mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

Και την ΕΡΑ Λάρισας τοπικός βουλευτής την "έσωσε"

Αναδημοσίευση από το  radiofono.gr

Εκτός από τα θριαμβολογήματα στην Κοζάνη για τη διάσωση του τοπικού ραδιοσταθμού με τη μεσολάβηση του αρμόδιου Υφυπουργού υπέρ του νομού του, αντίστοιχο μήνυμα «αξιοκρατικής επιλογής» έρχεται και από τη Λάρισα, όπου έγκυρη τοπική εφημερίδα επικροτεί την παραμονή του δημόσιου ραδιοφωνικού σταθμού της Λάρισας εις βάρους αυτού του Βόλου, ο οποίος αναμένεται να κλείσει κατά τη διάρκεια του μεταβατικού φορέα, καθώς δεν θα έχει υπαλλήλους. Επίσης δεν υπάρχει μέλλον για τα στούντιο σε Τρίκαλα και Καρδίτσα.
Σε άρθρο του σαββατιάτικου φύλλου της εφημερίδας Ελευθερία, γράφεται: "«ΔΙΑΣΩΖΕΤΑΙ» η ΕΡΑ Λάρισας, στο νέο οργανόγραμμα του καινούργιου Ραδιοτηλεοπτικού φορέα. Ο σταθμός της Λάρισας, παραμένει για τη Θεσσαλία. Με μειωμένο προσωπικό, αλλά, παραμένει. Και, προκειμένου να παραμείνει... έβαλε το χεράκι του και ο βουλευτής Χρ. Κέλλας, ο οποίος το πήρε... πατριωτικά το ζήτημα και φρόντισε να γίνει... φορτικός σε πολλούς προκειμένου να διασωθεί ο σταθμός. Κάτι είναι και αυτό και σίγουρα για τη Λάρισα κάτι πολύ σημαντικό."

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά τους πανηγυρισμούς της εφημερίδας, στο ραδιοφωνικό σταθμό θα προσληφθούν για δυο μήνες μόνο 5 (1 δημοσιογράφος, 1 ΤΕ Οικονομικών, 1 ΤΕ Ηλεκτρονικών, 1 ΔΕ Ηλεκτρονικών και 1 ΔΕ Μουσικών Παραγωγών).

Στην υπόλοιπη Θεσσαλία για τις ανάγκες του παλιού Δικτύου της ΕΡΑ Θεσσαλίας δεν προβλέπεται καμία θέση σε Βόλο, Τρίκαλα και Καρδίτσα! Σημειώνεται ότι μέχρι πρότινος στη Θεσσαλία απασχολούνταν περισσότερα από 40 άτομα, δημοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικό προσωπικό, ενώ από το στούντιο της ΕΡΑ στα Τρίκαλα (υπάγονταν στη Λάρισα διοικητικά) έδιναν ανταποκρίσεις δυο δημοσιογράφοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: