mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Μην ξεχνάμε και τη 2η φωτογραφική διάταξη για τη Δ.Τ

Το ρεπορτάζ από τη συζήτηση στη Βουλή μέσω της http://www.efsyn.gr/ επί της συζήτησης του άρθρου 18 στο νονοσχέδιο του υπουργείου Υγείας. Η ψηφοφορία θα γίνει την Τρίτη, έχει όμως σημασία να πούμε πως στο ίδιο νομοσχέδιο περνάει μια παράγραφος στο άρθρο 13 με την οποία η Δ.Τ περνάει από το παράθυρο, ως ο δημόσιος εθνικός τηλεοπτικός φορέας ενόψει της Ελληνικής Προεδρίας. Πολλοί το είδαν, λίγοι το κατάλαβαν. Αλλη μια ρύθμιση στα μουλωχτά για να καθιερωθεί η Δ.Τ σαν το επίσημο κανάλι της χώρας. 

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για το σκανδαλώδες δωράκι στους καναλάρχες.

Εντονες αντιδράσεις συνεχίζει να προκαλεί η διάταξη που ουσιαστικά «χαρίζει» στους νυν ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών τις άδειες ψηφιακής εκπομπής, εντάσσοντάς τες στο γνωστό καθεστώς της αιώνιας προσωρινότητας. Το ΠΑΣΟΚ εξακολουθεί να δηλώνει επιφυλακτικό, αν και σήμερα αναμένεται να γίνει η ψηφοφορία για το επίμαχο άρθρο 18, ενώ η αντιπολίτευση, πλην της ΔΗΜΑΡ, καταγγέλλει ως σκανδαλώδεις τις ρυθμίσεις.
Την κριτική της αντιπολίτευσης ενισχύει και το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής, το οποίο διατυπώνει αρκετές ενστάσεις αντισυνταγματικότητας για το επίμαχο άρθρο και γενικότερα για το καθεστώς των προσωρινών αδειών των καναλιών, επικαλούμενο μάλιστα απόφαση του ΣτΕ για τους περιφερειακούς και τοπικούς σταθμούς, όπου αναφέρεται ότι «η επ’ αόριστον ανοχή της λειτουργίας τηλεοπτικών σταθμών που ιδρύθηκαν και λειτούργησαν παράνομα αντίκειται προς το Σύνταγμα».



■ Η σχετική διάταξη, που βρίσκεται κρυμμένη σε ένα νομοσχέδιο με τίτλο «Ρυθμίσεις του υπουργείου Υγείας και άλλες διατάξεις», συγκέντρωσε τα πυρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου να τη χαρακτηρίζει ως «πολλαπλώς φωτογραφική, τόσο για αυτούς που λειτουργούν επί χρόνια σε καθεστώς ανομίας όσο και για το έκτρωμα που λέγεται Δημόσια Τηλεόραση».

Σημείο τριβής αποτελεί η αναφορά στο σχέδιο νόμου ότι δίνεται παράταση των προσωρινών αδειών σε όσους εξέπεμπαν στις 31.8.2013, καθώς υπενθυμίζεται ότι η ΔΤ ξεκίνησε στις 21.8.2013 την εκπομπή της.Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «δώρο ολκής που συμπυκνώνει τη διαφθορά και τη διαπλοκή στη χώρα», ενώ υπογράμμισε ότι οι άδειες ψηφιακών συχνοτήτων αφορούν και τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας που συναντήθηκαν πρόσφατα με τον Α. Σαμαρά στο μέγαρο Μαξίμου.

■ Η κυβέρνηση και η Ν.Δ. απέφυγαν να τοποθετηθούν για το θέμα, ενώ ο Γ. Κουτσούκος (ΠΑΣΟΚ) διευκρίνισε πως το κόμμα του επιφυλάσσεται να ακούσει τον αρμόδιο υπουργό και να τοποθετηθεί σήμερα, πρόσθεσε όμως ότι αν δεν ψηφιστεί η διάταξη, κινδυνεύει να γενικευτεί το «μαύρο» στα κανάλια.

■ Ο Β. Οικονόμου (ΔΗΜΑΡ) επέκρινε τις συνεχείς παρατάσεις, αλλά τόνισε ότι το κόμμα του δεν έχει αντίρρηση, ενώ ο Β. Καπερνάρος (ΑΝ.ΕΛΛ.) κατήγγειλε ότι οι τηλεοπτικοί σταθμοί λειτουργούν «νομιμοφανώς και όχι νομίμως».

■ Σημειώνεται ακόμη ότι ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Χουντής, κατέθεσε ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων ότι «νομιμοποιούνται χωρίς κανένα διαγωνισμό οι ήδη υπάρχοντες τηλεοπτικοί σταθμοί».

Χ. Ιωάννουhttp://www.efsyn.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: