mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Όχι δημοσιογράφων ΕΡΤ στον Παντελή Καψή, δεν αναγνωρίζουν τις απολύσεις

Το πρώτο ρεπορτάζ για τη γενική συνέλευση σήμερα στην ΕΡΤ έρχεται από τον "Ασύνταχτο Τύπο". Ομόθυμα οι δημοσιογράφοι συνεχίζουν και απαιτούν να ανοίξει τώρα η ΕΡΤ σαν να μην έκλεισε. Δεν αναγνωρίζουν τις απολύσεις και θα στείλουν γραπτή την απάντηση τους στον υπουργό ΕΡΤ.
Το ρεπορτάζ από τον "Ασύνταχτο Τύπο"

Μετά από τετράωρη διεξοδική συζήτηση στη γενική συνέλευση των δημοσιογράφων της ΕΡΤ, ομόθυμα αποφασίστηκε η στάση που θα ακολουθήσουν και ομόφωνα εγκρίθηκε το κείμενο που παρουσιάστηκε από τη συντονιστική επιτροπή και θα αποσταλεί στον υφυπουργό δημόσιας ρ/το Π. Καψή. Το περιεχόμενό του συνοψίζεται στοτρίπτυχο: Δεν αναγνωρίζουμε το κλείσιμο και τις απολύσεις, δεν αποδεχόμαστε το ενδιάμεσο-μεταβατικό σχήμα, δεν εγκαταλείπουμε τα κτίρια και συνεχίζουμε τη λειτουργία της δημόσιας ρ/το. Όπως διατυπώθηκε στο κλείσιμο της συνέλευσης (και) από τον εκ των δυο εργασιακών Ν. Τσιμπίδα.
Το «όχι» στην πρόταση Καψή ήταν η επωδός όλων, όπως και ότι κατανοούν πως τοστοίχημα-δόλωμα είναι ο ενδιάμεσος φορέας και τα «δωράκια» του υφυπουργούπου βγάζει από το σακούλι καθημερινά (όπως σήμερα με τη γνωστοποίηση ότι οι αποζημιώσεις θα δοθούν με βάση την πραγματική πρόσληψη και όχι το 2005). 
 Όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά: ο ενδιάμεσος φορέας είναι η ταφόπλακά μας. Ιδιαίτερα τονίστηκε από συναδέλφους που είναι παρόντες αυτές τις 3 βδομάδες στο κτίριο της ΕΡΤ, ότι συνεχίζουμε την παρουσία και λειτουργία μας ως μη αποδεχόμενοι τα κυβερνητικά τετελεσμένα. Γι αυτό και οι άμεσες κατευθύνσεις ορίστηκαν ως: η απάντηση στην κυβέρνηση, η συνέχιση της παρουσίας μας και η επεξεργασία οργανωτικών διαδικασιών ενίσχυσης αυτής της λειτουργίας. Έτσι απαντάμε στην ανομία του μαύρου.

Στη γενική συνέλευση ήταν παρόν ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ Γ. Σαββίδης, ο οποίος είπε στο τέλος ότι η Ομοσπονδία είναι εδώ και μαζί τους στο να υλοποιήσουν ό,τι αποφασίσουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι. Ενώ έστειλε το μήνυμα κατά της επιχείρησης σαλαμοποίησης των εργαζομένων που επιδιώκουν οι κυβερνητικοί χειρισμοί. Μάλιστα γνωστοποίησε νέες πρωτοβουλίες της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων και του προέδρου της Τζιμ Μπουμέλα, όπως με την παρέμβαση στο Ευρωκοινοβούλιο.

* Στην Θεσσαλονίκη αύριο στις 14:30 θα πραγματοποιηθεί εργασιακή συνέλευση των δημοσιογράφων, όπως ανακοίνωσε η ΕΣΗΕΜΘ. Σε αυτήν ο πρόεδρός της Μ. Βοϊτσίδης θα αναφερθεί και στη σημερινή συνάντηση που είχε με τον υφυπουργό Καψή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: