mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Σενάρια ψηφιακής διαπλοκής στο νέο τεύχος του Digital TV info

Στα περίπτερα βρίσκεται το νέο τεύχος του περιοδικού Digital Tv info με πλούσιο ρεπορτάζ για τα αθλητικά πακέτα σε όλες τις πλατφόρμες, επίγειες και δορυφορικές, ελεύθερες και συνδρομητικές.
Στο ρεπορτάζ για την επίγεια ψηφιακή τηλεόραση αποκαλύπτονται οι παλινωδίες της κυβερνητικής πολιτικής και τα σενάρια για τη χορήγηση των ψηφιακών συχνοτήτων, τις οποίες και οι διαπλεκόμενοι απαιτούν να πάρουν χωρίς χρήματα.
Στα άλλα θέματα του περιοδικού: αφιέρωμα για τα SmartPhones, η πώληση του 902 TV, κ.ά


Το Digital TV στα περίπτερα

Πλήρως ενημερωμένο με όλες τις τελευταίες εξελίξεις, ενόψει του αναλογικού switch off της Καλαμάτας, κυκλοφορεί το νέο τεύχος Σεπτεμβρίου, του Digital TV info.
Το πρωτάθλημα αρχίζει, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε όλη την Ευρώπη, οι μεγάλες ποδοσφαιρικές διοργανώσεις έχουν ξεκινήσει και τα συνδρομητικά πακέτα έχουν πλέον αποφασίσει ποιές από αυτές θα μεταδώσουν. Όπως κάθε χρόνο το Digital TV σαρώνει τα κυριότερα δορυφορικά πακέτα και μέσα από τον Αθλητικό Χάρτη 2013/2014 σας παρουσιάζει όλες τις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις που θα προβληθούν φέτος. Διαβάστε το άρθρο ώστε να γνωρίζετε εκ των προτέρων που θα δείτε όλες τις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις της χρονιάς, από τα κλασικά ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ, μέχρι και τα πιο εξειδικευμένα extreme sports, NFL, SuperBowl και πολλά ακόμη.
Τα SmartPhones έχουν πλέον μπει για τα καλά στην καθημερινότητα του σύγχρονου ανθρώπου και όπως όλοι γνωρίζουμε εκτός από κινητά τηλέφωνα είναι και πολύ-εργαλεία, που μεταμορφώνονται ανάλογα με την εφαρμογή που τρέχουμε. Αυτό το μήνα εμείς αποφασίσαμε να μετατρέψουμε το κινητό μας σε πεδιόμετρο και μάλιστα εντελώς δωρεάν. Απλά κατεβάσαμε και τρέξαμε στο κινητό μας την κατάλληλη εφαρμογή και στην συνέχεια περάσαμε στην εγκατάσταση κατόπτρου. Το συμπέρασμά μας είναι ότι τα σύγχρονα πεδιόμετρα έχουν πλέον ένα ισχυρό ανταγωνιστή, τα κινητά τηλέφωνα.
Η συνέχεια έρχεται με την φωνή των αναγνωστών, όπου ο αναγνώστης μας Νίκος Παπαχατζής σας αποκαλύπτει τα μυστικά και τις εμπειρίες που απέκτησε συμβιώνοντας με το κάτοπτρο - τέρας των 2,4m της Channel Master.
Όσο και παράδοξο και αν ακούγεται δύο από τα καλύτερα μηχανάκια της αγοράς, κυκλοφόρησαν μέσα στο καλοκαίρι και φυσικά σας τα παρουσιάζουμε. Το πρώτο δεν είναι άλλο, από τον νέο enigma2 linux δέκτη Vu+ Duo2, που είναι ότι πληρέστερο έχει κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα στο συγκεκριμένο χώρο δεκτών. Από την άλλη, είχαμε μετά από πολύ καιρό  την απάντηση της Dreambox. Ο νέος DM800se V2 έρχεται με νέο hardware, που προσεγγίζει ουσιαστικά τις δυνατότητες του κατά πολύ ακριβότερου DM7020 HD.
Το παιχνίδι των μεγάλων του Linux, ακολουθεί και η Edision, που για πρώτη φορά παρουσιάζει καθαρόαιμο δέκτη Linux με επεξεργαστή Broadcom. Ενημερωθείτε για όλες τις δυνατότητες του πρώτου ονειρόκουτου της Edision, Optimuss OS2.
Ανανεωμένο έρχεται και το αθλητικό συνδρομητικό πακέτο Al Jazeera Sport, το οποίο όχι μόνο ισχυροποιείται με την μετάδοση της Premier League, αλλά δημιούργησε και νέο οικονομικό υποπακέτο. Διαβάστε τα πάντα για το νέο πακέτο και τα νέα δεδομένα λήψης του στην σχετική δοκιμή του τεύχους.
Σε πιο τεχνικό επίπεδο σας παρουσιάζουμε το πρώτο επίγειο SAT>IP box. Το Schwaiger DTR 41 IP είναι ένα box που διαθέτει 4 DVB-T tuner, ώστε να λαμβάνει 4 επίγεια ψηφιακά multiplex. Τα κανάλια των 4 multiplex διατίθενται από κοινή έξοδο Ethernet προς όλο το δίκτυο δεδομένων σε μορφή SAT>IP, ώστε να λαμβάνονται και αναπαράγονται από Smart Phones, Smart TVs (μέσω Ethernet port), PCs, Laptops, Media Players και γενικότερα από οποιαδήποτε δικτυωμένη συσκευή της οικίας σας ή του UTP δικτύου σας.
Τα τεστ του μήνα ολοκληρώνονται με το νέο οικονομικότατο και συνάμα άκρως αξιόπιστο πεδιόμετρο Deviser S30. Απλό και γρήγορο το S30 υπόσχεται πλήρως αξιόπιστες εγκαταστάσεις, επαγγελματικών προδιαγραφών με τον πλέον οικονομικό τρόπο. Το όργανο έχει σχεδιαστεί για να καλύψει τον έλληνα τεχνικό του παρόντος και πιστεύουμε ότι ο συνδυασμός τιμής – δυνατοτήτων, δεν θα αφήσει ασυγκίνητη την ελληνική αγορά.
Όσο αφορά την ειδησεογραφία του μήνα, αναμφισβήτητα είναι το μεγάλο κτύπημα στην πειρατεία από πλευράς Nova, με την κατάργηση του παράνομου διαμοιρασμού των καρτών της (στήλη Scrambling). Στις διάφορες στήλες ειδήσεων του περιοδικού μπορείτε να διαβάσετε για την μάχη του ραδιοφάσματος και την απόδοση των ψηφιακών συχνοτήτων στην ΝΕΡΙΤ (στήλη Media News), για την πώληση του 902 (στήλη News & Editorial), αλλά και για τα 5 νέα ελεύθερα HD κανάλια του BBC (στήλη HD News)
Και όπως πάντα μαζί με το Digital TV info θα βρείτε και το περιοδικό Security Report, που αυτό το μήνα έχει ως κεντρικό θέμα το ομαδικό τεστ καμερών τύπου HD-SDI. Πρόκειται για κάμερες που υποστηρίζουν τις υψηλές HD αναλύσεις που βρίσκουμε σε όλες τις IP κάμερες σήμερα, αλλά με μια διαφορά: δεν χρειάζονται καλώδια UTP για την μεταφορά των σημάτων HD, αφού κάτι τέτοιο το επιτυγχάνουν μέσω των παραδοσιακών ομοαξονικών καλωδίων. Έτσι, μπορείτε να αναβαθμίστε μια υπάρχουσα εγκατάσταση σε HD, χωρίς όμως να χρειαστεί να ξηλώσετε την καλωδιακή υποδομή σας, κερδίζοντας χρόνο και χρήμα. Στο ίδιο τεύχος θα βρείτε ακόμη πολλά ειδικά θέματα που αφορούν τους επαγγελματίες τεχνικούς των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας.

Φέρνοντας κάθε μήνα πρωτότυπα θέματα που παρουσιάζονται για πρώτη φορά στα έντυπα μέσα, πλούσιο και αποκλειστικό ρεπορτάζ από όλες τις εξελίξεις, καθώς και πλήρης και κυρίως έγκυρη σύνοψη της ειδησεογραφίας του μήνα, ελπίζουμε το νέο τεύχος του Digital TV info, να γεμίσει ευχάριστα και επιμορφωτικά τον ελεύθερο χρόνο σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: