων χωρίς "καμία πατρίδα"

Γιάννης Θεοδωρόπουλος
Πρεμιέρα «Depression ERA» στις Βρυξέλλες

Στην καρδιά της Ευρώπης, στις Βρυξέλλες, θα γίνει η πρεμιέρα για το συλλογικό καλλιτεχνικό project “Depression ERA” στα πλαίσια της έκθεσης σύγχρονης εικαστικής δημιουργίας «Καμιά πατρίδα για τους νέους». 

To Depression Era είναι μια συλλογικότητα φωτογράφων, ερευνητών, συγγραφέων, αρχιτεκτόνων, δημοσιογράφων , επιμελητών και θεωρητικών που στόχο έχει την καταγραφή της κρίσης στης Ελλάδα, μέσα από εικόνες και κείμενα. Λειτουργεί υπό την ομπρέλα της ΜΚΟ "KOLEKTIV8" που ιδρύθηκε το 2011 στην Αθήνα. Είναι κάτι παραπάνω από την καταγραφή του τραυματικού μετασχηματισμού της κρίσης, είναι συνάμα μια νέα πρόταση για έναν άλλο τρόπο συνεργατικής και συλλογικής έκφρασης
Φιλοξενείται από τις 26 Μαρτίου ώς τις 3 Αυγούστου στο Palais de Beax Arts (BOZAR), το μεγαλύτερο δημόσιο πολιτιστικό κέντρο του Βελγίου. Η έκθεση γίνεται με την ευκαιρία της ελληνικής προεδρίας αλλά εντελώς ανεξάρτητα από το επίσημο κυβερνητικό πρόγραμμα και χωρίς καμία εμπλοκή ή ενίσχυση της ελληνικής προεδρίας στη χρηματοδότηση της ( ειδικά το project Depression Era είναι αυτοχρηματοδοτούμενο). 
Το Depression Era θα παρουσιαστεί στο Atelier Bouwmeester, μέσα στις GaleriesRavenstein απέναντι από το Bozar. Σκοπός της έκθεσης που τελεί υπό την επιμελήτρια Κατερίνα Γρέγου είναι να αποτυπωθούν οι επιπτώσεις από την κρίση στην καθημερινότητα της ζωής στην Ελλάδα, οι μετασχηματισμοί που υφίσταται η ελληνική κοινωνία μέσα από το βλέμμα διαφορετικών καλλιτεχνών.

*Ταυτότητα: ΙΔΡΥΤΙΚΑ ΜΕΛΗ
•          Παύλος Φυσάκης: Διδάσκει Φωτογραφία σε σχολές της Αθήνας. Έχει συνεργαστεί ως φωτογράφος με διάφορα έντυπα. Έχει εκθέσει στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Βραβείο καλύτερου ελληνικού φωτογραφικού λευκώματος 2010 για το έργο Land Ends. Έργα του βρίσκονται σε μουσεία και ιδιωτικές συλλογές.
•          Νίκος Μάρκου: Ζει και εργάζεται στην Αθήνα ως φωτογράφος. Έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμες ατομικές και ομαδικές εκθέσεις, σε διεθνή φεστιβάλ και καλλιτεχνικές διοργανώσεις. Έργα του βρίσκονται σε μουσεία και ιδιωτικές συλλογές. Έχει βραβευτεί και διακριθεί σε πολλούς διεθνείς διαγωνισμούς.
•          Πέτρος Μπαμπασίκας: Ιδρυτικό μέλος των δημιουργικών γραφείων Drifting City και Mind the Map. Διδάσκει αρχιτεκτονική στο Πανεπιστήμιο Πατρών όπου ερευνά τα τοπία της κρίσης, τη σύγχρονη ψηφιακή και Μεσογειακή Μητρόπολη. Αντεπιστέλλον μέλος Διεθνούς Ακαδημίας Ψηφιακών Τεχνών και Επιστημών.
•          Πάσκουα Βοργιά: Σπούδασε Ψυχολογία και Φωτογραφία στα Πανεπιστήμια Αθηνών, Columbia και ICP της Νέας Υόρκης. Ντοκυμαντέρ της έχουν προβληθεί σε διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα και φεστιβάλ. Έχει συνεργαστεί με τις εκπομπές Εξάντας και Εμπόλεμη Ζώνη. Συμμετέχει σε εικαστικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
Πέτρος Μπαμπασίκας, Πάσκουα Βοργιά, Νίκος Ξυδάκης, Νικάνδρη Κουκουλιώτη, Χριστίνα Ψαρρά, Μαρία Λούκα, Χρυσούλα Βούλγαρη, Ματθαίος Τσιμιτάκης
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
Παύλος Φυσάκης, Νίκος Μάρκου, Κώστας Καψιάνης, Γιώργος Μουτάφης, Δημήτρης Μιχαλάκης, Πάσκουα Βοργιά, Πάνος Κοκκινιάς, Γιώργης Γερόλυμπος, Σπύρος Στάβερης, Παναγιώτης Λάμπρου, Λουκάς Βασιλικός, Πέτρος Ευσταθιάδης, Πέτρος Κουμπλής, Πάνος Κιάμος, Αλέξανδρος Φιλιππίδης, Ένρι Τσενάι, Χρήστος Καπάτος, Γιώργος Πρίνος, Δημήτρης Ραπακούσης, Γιώργος Σαλαμέ, Βαγγέλης Τάτσης, Γιάννης Θεοδωρόπουλος, Δημήτρης Τσουμπλέκας.


Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την επίσημη σελίδα μας: http://depressionera.gr

Επικοινωνία: depressioneragr@ gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: