mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Spiegel για ΕΡΤ: Όπως σε Μπανανία....

Αναδημοσίευση από nooz.gr

Άρθρο με τον τίτλο «Εκκένωση της ελληνικής ραδιοτηλεόρασης: Σαν σε Μπανανία» δημοσίευσε το γερμανικό περιοδικό Spiegel, περιγράφοντας την νυχτερινή έφοδο των ΜΑΤ στις εγκαταστάσεις της Αγίας Παρασκευής και τις πολιτικές αναταράξεις που ακολούθησαν.
«Είναι 5:52 το πρωί. Η αστυνομία είναι εδώ. Καλώς ήλθες Μεσαίωνα», ήταν τα τελευταία λόγια του δημοσιογράφου που βρισκόταν στο μικρόφωνο της ΕΡΑ, κατά τη διάρκεια της εισβολής, αναφέρει το Spiegel, προσθέτοντας πως μέσα σε τρεις ώρες πάνω από 50 πρώην εργαζόμενοι της ΕΡΤ εγκατέλειψαν το κτίριο.
Σημειώνει πως η Αντιπολίτευση και οι ενώσεις των δημοσιογράφων κάνουν λόγο για ένα κλίμα που θυμίζει την εκκένωση του Πολυτεχνείου από τους φοιτητές, λίγες ημέρες πριν την επέτειο των αιματηρών γεγονότων του 1973.

«Δέκα μέρες πριν την επέτειο, η κυβέρνηση επαναλαμβάνει το έγκλημα κατά της Δημοκρατίας και της Πληροφόρησης» αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ, Γιώργος Σαββίδης.

Το άρθρο μεταφέρει τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι η κυβέρνηση προστατεύει τη νομιμότητα, σημειώνοντας ότι ήταν ο ίδιος ο κ. Κεδίκογλου που με πεντάλεπτη δήλωση γνωστοποίησε μέσω της ΕΡΤ, ότι θα έκλεινε εντός ωρών, προκαλώντας σοκ στην ελληνική και ευρωπαϊκή κοινή γνώμη.

Αναλυτές θεωρούν πως η κυβέρνηση με την εκκένωση της ΕΡΤ ήθελε να στείλει ένα μήνυμα αποφασιστικότητας, τόσο στην κοινωνία, όσο και στην τρόικα που έφτασε στην Αθήνα για τον νέο γύρο διαπραγμάτευσης.

«Αυτά θυμίζουν πολιτικές που ασκούνται σε Δημοκρατίες της Μπανάνας. Η Αστυνομία εισέβαλλε στο κτίριο τα ξημερώματα. Η ‘Δημοκρατία’ τους νίκησε» ανέφερε ο Γιώργος Τούλας, ένας βετεράνος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, ο οποίος από τον Ιούνιο έμεινε άνεργος – όπως και 2.700 ακόμη συνάδελφοί του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: