mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

Διαψεύδουν τον υπουργό οι τεχνικοί της ΕΡΤ, καταδικάζουν τους συνδικαλιστές που έγιναν υποχείρια του

Ραγδαίες εξελίξεις στις κεφαλές των συνδικαλιστικών σωματείων φαίνεται πως δρομολογούν οι χειρισμοί των προεδρείωντους στο θέμα των αιτήσεων για το λεγόμενο«μεταβατικό σχήμα» προς τη ΝΕΡΙΤ, γράφει ο Ασύνταχτος Τύπος σήμερα. 
Οι εξελίξεις είναι απόρροια της γενικής συνέλευση του ΠΑΣΥΜΗΤΕ, του συλλόγου Τεχνικών για τους οποίους ο Π.Καψής στο Mega δήλωσε πως έχουν συμφωνήσει στη συμμετοχή τους στο μεταβατικό στάδιο της ΔΤ. Η πλειοψηφία όμως των τεχνικών καταδίκασε το μεταβατικό σχήμα(παρακάτω το ψήφισμα). Η  προέδρο του σωματείου Μηλιά Κοτσιώνη παραιτήθηκε μετά την ψηφοφορία με δικαιολογία δήθεν μομφής εις βάρος της, η οποία όμως ουδέποτε υπεβλήθη. Ο ουσιαστικός λόγος,  όπως λένε συνδικαλιστές είναιότι δεν ήθελε να βάλει την υπογραφή της στην καταδίκη του Αρ. Κοντιζά και φυσικά να περάσει και αυτή στην απέναντι πλευρά μαζί με τον καταδικασθέντα πρώην συνδικαλιστή, νυν διευθυντή της ΔΤ. 

Το ψήφισμα των τεχνικών

Η Γενική Συνέλευση του ΠΑΣΥΜΗΤΕ αποφάσισε:

1.     Διαψεύδει κατηγορηματικά τη δήλωση του υφυπουργού κ. Καψή ότι οι τεχνικοί της ΕΡΤ έχουν συμφωνήσει να συμμετέχουν στο μεταβατικό στάδιο της ΔΤ. 



2.     Ο Σύλλογος μας εκφράζεται από τις αποφάσεις των Γ.Σ.

3.     Από τις αποφάσεις των 2 Γενικών Συνελεύσεων καμιά από τις 5 προϋποθέσεις που είχαν τεθεί δεν έχει υλοποιηθεί από τον Υφυπουργό.

4.     Τονίζουμε ότι θα διεκδικήσουμε με κάθε νόμιμο τρόπο τα θεμελιώδη δικαιώματα κάθε εργαζόμενου που έχει απολυθεί με παράνομο τρόπο.

5.     Παραμένουμε στους χώρους της ανοικτής ΕΡΤ και συνεχίζουμε τον αγώνα μας

6.     Καταδικάζουμε την νέα επίθεση της κυβέρνησης να κλείσει πομπούς της ΕΡΤ που λειτουργούσαν στην περιφέρεια, με αστυνομικές δυνάμεις και ιδιώτες τεχνικούς.

7.     Καταδικάζουμε τη συμμετοχή του μέλους του συλλόγου μας και πρωην συνδικαλιστικού στελέχους Αρίστωνα Κοντιζά στην διευθυντική ομάδα της ΔΤ που ανακοίνωσε ο Υφυπουργός κ. Καψής. Η Γενική Συνέλευση παραπέμπει, σύμφωνα με το άρθρο 5 του καταστατικού του συλλόγου, τον κ. Κοντιζά στο Δ.Σ. του Συλλόγου με το αίτημα της διαγραφής.     
  
Δεύτερη πρόταση η οποία καταψηφίστηκε ήταν η εξής:
1.     Διαψεύδεται κατηγορηματικά από τη Συνέλευση του Συλλόγου πως υπήρξε οποιαδήποτε συμφωνία του υφυπουργού Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, κ. Παντελή Καψή με τους τεχνικούς (τουλάχιστον του ΠΑΣΥΜΗΤΕ) πέραν των διευκρινήσεων για κάποιες τεχνικές ειδικότητες και την κατάργηση της απαίτησης για ECDL.

2.     Παραμένουμε σταθεροί στις αποφάσεις των προηγούμενων Συνελεύσεων.
3.     Τα περισσότερα από τα αιτήματά μας δεν έχουν ικανοποιηθεί. Κύρια ανάμεσα στα αιτήματά μας είναι η πλήρης λειτουργία όλων των Περιφερειακών Σταθμών, η γνωστοποίηση του κειμένου της σύμβασης, η νομοθετική ρύθμιση για την ανανέωση των συμβάσεων, η πρόωρη συνταξιοδότηση και η ειδική μέριμνα για την απασχόληση των ΑΜΕΑ σύμφωνα με σχετικούς νόμους.
Επίσης, απαιτούμε όλες οι προσλήψεις να γίνονται αξιοκρατικά και χωρίςπαράκαμψη της προκήρυξης. Επίσης αποφασίστηκε κατά την έναρξη της Συνέλευσης να μαγνητοσκοπηθεί η Συνέλευση από τον σφ κ. Τέλη Μεταξά και να δοθεί το υλικό στον Γραμματέα, κ. Χριστόφορο Κοκκώνη, με τη λήξη της (κάτι το οποίο δεν έγινε). Το υλικό απαγορεύεται να αναδημοσιευθεί εν αγνοία του Προεδρείου της Συνέλευσης. Επίσης, με το πέρας της συνέλευσης και λόγω της μομφής για το Προεδρείο, παραιτήθηκαν  η Πρόεδρος Μηλιά Κοτσιώνη και ο Γενικός Γραμματέας, Χριστόφορος Κοκκώνης.

Ο Πρόεδρος Συνέλευσης


Νίκος Ρουκουνάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: