mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Τρίτο ψέμα του Σαμαρά: Οι της ΕΡΤ θα αποζημιωθούν γεναιόδωρα...


"Αντώνης Σαμαράς:
«τώρα που τελείωσε
η αμαρτωλή ΕΡΤ
 ξεσπά όλη η υποκρισία
που έφερε
την Ελλάδα ως εδώ»
Η δέσμευση Σαμαρά στην απονομή των βραβείων ΕΒΕΑ στις 12 Ιουνίου 2013 “Δεν έχουμε τίποτε απολύτως με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ. Όλοι, άλλωστε, θα αποζημιωθούν με τον πλέον γενναιόδωρο τρόπο.”, αποδεικνύεται το τρίτο μεγάλο ψέμα του πρωθυπουργού σε ότι αφορά στο δόλιο λουκέτο της κρατικής τηλεόρασης της ΕΡΤ.
Τα άλλα δυο τα έχουμε ήδη εμπεδώσει: Θα ανοίγει ανεξάρτητη δημόσια τηλεόραση χωρίς πολιτικό έλεγχο( εδώ γελάμε), θα γίνουν αξιοκρατικές προσλήψεις (εδώ ξαναγελάμε).
Το τρίτο ψέμα Σαμαρά έρχεται στην επιφάνεια με την επιστολή ομάδας απολυμένων της ΕΡΤ η οποία απευθύνεται στον πρωθυπουργό. Εργαζόμενοι που εργάστηκαν δεκάδες χρόνια στο ραδιομέγαρο και τώρα κινδυνεύουν να τους πάρουν τα σπίτια (δεν είναι αστείο).
Του θυμίζουν τη δέσμευσή του, μήπως και έμεινε κάποια τσίπα ντροπής εκεί στο μέγαρο Μαξίμου.... (Όσο για το μεγαλόστομο ψέμα Σαμαρά, μπορείτε να το διαβάσετε εδώ)

Προς Μέγαρο Μαξίμου

Κύριε πρωθυπουργέ,
  Κοντεύουν 10 μήνες από τις 11 Ιουνίου που αποφασίσατε το κλείσιμο της ΕΡΤ και την απόλυση όλων των εργαζομένων της.
  Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δακτυλό μας,όλοι γνωρίζουμε ότι μας θυσιάσατε  στον «βωμό» των απαιτήσεων και εντολών της τρόικα για χιλιάδες απολύσεις στον δημόσιο τομέα.Πιστεύουμε ότι υπήρχαν πολλοί τρόποι για να διορθωθουν τα «κακώς κείμενα» στην ΕΡΤ, χωρίς τόσο πόνο για όλους εμάς τους εργαζόμενους,που στο κάτω-κάτω είχαμε την μικρότερη ευθύνη. Μας επιλέξατε ως εξιλαστήρια θύματα.
  Δώσαμε την ζωή μας,την τεχνογνωσία μας,το μεράκι μας σε μια εταιρεία που στο τέλος μας πέταξε στον δρόμο σαν «αποτυχημένους,σαν λαμόγια,σαν χαραμοφάηδες,σαν ιερες αγελάδες….».Μια πληρωμή  και ένα τίμημα που δεν πιστεύουμε ότι μας άξιζε.
  Δώσατε μια υπόσχεση,δια τηλεοπτικού διαγγέλματος,εις επήκοον ολόκληρου του ελληνικού λαού ότι «όλοι οι απολυμένοι εργαζόμενοι θα αποζημιωθούν πλουσιοπάροχα,άλλωστε….».Οι συνεργάτες σας όμως είχαν και έχουν διαφορετική άποψη.Μας έχουν αγνοήσει και περιφρονήσει όλους’ και εσας που δεσμευτήκατε δημόσια και εμάς ως απολυμένους και το νομικό πλαίσιο που ισχύει στην χώρα μας για τις απολύσεις.
  Γνωρίζετε καλύτερα από εμάς ότι η ΕΡΤ δεν πτώχευσε,αντίθετα διέθετε μεγάλο ταμειακό απόθεμα το οποίο οφείλατε να διαθέσετε για την κάλυψη όλων των εκκρεμοτήτων και υποχρεώσεων που είχε η εταιρεία προς εργαζόμενους και τρίτους.
Κύριε πρωθυπουργέ,
  Βλέπουμε ότι η κυβέρνηση πλέον αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους της ΕΡΤ ως αναλώσιμο είδος μερικών χρήσεων.Η ΕΡΤ ήταν  ίσως η μοναδική που παρείχε ενημέρωση χωρις εντυποσιωθηρία και λαικισμό.Ήταν εκείνη που αναβίωσε τον χώρο του πολιτισμού και της τέχνης στην νέα Ελλάδα με πλήθος δικών της πρωτότυπων και επιτυχημένων πρωτοβουλιών.Η ΕΡΤ είναι αυτή που έχει στην κατοχή της πλήθος ιστορικών αρχείων και εκθεμάτων για την σύγχρονη ιστορία της χώρας μας. Με την δημιουργία αυτού του νέου φορέα το έργο και η ιστορία της ΕΡΤ θα παραλείπεται.
  Πέρασαν 10 μήνες από την ημέρα εκείνη και δεν μας έχει επιδοθεί ακόμα ούτε το «χαρτί της απόλυσης».Πιστεύουμε ότι σε αυτούς που εμπιστευτήκατε αυτό το έργο λειτούργησαν με απίστευτη ολιγωρία,αδράνεια και αυθαιρεσία,παραβλέποντας θεμελιώδεις ηθικούς και νομικούς κανόνες.
  Έχοντας πίστη στην νομοτέλεια που καθορίζει ότι συμβαίνει στην ζωή μας και λαμβάνοντας ως δεδομένο πως οτιδήποτε «κακό» μας συμβαίνει έχει στόχο την ανώτερη εξέλιξή μας….ελπίζουμε και περιμένουμε.
  Αυτή η επιστολή είναι μια πράξη απόγνωσης για το άγνωστο μέλλον που μας περιμένει.Είμαστε αδύναμοι,εξαθλιωμένοι και ευάλωτοι σε σοβαρούς κοινωνικούς κινδύνους.Πολλοί από εμας αντιμετωπιζουν πρόβλημα πλειστη ριασμού κατοικίας, για οφειλές και δάνεια σε εφορία και τράπεζες.Οι αποζημιώσεις ίσως να είναι μια νέα ευκαιρία ή ένα μέσον να προχωρήσουμε και να βρούμε νέους δρόμους στην ζωή μας…πιστεύουμε…ευελπιστούμε και περιμένουμε την παρέμβασή σας.
     

                           Μια ομάδα απολυμένων της ΕΡΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια: