mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ Πολιτεύονται, ΔΕΝ-αντιπολιτεύονται

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ.......... (η άποψή μου...)

Του Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη,
Δημοσιογράφου ΕΡΤ3


Το κίνημα των εργαζομένων της ΕΡΤ ΔΕΝ συσχετίζεται, ΔΕΝ αντιστοιχίζεται και ΔΕΝ συγκρίνεται με το ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ. Κάτι τέτοιο θα αποτελούσε ιεροσυλία και ανιστόρητο μικρομεγαλισμό. Το τι είναι και το τι δεν είναι μια ανοιχτή σύγκρουση "εν τω γεννάσθαι", σε εξέλιξη, μικρή, μεγάλη ή παρωνυχίδα της ιστορίας θα το κρίνει, αν εκτιμήσει ότι πρέπει να ασχοληθεί με αυτήν, ο ερευνητής του μέλλοντος.
Η συλλογική όμως συνείδηση του παρόντος, ΜΑΣ αξιολογεί ΟΛΟΥΣ. Η Πράξη μας είναι η κατάθεσή μας, όχι τα κούφια λόγια. Το προσωπικό παράδειγμα του καθενός είναι ο καλύτερος Δάσκαλος για τους Άλλους, την κοινωνία, τις επόμενες γενιές. Αν ο ατομικός αγώνας εντάσσεται αρμονικά στη συλλογική συνείδηση, στη συλλογική αγωνία, στο συλλογικό μας ιστορικό εαυτό.
Εμείς πολιτευόμαστε (έργω, όχι λόγω) , ΔΕΝ ΑΝΤΙ-πολιτευόμαστε. Κίνημα εργαζομένων για την υπεράσπιση στην αδιαμεσολάβητη πληροφόρηση , ως βασικό ανθρώπινο δικαίωμα αυτό-προσδιοριζόμαστε.
Εννοούμε στην Πράξη(με τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό πρόγραμμα) τον Αγώνα που αντιπαρατίθεται στο μονοπώλιο της DIGEA.
Εννοούμε στην Πράξη τον αγώνα που αποκαλύπτει το ολιγοπώλιο της εσωτερικής ραδιοτηλεοπτικής αγοράς. Το ολιγοπώλιο αυτό, που ενώ ομνύει και υμνεί τον ελεύθερο ανταγωνισμό της Αγοράς, φροντίζει την ίδια ώρα να εξαφανίζει τους ανταγωνιστές και πρώτον από όλους τον κύριο παίκτη, αυτόν που εκφράζει ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ, την ΕΡΤ.
Για να μπορεί αυτό το ολιγοπώλιο , χωρίς ενοχλητικές παρουσίες, να διαπλέκεται και συναλλάσσεται αιμομικτικά με την πολιτική εξουσία, αντί να την ελέγχει.
Πολιτευόμαστε(έργω, όχι λόγω), δεν ΑΝΤΙ-πολιτευόμαστε:

- για μία ΕΡΤ και πάλι Ανοιχτή,

-χωρίς τις παθογένειες του πρόσφατου, αλλά και του απώτερου παρελθόντος,

-χωρίς αργόμισθους και προκλητικά αμειβόμενους,

-μία ΕΡΤ με διαρκή , γόνιμη, και διαδραστική όσμωση, σχέση αλληλεπίδρασης με την Κοινωνία, θεσμικά κατοχυρωμένης, μέσω της Α.Σ.Κ.Ε., (Αντιπροσωπευτική Συνέλευση Κοινωνικού Ελέγχου) και όχι ένα στείρο, κωφάλαλο, αεροστεγές Γραφείο Τύπου της εκάστοτε κυβέρνησης,

-μια ΕΡΤ με συνεχή, διάφανη και αξιοκρατική αξιολόγηση ΟΛΟΥ του προσωπικού της, χωρίς διακρίσεις σε ημετέρους-κολλητούς , που αμείβονται πλουσιοπάροχα, τους Άλλους που αναμένουν την έλευση της δικής τους κυβέρνησης στο "ΘΑΛΑΜΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΝΑΜΟΝΗΣ" και τους Πολλούς που απλώς απαιτούν να αξιολογούνται αποκλειστικά και μόνο από την ποιότητα της δουλειάς τους.

-ΘΕΛΟΥΜΕ ΜΙΑ ΕΡΤ, το ΚΟΙΝΟ-ΕΝΙΑΙΟ-ΚΑΘΟΛΙΚΑ ΣΕΒΑΣΤΟ, ΣΠΙΤΙ της ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ όλων των Ελλήνων, για να μη χρειάζεται κάθε φορά να βλέπουμε το έργο "φύγε εσύ , έλα εσύ", ανάλογα με τις κυβερνητικές αλλαγές.

-ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ, ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΔΗΘΕΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, του εσωτερικού διακομματικού μοιράσματος,
όχι στη βάση των ικανοτήτων και της αποτελεσματικότητας,
αλλά στη βάση της κομματικής ταυτότητας και των κομματικών ισορροπιών.
ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΡΤ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ,
ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΝΑ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ,
ΚΑΙ ΤΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΡΤ,
ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΕΙ,
ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΦΩΝΗ,
ΤΗΣ ΔΡΩΣΑΣ ΚΑΙ ΖΩΣΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.
ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΡΤ ΘΕΛΟΥΜΕ ,
ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΡΤ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ.

Το λέμε και το φωνάζουμε από την 11η Ιουνίου. Δεν κάναμε ούτε πόντο πίσω, δεν μπήκαμε στο εμπόριο των ιδεών και των εκπτώσεων για λόγους προσαρμογής στις «νέες καταστάσεις», που μύριζαν ναφθαλίνη.
Και ήταν τόσο απλό να γίνει: μία απλή αίτηση στη Δ.Τ. , αλλά τόσο οδυνηρό και επαχθές:«Έτσι είναι , αν έτσι νομίζετε». Για αυτό καλέσαμε (φευ, πότε άραγε ο θύτης ήταν και θεραπευτής-λυτρωτής; ) την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου να αναλάβει ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΠΡΟΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ, αλλά αυτή συνέχισε μέσα στον ακροδεξιό οίστρο της να αντιπολιτεύεται τον εαυτό της και τη χώρα, σπαταλώντας δεκάδες εκατομμύρια, για να τακτοποιήσει τα ΔΙΚΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΑ, και να εξοβελίσει τα Αριστερά Μιάσματα, κατά δήλωση Σαμαρά.
Επιδεικνύοντας τη ΜΕΓΙΣΤΗ ΔΥΝΑΤΗ ΑΛΑΖΟΝΙΚΗ ΕΜΠΑΘΕΙΑ, με στόχο να συνθλίψει αυτούς που τολμούν να συνεχίζουν ΟΡΘΙΟΙ εδώ και πέντε μήνες να εργάζονται, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΜΕΙΒΟΝΤΑΙ, να παράγουν τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό πρόγραμμα, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΘΕΙ, για την απόλυσή τους, της οποίας την εγκυρότητα αμφισβητούν , από την πρώτη στιγμή με τις αγωγές τους.
Μέχρι την 11η Ιουνίου είχαμε σύμβαση αορίστου χρόνου, Με το κράτος, Με αποδοχές.
Από την 11η Ιουνίου και μετά ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΣΧΕΣΗ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ, ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ . Ούτε «θα», ούτε «όταν».Αυτήν τη σχέση, την Τιμούμε, όχι λόγω, αλλά έργω. Ούτε Επαναστάτες είμαστε , ούτε Δον Κιχώτες, αλλά Εραστές του Αγώνα του Λαού μας για Αξιοπρέπεια, Ελευθερία και Δικαιοσύνη.



Δεν υπάρχουν σχόλια: