mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Στον Στουρνάρα η διαχείριση περιουσίας της ΕΡΤ με Ειδικό Λογαριασμό

Το προμελετημένο έγκλημα λουκέτου στην ΕΡΤ συνεχίζεται στο υπουργείο Οικονομικών. Με απόφαση των υπηρεσών στις 8 Αυγούστου ανοίχθηκε Ειδικός Λογαριασμός εκτός κρατικού προϋπολογισμού στην Τράπεζα της Ελλάδας με τον οποίο θα γίνεται η διαχείριση της εκκαθάρισης της περιουσίας της ΕΡΤ αλλά και της λειτουργίας της Δ.Τ σήμερα, μέχρι και τη λειτουργία του νέου φορέα της ΝΕΡΙΤ. ‘Οπως προκύπτει από την απόφαση ο ειδικός λογαριασμός έχει τον τίτλο «παρακολούθηση και διαχείριση του συνόλου των στοιχείων του ενεργητικού και παθητικού της ΕΡΤ Α.Ε και των θυγατρικών της». 
Σε αυτόν θα ενταχθούν τα έσοδα από το ανταποδοτικό τέλος το οποίο και επανέρχεται στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, τα έσοδα από την καταργημένη ΕΡΤ, τα διαφημιστικά έσοδα καθώς και τις τυχόν απαιτήσεις της πρώην εταιρείας. Με αυτό τον λογαριασμό θα πληρώνονται οι μισθοί των προσληφθέντων συμβασιούχων και τα δικαιώματα που θα έχει ο ανυπόστατος φορέας της ΔΤ. Η κίνηση των λογαριασμών θα πρέπει να αποστέλλονται στο υπουργείο Οικονομικών.

Στο μεταξύ εννέα λόγους ακυρότητας του περίφημου «διαγωνισμού» που θα οδηγήσει κατά τον Π.Καψή στην πρόσληψη 577 διμηνιτών στο μόρφωμα της Δ.Τ κατέγραψε το δελτίο ειδήσεων των εργαζομένων της ΕΡΤ 3. Το ρεπορτάζ που αγνοήθηκε από το σύνολο του έντυπου Τύπου, αποδεικνύει πως η προκήρυξη που έδωσε ο Γκίκας Μάναλης δεν μπορεί να σταθεί νομικά και αποκαλύπτει τα ψέματα Καψή πως δεν έγιναν «βολέματα» και «μαγειρέματα» στις προσλήψεις προκείμενου να βγει η ΔΤ στον αέρα.
Ο ίδιος ο εκκαθαριστής δεν έχει εκ του νόμου την αρμοδιότητα να διενεργεί διαγωνισμούς, παρ΄ όλα αυτά κάλεσε τους αιτούντες να υποβάλλουν και διορθωτικές αιτήσεις. Έγινε αλλαγή του όρου για την υποχρεωτικότητα γνώσης πέντε τομέων πληροφορικής(E.C.D.L.), στη διάρκεια της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων, άλλαξε ο όρος για την προσμέτρηση της προϋπηρεσίας στη διάρκεια της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων, δεν υπήρχε ενιαία λίστα επιτυχόντων επιλαχόντων, με σειρά κατάταξης, όπως επίσης και το δικαίωμα της ένστασης.


Δεν υπάρχουν σχόλια: