mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

Οι τηλεοπτικές άδειες το κλειδί για τις ψηφιακές εξελίξεις

Στον άγνωστο παρονομαστή της ψηφιακής μετάβασης παραμένει το θέμα των τηλεοπτικών αδειών σε πάροχους περιεχομένου. Το πόσα τηλεοπτικά κανάλια θα αδειοδοτηθούν και με ποιους όρους, είναι και το μεγάλο ζητούμενο για τους παρόχους δικτύου που δυνητικά θα ενδιαφέρονταν για την επένδυση σε ψηφιακό δίκτυο. Ο αριθμός όμως των αδειών πανελλαδικής και περιφερειακής εμβέλειας παραμένει άγνωστος, όπως επίσης και οι όροι αδειοδότησης. Μετά τις δηλώσεις Σίμου Κεδίκογλου πριν από δυο τουλάχιστον μήνες, πως η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να δώσει τις άδειες σε καθεστώς διαφάνειας και την καταγγελία του Γ. Σούρλα πως όλο το τηλεοπτικό σκηνικό είναι στημένο σε καθεστώς αδιαφάνειας, έπεσε σιγή ασυρμάτου. 
Ο περίφημος νόμος για τα ΜΜΕ παραμένει χωμένος στο συρτάρι του μέγαρου Μαξίμου, άγνωστο πότε θα ανασυρθεί. Οι ιδιοκτήτες της ΕΙΤΗΣΕΕ έχουν ήδη ζητήσει έξι άδειες πανελλαδικής εμβέλειας, ενώ κατά πληροφορίες έχουν ζητήσει να μη δοθούν άδειες σε κομματικούς τηλεοπτικούς σταθμούς.

Μείζον ζήτημα παραμένει η μη ανανέωση της θητείας των μελών του ΕΣΡ που έχει ξεπεράσει κάθε ανεκτό συνταγματικό όριο. Παρ’ όλα αυτά το ΕΣΡ ζήτησε και νέα παράταση της θητείας του κατά 6 μήνες! Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση αποδέχεται το αίτημα και αναμένεται να δώσει παράταση στη θητεία των μελών του κατά τρεις μήνες. Όπως είναι κατανοητό με αυτή την ενέργεια, η διαδικασία της όποιας τηλεοπτικής αδειοδότησης βρίσκεται στον αέρα. Ακόμη κι αν βγει η προκήρυξη, αυτή θα είναι ευάλωτη σε οποιαδήποτε προσφυγή γίνει στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: