mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Νέες μειώσεις μισθών στα δημόσια ΜΜΕ με υπουργικές αποφάσεις;

"Την επόμενη εβδομάδα θα υπογραφεί η Κοινή Υπουργική απόφαση για τους νέους μισθούς στα δημόσια ΜΜΕ, την ΕΡΤ, το ΑΠΕ και τη Γενική γραμματεία Ενημέρωσης/ Επικοινωνίας. Αυτό είπε χθες στη συνέντευξη που παραχώρησε ο υπουργός Επικρατείας Παντελής Καψής", διαβάζουμε σήμερα στην "Αυγή".
Στο μεταξύ τόσο στη γενική γραμματεία, όσο και στην ΕΡΤ αλλά και το ΑΠΕ τις τελευταίες εβδομάδες διαδίδεται το σενάριο για περαιτέρω μείωση των αποδοχών. Επιπλέον του 35% που έχει ήδη γίνει. Σε μια παλαιότερη συνάντηση (πριν την εξαίρεση των δημόσιων ΜΜΕ) ο υπουργός Εργασίας Γ.Κουτρουμάνης είχε προσδιορίσει τη νέα μείωση αποδοχών σε περίπου 7%.

Ο Π.Καψής στο μεταξύ δήλωσε πως θα συναντηθεί με την ΕΣΗΕΑ πιθανώς την Παρασκευή, με αντικείμενο τους  μισθούς των δημοσιογράφων στα δημόσια ΜΜΕ. Προβλέπεται "διαβούλευση" πριν την υπογραφή των (μειώσεων) νέων μισθών με υπουργική απόφαση. 
Το δημόσιο για όσους επιμένουν να έχουν μνήμη χρυσόψαρου, λειτουργεί ως φάρος για αυτά που γίνονται ή θα γίνουν στον ιδιωτικό τομέα. Κι αυτό αφορά όλους, όχι μόνο τους συντάκτες που αμείβονται έτσι κι αλλιώς με την κλαδική σύμβαση.

Η συνέχεια στο ρεπορτάζ της "Αυγής" για τις προτάσεις Δ.Τρίμη στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας:

Ο Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Δημήτρης Τρίμης με επιστολή του στα μέλη του ΔΣ σημειώνει τις προτάσεις του για το επόμενο διάστημα, «ενόψει της σκόπιμης και καταφανώς ψηφοθηρικής "παγίδας", που έχει στήσει η κυβέρνηση των Μνημονίων, ότι τα σωματεία έχουν μια τελευταία "ευκαιρία" και την "αποκλειστική ευθύνη" για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας έως την 14η Μαϊου 2012. 
Ο Δ. Τρίμης προτείνει: (α) Συναντήσεις με τις εργοδοτικές οργανώσεις (ΕΙΗΕΑ, ΕΙΤΗΣΕΕ, ΕΙΙΡΑ) και την κυβέρνηση (για τα δημόσια ΜΜΕ), αμέσως (β) απόφαση για απεργιακή κινητοποίηση σε περίπτωση άρνησης ή απροθυμίας της άλλης πλευράς να συζητήσει σοβαρά για αξιοπρεπείς ΣΣΕ και προστασία των θέσεων εργασίας (γ) Προετοιμασία του κλάδου με συνελεύσεις στα "μαγαζιά" και επίσπευση της ετήσιας τακτικής συνέλευσης της Ενωσης με θέμα την αντιμετώπιση της κρίσης του κλάδου της Ενημέρωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: