mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Κυριακή 1 Αυγούστου 2010

Αλληλεγγύη για να μην ξεχάσουμε

Για τον Σεπτέμβριο δόθηκε "υπόσχεση" της ιδιοκτησίας του "Κέρδους" ότι θα επαναπροσληφθεί ο εκπρόσωπος στην ΕΣΗΕΑ, συνάδελφος Τζώρτζης Ρούσσος. Οι δημοσιογράφοι στον "Ελεύθερο Τύπο" αν και Καλοκαίρι το θυμούνται και περιμένουν.
Το ψήφισμα τους εστάλη στην ΕΣΗΕΑ.


ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ «ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΚΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ Τ. ΡΟΥΣΣΟΥ ΑΠΟ ΤΟ «ΚΕΡΔΟΣ»

Οι συντάκτες του «ΕΤ» καταδικάζουν απερίφραστα την απόλυση του συναδέλφου και εκπροσώπου των μελών της ΕΣΗΕΑ στο «Κέρδος», Τζώρτζη Ρούσσου, επειδή αντέδρασε, ως όφειλε, απέναντι στη λογοκρισία και την κατάργηση του δικαιώματος των δημοσιογράφων στην ελευθερία της έκφρασης που επιχειρήθηκε από τη διεύθυνση της εφημερίδας στην οποία εργαζόταν.
Χαιρετίζουμε τις αποφάσεις των μελών του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών με την πραγματοποίηση συνεχόμενων εικοσιτετράωρων απεργιών στο συγκεκριμένο ΜΜΕ.
Ζητάμε την άμεση ανάκληση της απόλυσης του Τ. Ρούσσου. Τέτοιες ενέργειες σηματοδοτούν την ευρεία και καταχρηστική άσκηση του διευθυντικού δικαιώματος στο σύνολο των επιχειρήσεων του κλάδου, υποδηλώνοντας ένα επικείμενο «πογκρόμ» απολύσεων.
Εμμένουμε στην πρόσφατη απόφαση του δ.σ. της ΕΣΗΕΑ, βάσει της οποίας «η απόλυση συνδικαλιστικού εκπροσώπου είναι για ένα Σωματείο “Casus Belli” και η ΕΣΗΕΑ δεν πρόκειται να υποχωρήσει από τις ιστορικές θέσεις της για την υπεράσπιση του δικαιώματος του συνδικαλίζεσθαι, καθώς και την ελευθερία της έκφρασης».
Θεωρούμε εκ των προτέρων δεδομένη την ανάκληση της απόλυσης του κ. Ρούσσου το Σεπτέμβριο, στη βάση της υπόσχεσης την οποία έδωσε πριν από λίγες ημέρες η ιδιοκτησία και η διεύθυνση της εφημερίδας «Κέρδος» στην ηγεσία της ΕΣΗΕΑ. Σε διαφορετική περίπτωση δηλώνουμε αποφασισμένοι να στηρίξουμε κάθε μορφή κινητοποίησης της ΕΣΗΕΑ στο πλαίσιο της δημιουργίας πραγματικών αναχωμάτων απέναντι σε τέτοιες καταχρηστικές διευθυντικές συμπεριφορές, οι οποίες αποσκοπούν στην κατάλυση της ελευθερίας έκφρασης των δημοσιογράφων και στη μετατροπή τους σε «άβουλα φερέφωνα μιας χρήσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: