mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Τις βρήκαν τις κατηγορίες για τους διαδηλωτές του Υμηττού

αναδημοσίευση από ertopen.gr

Ποινικές διώξεις για απείθεια, διακεκριμένη φθορά, αντίσταση κατά της αρχής και διατάραξη ασφάλειας αεροπλοΐας σε βαθμό πλημμελήματος ασκήθηκαν εναντίον των έξι αλληλέγγυων πολιτών και της δημοσιογράφου της ΕΡA, Εύας Μαυρογένη, που προσήχθησαν χθες από τη συγκέντρωση στον Υμηττό. Ο όγδοος συλληφθείς, δικηγόρος στο επάγγελμα, αφέθηκε ελεύθερος καθώς διατάχθηκε περαιτέρω προανάκριση, όμως ο ένατος παραπέμφθηκε σε ανακριτή για κακούργημα (!) για απόπειρα υποκλοπών συνομιλιών αστυνομικών. Κρατείται μέχρι αύριο οπότε αναμένεται να απολογηθεί. Στους άλλους επτά δόθηκε ρητή δικάσιμος για τις 10 Ιανουαρίου του 2014 .
Υπενθυμίζεται ότι όλοι τους προσήχθησαν χθες, κατά τη διάρκεια ειρηνικής διαμαρτυρίας στον Υμηττό για το κλείσιμο των ραδιοτηλεοπτικών πομπών της ΕΡΤ.

Οι δικηγόροι τους τόνισαν ότι το αίτημα τους προανάκριση απορρίφθηκε και έκαναν λόγο για κατασκευή κατηγοριών και για έωλα πλημμελήματα.

Στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή οι πρόεδροι της ΕΣΗΕΑ και της ΠΟΣΠΕΡΤ, νομικοί σύμβουλοι, βουλευτές και πλήθος κόσμου.

Καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας εργαζόμενοι της ΕΡΤ και πολίτες, σε συγκέντρωση που πραγματοποίησαν, ζητούσαν να αφεθούν ελεύθεροι οι προσαχθέντες, καθώς αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι όλοι τους συνελήφθησαν την ώρα που απλώς διαμαρτύρονταν. Σχετικά βίντεο που έχουν αναρτηθεί στο youtubeαποδεικνύουν του λόγου το αληθές.

Των συλλήψεων προηγήθηκε μήνυση κατ' αγνώστων από τον ειδικό διαχειριστή για την εκκαθάριση της ΕΡΤ Γκίκα Μάναλη.

«Το κράτος δεν σέβεται τη δημοκρατία απέδειξε πως φοβάται την ειρηνική διαμαρτυρία. Ο Μάναλης έκανε μήνυση κατ’ αγνώστων για να καλύψει τα ανομήματα του» σχολίασε ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Π. Καλφαγιάννης.

Ωστόσο μήνυση κατά του Γ. Μάναλη για ψευδή καταμήνυση πρόκειται να καταθέσουν και οι συλληφθέντες.

Αυταρχική χαρακτήρισε την κίνηση των ΜΑΤ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλώντας στην ΕΡΑ, και κατηγόρησε την κυβέρνηση για την τραγωδία που συντελείται στη χώρα.

Την αγανάκτηση του εξέφρασε, μέσω του δικτύου της ΕΡΑ ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ Γιώργος Σαββίδης, ο οποίος ζήτησε την παρέμβαση του δημοσιογράφου και υφυπουργού ραδιοτηλεόρασης Παντελή Καψη, για να σταματήσουν τα φαινόμενα φίμωσης της Δημοκρατίας.

«Βαθαίνει ο αυταρχισμός. Πρόκειται για εκτροπή επικοινωνούμε με ξένους συναδέλφους μας η κινητοποίηση θα συνεχιστεί και αυτή η κυβέρνηση έχει λίγες μέρες» δήλωσε ο και ο Δ. Τρίμης, απερχόμενος πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: