mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Η ψηφιακή TV σκόνταψε και άλλες εξελίξεις στο νέο DigitalTV στα περίπτερα

<<Δυο σχεδόν μήνες μετά τις δηλώσεις βεβαιότητας από τα χείλη των αρμοδίων πως αρχίζει επίσημα και τυπικά η ψηφιακή τηλεοπτική μετάβαση, η αγορά βρίσκεται πελαγωμένη και προβληματισμένη. Ακόμη κι αν ευοδωθεί ο περίφημος διαγωνισμός παραχώρησης του τηλεοπτικού φάσματος στον έναν πάροχο δικτύου ως το τέλος του 2013, η χώρα μας θα πρέπει μέσα σε 9 μήνες (από τον Ιανουάριο ως στις αρχές Οκτωβρίου του 2014) να ολοκληρώσει το έργο της ψηφιακής μετάβασης. Για να παραχωρήσει τον Νοέμβριο του 2014 το μέρισμα στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας από τις οποίες υποτίθεται πως αναμένει έσοδα ύψους 300 εκατ. ευρώ. Το τελευταίο επεισόδιο στην κακοφτιαγμένη περιπέτεια της ψηφιακής τηλεόρασης στη χώρα μας, μετά τη συζήτηση στο Κοινοβούλιο και την Επιτροπή θεσμών και διαφάνειας, παίχτηκε στο έδαφος των Βρυξελλών με την ενημέρωση των υπηρεσιακών στελεχών της Κομισιόν...>>
Το ρεπορτάζ των ψηφιακών εξελίξεων και το χρονικό το θεσμικών παρεμβάσεων για να φθάσουμε στο και πέντε της ψηφιακής μετάβασης στην Ελλάδα, περιλαμβάνονται στο νέο τεύχος του περιοδικού Digital TV info που κυκλοφορεί στα περίπτερα.
Στα θέματα του περιοδικού ένα πλήρες αφιέρωμα για όλες τις κινηματογραφικές ταινίες 

που θα δούμε φέτος στην τηλεόραση, τα νέα των συνδρομητικών πλατφορμών Nova και ΟΤΕ ΤV, τη μετεξέλιξη του ελληνικού πορνό, τα δορυφορικό feeds που προσφέρουν κορυφαίο περιεχόμενο εντελώς δωρεάν.

Το δελτίο Τύπου του περιοδικού

Το Digital TV στα περίπτερα
Με πλούσια και πρωτότυπη ύλη και ενισχυμένο σε αριθμό σελίδων κυκλοφορεί το νέο τεύχος Δεκεμβρίου του Digital TV info, πάντα μαζί με το έξτρα περιοδικό Security Report, ειδικό για τους τεχνικούς των συστημάτων ασφαλείας. Ειδικότερα μετά από απαίτηση των αναγνωστών, επαναφέραμε την στήλη με τα ελεύθερα ψηφιακά κανάλια, μεγαλώσαμε την γραμματοσειρά στους πίνακες καναλιών ώστε να είναι πιο ευανάγνωστοι και προσθέσαμε και έξτρα θέματα ώστε να ενισχύσουμε την συνολική εικόνα του περιοδικού στις απαιτήσεις των αναγνωστών μας.
Η νέα τηλεοπτική σαιζόν τρέχει ήδη στις δορυφορικές οθόνες και μαζί της φέρνει πολλές και άκρως ενδιαφέρουσες κινηματογραφικές ταινίες. Τα blockbusters ή κατά την ελληνική οι τηλεοπτικές πρεμιέρες των μεγαλύτερων κινηματογραφικών επιτυχιών προβάλλονται πρώτα από την συνδρομητική TV και θα τα βρείτε όλα στο νέο τεύχος του Digital TV info. Και εδώ, τα τρία ελληνικά πακέτα Nova, OTE TV και hol υπόσχονται άριστο κινηματογραφικό υπερθέαμα, σε υψηλή ευκρίνεια, ακόμη και σε 3D! Μοναχικός Καβαλάρης, World War Z,  Nymphomaniac 1 & 2, Η Ζωή της Αντέλ και Jack Reacher είναι μόνο μερικές από τις πολύ μεγάλες πρεμιέρες που μας επιφυλάσσει φέτος η δορυφορική TV.
Άριστα ποιοτικά περιεχόμενο και μάλιστα εντελώς δωρεάν μπορείτε να παρακολουθήσετε μέσα από την λήψη των δορυφορικών feeds. Τα feeds δεν είναι τίποτε περισσότερο από προσωρινά κανάλια, που εμφανίζονται μόνο και μόνο για να καλύψουν ένα μεγάλο γεγονός και στην συνέχεια κλείνουν. Η λήψη τους είναι πανεύκολη και η κωδικοποίηση τους ελεύθερη ή… αστεία (Biss). Στο τεύχος αυτό σας παρουσιάζουμε ένα μίνι οδηγό για το πώς θα λάβετε τα κανάλια feeds, αρκεί βέβαια να έχετε και το απαραίτητο… μεράκι!
Σε πιο τεχνικό επίπεδο τώρα, σας παρουσιάζουμε μια επαγγελματική εγκατάσταση, στην οποία έβαλε το χεράκι του και το Digital TV info. Μιλάμε για την τηλεοπτική εγκατάσταση που χρησιμοποιούν οι διάσημοι αγώνες Motocross, ΜΧ GP, ώστε να παρακολουθούν οι θεατές των αγώνων, όταν οι μηχανές δεν περνούν από την πλευρά τους. Η εγκατάσταση υλοποιήθηκε από τον αρχισυντάκτη μας, Παύλο Κερασίδη, είναι βασισμένη στο ασύρματο πρωτόκολλο επίγειας ψηφιακής TV, DVB-T, και φυσικά μεταφέρει εικόνα υψηλής ευκρίνειας. Διαβάστε αναλυτικά πώς μια μεγάλη αθλητική διοργάνωση Motocross, μετατρέπεται σε ένα πάρτι υψηλής τεχνολογίας!
Την αρθογραφία κλείνει ένα άρθρο που συνδυάζει βασικές θεωρητικές γνώσεις, μαζί με τεχνικές συμβουλές εγκατάστασης. Μιλάμε για τον ενισχυτή γραμμής δορυφορικού σήματος, για την εγκατάσταση του οποίου έχουμε ακούσει πολλά, αφού άλλοι τον εγκαθιστούν κοντά στην πηγή (LNB), άλλοι στο μέσο της γραμμής και άλλοι στο πέρας. Τελικά, η επιλογή της θέσης είναι πολύ εύκολη, αρκεί να έχετε κατανοήσει την βασική θεωρία λειτουργίας του…
Πολύ ενδιαφέρουσες τεχνολογικά αλλά και αρκετές ποσοτικά είναι οι δοκιμές των νέων προϊόντων του μήνα και για αυτό το λόγο επιστρατεύτηκε σχεδόν όλο το sat team του περιοδικού. Πρώτα από  ο Γιάννης – Φίλιππος Δημητριάδης σας παρουσιάζει το νέο PVR δέκτη του OTE TV, αλλά και το μονοκάναλο ερωτικό κανάλι Hello TV. Σε πρώτη παρουσίαση σε όλον τον τύπο σας παρουσιάζουμε το πρώτο ελληνικό ερωτικό κανάλι Sirina HD, που ξεχωρίζει λόγω της ελληνικής γλώσσας που ομιλούν τα καλλίγραμμα μοντέλα του καναλιού.
Η συνέχεια είναι ακόμη πιο εντυπωσιακή, αφού ο Παναγιώτης Μαλακούδης κυριολεκτικά ξεψαχνίζει τον δέκτη Prismcube Ruby, της ΑΒ IPBOX, κατασκευής Marusys, που είναι ο πρώτος δέκτης που υποστηρίζει το πολύ γνωστό πολυμεσικό πρόγραμμα XBMC.
Ο Παύλος Κερασίδης σας παρουσιάζει το επίσης εντυπωσιακό WiFi TV, ένα προϊόν που δέχεται DVB-T σήμα στην είσοδό του από εξωτερική ή εσωτερική επίγεια κεραία και το αποδίδει σε μορφή Wi-Fi στην έξοδό του, ώστε να λαμβάνεται ασύρματα από όλες τις έξυπνες συσκευές της οικίας σας, όπως Smart Phones και Smart TVs, iphones και ipads, με λογισμικό iOS ή Android.
Τα τεστ ολοκληρώνουν οι οικονομικοί, αλλά πλήρεις δορυφορικοί δέκτες Alma HD 2230. HD 2220, S 2020 και S-2210, ο μίνι επίγειος ψηφιακός δέκτης Fagor Tedi 3000 HD και τα Ferguson Regent Tablets 8” και 10”, με το 8άρι να υποστηρίζει και λήψη DVB-T.
Πολύ πλούσια είναι και η ειδησεογραφία του μήνα, όπου μεταξύ άλλων θα βρείτε και το που σκόνταψε η ψηφιακή μετάβαση στην Ελλάδα (στήλη Media), ένα μίνι ιστορικό για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών καναλιών στη χώρα μας (Editorial), πληροφορίες για την διακοπή της υποστήριξης των δεκτών Dreambox από την ομάδα OpenPLi (News), αλλά και για το νέο HD κανάλι ProSieben Fun HD (στήλη HD News).
Τέλος, στην στήλη Sport+ υπάρχει πλήρης χάρτης με τα ελεύθερα ή ασθενούς κωδικοποίησης κανάλια που θα προβάλουν φέτος όλες τις μεγάλες διοργανώσεις μπάσκετ, όπως Euroleague, Eurocup, NBA, ισπανικό και ιταλικό μπάσκετ, κτλ
Και όπως πάντα μαζί με το Digital TV info θα βρείτε και το περιοδικό Security Report, που αυτό το μήνα έχει ως κεντρικό θέμα την τεχνολογία που χρησιμοποιεί η γνωστή ιστοσελίδα πρόγνωσης καιρού snowreport.gr. Στο ίδιο τεύχος θα βρείτε ακόμη πολλά ειδικά θέματα που αφορούν τους επαγγελματίες τεχνικούς των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας.
Φέρνοντας κάθε μήνα πρωτότυπα θέματα που παρουσιάζονται για πρώτη φορά στα έντυπα μέσα, πλούσιο και αποκλειστικό ρεπορτάζ από όλες τις εξελίξεις, καθώς και πλήρη και κυρίως έγκυρη σύνοψη της ειδησεογραφίας του μήνα, ελπίζουμε το νέο τεύχος του Digital TV info, να γεμίσει ευχάριστα και επιμορφωτικά τον ελεύθερο χρόνο σας.
                                                                                                                                     

Καλές λήψεις!

Δεν υπάρχουν σχόλια: