mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Έλεγχος πολιτικής πολυφωνίας με δείγμα

Πολυφωνία με ευθύνη των κομμάτων! Το Ψηφιακό Σύστημα Εποπτείας Ραδιοτηλεοπτικών Προγραμμάτων “Πανόπτης” το κόστους 1.159.060 ευρώ δεν έχει ακόμη να ανταποκριθεί στην αποστολή του. Οι τηλεοπτικοί σταθμοί είναι υποχρεωμένοι να στέλνουν λίστες με τους καλεσμένους, από τους οποίες βγάζει τα στατιστικά στοιχεία το ΕΣΡ για την πολυφωνία, κάνοντας δειγματοληπτική έρευνα.

Από το media-industry

Το σύστημα “Πανόπτης” εγκαταστάθηκε στο ΕΣΡ στις 19 Δεκεμβρίου 2008 με διπλή αποστολή: την άμεση εύρεση οποιασδήποτε τηλεοπτικής εκπομπής από τα κανάλια που καταγράφονται καθώς και την αυτόματη μέτρηση της πολιτικής πολυφωνίας με αναγνώριση των ομιλητών και τον εντοπισμό με τη χρήση παραμέτρων (π.χ. υβριστικές αναφορές) των ζητούμενων εκπομπών. Έτσι οι πολίτες στην πραγματικότητα δεν έχουν πρόσβαση στο ραδιοτηλεοπτικό πρόγραμμα των σταθμών σε περίπτωση που καταθέσουν προσφυγή στο ΕΣΡ.
Ως και σήμερα, το ΕΣΡ είναι σε θέση να λειτουργεί το σύστημα μόνο για την καταγραφή 9 τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας σε 24ώρη βάση χωρίς αυτόματη καταγραφή των στοιχείων των τηλεοπτικών εκπομπών αποθηκεύοντας το αρχείο του προγράμματος σε …DVD, εκτός συστήματος. Οι έξυπνες λειτουργίες του, στις οποίες οφείλονται και το αυξημένο κόστος δεν χρησιμοποιούνται καθόλου και το μεγαλύτερο μέρος του εξοπλισμού αυτών έχει τεθεί εκτός λειτουργίας. Σε πόρισμα έλεγχου που πραγματοποίησε η Κοινωνία της Πληροφορίας στις 21 Ιουνίου 2010 έκρινε πως το ΕΣΡ οφείλει να επιστρέψει το ποσό των 469.095,62 ευρώ στο ελληνικό δημόσιο από το συνολικό ποσό των 1.159.060 ευρώ.



Δεν υπάρχουν σχόλια: