mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Έχουμε ΕΣΗΕΑ; Όχι. Έχουμε εκπροσώπους συμφερόντων

Και μάλιστα όχι των δικών μας συμφερόντων. Των πολλών, των εργαζομένων, αυτών που πλήττονται, που καταστρέφονται, που μένουν άνεργοι, απλήρωτοι, αβοήθητοι.
Περιμέναμε, εμείς οι δημοσιογράφοι, μια ακόμη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ. Για τη μεγάλη ληστεία των ταμείων μας. Τα στοιχεία, όποιοι τα διάβασαν βέβαια, σοκαριστικά. Εν ολίγοις σε πέντε χρόνια πάπαλα. Ούτε σύνταξη, ούτε ΕΔΟΕΑΠ, ούτε ταμεία. Οι πρόεδροι των ταμείων βγήκαν στα κάγκελα. Θαύμα, έβγαλαν στοιχεία στον αέρα, δημόσια. Καταγγέλλουν, προειδοποιούν....
Και λες τι στο διάολο. Διαλύουν κάθε φορά τη συνεδρίαση του ΔΣ, αυτή φορά τους αφορά κι αυτούς. Στα ταμεία είναι κι αυτοί. Σύνταξη περιμένουν, σύνταξη παίρνουν, γιατρούς έχουν ανάγκη. Τι διάολο.
Κι όμως. Για μια ακόμη φορά η συνεδρίαση δεν ολοκληρώθηκε. Ας μιλήσουν λοιπόν οι άλλοι. Γιατί δεν τελείωσε η συνεδρίαση με θέμα την πρόταση του Διασωματειακού για απεργία την ερχόμενη εβδομάδα; Επειδή το δήλωσε ο εκπρόσωπος της παράταξης Φ. Κουβέλη, Η.Κανέλλης; Επειδή τους κατηγόρησε για "επαναστατική γυμναστική"; Δεν άκουσαν τις πληροφορίες, φήμες ότι αυτή τη φορά ο ΔΟΛ δεν θέλει απεργία;
Το πως συνέβη η διάλυση δεν είναι για απορία και ερώτημα. Όπως συμβαίνει κάθε φορά. Ένα μέλος του ΔΣ, όπως πάντα, επιτίθεται για άσχετο λόγο, για άσχετη περίπτωση στον πρόεδρο. Ή τίθεται από εκπρόσωπο παράταξης(συγκεκριμένων παρατάξεων κάθε φορά) άλλο θέμα προς συζήτηση. Ή θυμάται κάποιο μέλος του ΔΣ να συζητηθεί εδώ και τώρα ένα άσχετο με την ημερήσια διάταξη, ζήτημα. Ή απλώς αρχίζει την παράσταση με φωνές και κατηγορίες.
Το κορδόνι της διάλυσης το πιάνει ένα άλλο μέλος που θυμάται πως έχει δουλειά. Ή πως πρέπει να φύγει αμέσως. Ή σιγοντάρει τον πρώτο καβγά, ενθυμούμενος μια άααααλη περίπτωση. Και έτσι γίνεται κόλαση και διαλύεται το ΔΣ...Όπως κάθε κάθε φορά.
Δεν πα να πεινάνε οι δημοσιογράφοι; Δε πα να μαζεύονται αξιοπρεπείς στα γραφεία των συμβούλων παρακαλώντας για το επίδομα;
Όοοοοχι, ορισμένα μέλη του ΔΣ αρνούνται να συζητήσουν τον προϋπολογισμό για το 2012. Αρνούνται, απειλούν με ΣΔΟΕ και έλεγχο, φωνάζουν και διαλύουν κάθε συνεδρίαση.
Περιμένουν οι δημοσιογράφοι στα μαγαζιά την παρέμβαση της ΕΣΗΕΑ. Περιμένουν και δεν μαθαίνουν τίποτε απολύτως. (και αυτά που έκανε αυτό το ΔΣ, με αυτό το προεδρείο, οι απεργίες στα μαγαζιά που απολύουν, το άνοιγμα του κτιρίου-"μαυσωλείου" σε δημοσιογράφους, για τις διαδικασίες που ισχύουν στην Ακαδημίας 20 και τον χαρακτήρα και το ρόλο της ΕΣΗΕΑ ως "σωματείο", είναι κατόρθωμα).
Τι ακριβώς θέλουν οι συγκεκριμένοι σύμβουλοι (μη ζητάτε ονόματα θα διαβάσετε παρακάτω το δημοσίευμα του Ριζοσπάστη-αν και δεν τα λέει όλα τα ονόματα) και διαλύουν κάθε διαδικασία, μπλοκάρουν κάθε είδους έστω και μικρής λειτουργίας της ΕΣΗΕΑ ως σωματείου; Θέλουν τον έλεγχο του; Θέλουν να τη διαλύσουν εντελώς; Θέλουν να πάρουν αυτοί τα ηνία; Θέλουν να γίνουν πρόεδροι και να συνομιλούν με τους Βενιζέλους, Κουτρουμάνηδες και σία;
Εδώ που φθάσαμε κάθε ερώτηση, δεκτή. Το ζήτημα είναι πως η κυβέρνηση-μαριονέτα των τροικανών δημεύει το μέλλον μας και εμείς οι δημοσιογράφοι απλώνουμε τραπεζομάντιλο λουλουδάτο στον πάγκο του χασάπη για να μας πάρει το κεφάλι.

Το ρεπορτάζ του "Ριζοσπάστη" για τη χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ


Τη συνειδητή επιλογή τους να στέκονται απέναντι στα συμφέροντα των εργαζόμενων δημοσιογράφων επιβεβαιώνουν σταθερά οι παρατάξεις του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού που κυριαρχούν στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ.



Χτες ήταν προγραμματισμένη συνεδρίαση του ΔΣ, όπου ως 3ο θέμα στην ημερήσια διάταξη ήταν το θέμα των αντιδράσεων για την κατακρεούργηση των μισθών, την κατάργηση των συμβάσεων αλλά και την καταλήστευση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων. Ομως το θέμα δεν συζητήθηκε καν και βέβαια δεν πάρθηκε απόφαση.

Με εντελώς προσχηματικές σταδιακές αποχωρήσεις, αρχικά της «Κίνησης Επαγγελματιών Δημοσιογράφων» (δυνάμεις του «παλαιού» ΠΑΣΟΚ) πριν αρχίσει η συζήτηση του θέματος και στη συνέχεια της «Δημοσιογραφικής Μεταρρύθμισης» (ΔΗΜ.ΑΡ.) και των «Δημοσιογράφων για τη Δημοσιογραφία» (ΝΔ) στη διάρκεια της συζήτησης, η συνεδρίαση διακόπηκε λόγω έλλειψης απαρτίας.


Ομως και από όσα πρόλαβαν να ειπωθούν, στη μικρής διάρκειας συζήτηση που έγινε επί του θέματος, προκύπτει αβίαστα το συμπέρασμα ότι στην πραγματικότητα, το «μέτωπο» όσων αποδέχονται - χωρίς βέβαια να το ομολογούν - τα νέα δεδομένα, είναι ευρύτερο.
Και γι' αυτόν ακριβώς το λόγο επιλέγουν τις ανούσιες αντιπαραθέσεις, με διάφορες ευκαιρίες που βρίσκουν, σε σκόπιμα πολύωρες και χωρίς κανόνες συζητήσεις.
Για να αποφύγουν τις καθαρές τοποθετήσεις και πολύ περισσότερο τις συγκεκριμένες προτάσεις που πρέπει να κάνουν.

Ετσι, στη χτεσινή συνεδρίαση, το θέμα των ΣΣΕ και των αποθεματικών, μπήκε προς συζήτηση μετά από 2,5 ώρες από την αρχή της συνεδρίασης, με επτά πλέον παρόντα μέλη και μάλιστα όχι επί της ουσίας, αλλά αν θα συζητηθεί ή θα αναβληθεί για την ερχόμενη Δευτέρα.

Η  παράταξη «Δημοσιογράφοι για τη Δημοσιογραφία» και η «Δημοσιογραφική Μεταρρύθμιση» ζήτησαν αναβολή του θέματος, «για να είναι όλοι παρόντες», με τη «Συσπείρωση» (ΣΥΡΙΖΑ) να αποδέχεται αρχικά την πρόταση («για να προλάβουν όλοι να προετοιμαστούν για τη συζήτηση»), αλλά να αλλάζει άποψη στη συνέχεια και μετά την τοποθέτηση της «Δημοσιογραφικής Συνεργασίας» (ΠΑΜΕ) για την ανάγκη να συζητηθεί το θέμα και να παρθούν αποφάσεις.

Τελικά τη «λύση» έδωσαν οι Ηλ. Κανέλης και Χρ. Κυρίτσης με την αποχώρησή τους!




1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΑΥΤΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΑΡΝΟΥΜΕΝΗ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΑ ΓΑΜΩΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΜΕ ΥΠΟΝΝΟΟΥΜΕΝΑ
ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΑΥΤΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΝΑ ΦΟΡΤΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΑΛΛΩΝΩΝ
ΓΙ ΑΥΤΟ ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΣΕΙΡΑ ΣΑΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ