mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

Με Μίκη αρχίζει το "Στην υγειά μας" στη ΝΕΤ

Οι πρώτοι που θα πιουν τον Σεπτέμβριο «Στην υγειά μας» στην κρατική τηλεόραση θα είναι ο Θόδωρος Πάγκαλος και ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Η μουσική εκπομπή του Σπύρου Παπαδόπουλου επιστρέφει με αφιερώματα εγκεκριμένα και ελεγχόμενα προς προβολή στον απόδημο ελληνισμό! Η εκπομπή «Στην υγειά μας» ανήκει στις τυχερές της κρατικής τηλεόρασης.
Και θα το γιορτάσει ήδη από τον Σεπτέμβριο με τα πρώτα μουσικά αφιερώματά της στον μεγάλο Έλληνα συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, το έργο του Μίκη θα παρουσιαστεί σε δύο εκπομπές του «Στην υγειά μας», οι οποίες έχουν ήδη ετοιμαστεί και φιλοξένησαν υψηλούς προσκεκλημένους από τον χώρο της πολιτικής. Πρώτο τραπέζι πίστα στο πλατό της εκπομπής κάθισαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος, ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος και ο φίλος του μουσικοσυνθέτη από χρόνια «σκοτεινά» Σάκης Πεπονής.



Την παρέα του Σαββατόβραδου στο πρώτο αφιέρωμα για τα μουσικά χρόνια του Μίκη συμπληρώνουν φίλοι του και βιογράφοι, όπως ο παραγωγός και σκηνοθέτης Γιώργος Σγουράκης, που μόλις πρόσφατα κυκλοφόρησε την πλήρη βιογραφία του, αλλά και ο συγγραφέας Γιώργος Λογοθέτης, δήμαρχος στην Απολλωνία Λευκάδος. Δεν θα μπορούσαν να λείπουν φίλοι της μουσικής σκηνής, η Αννα Φόνσου, ο Λευτέρης Παπαδόπουλος, ο Μανώλης Μητσιάς, η Γλυκερία. Οι δυο τους θα ξεδιπλώσουν τις νότες του Μίκη, ενώ θα προβληθεί και μέρος της ταινίας από το «Μονόγραμμα» για τη ζωή του μουσικοσυνθέτη. Το αφιέρωμα θα συνεχιστεί σε μια δεύτερη εκπομπή ρίχνοντας περισσότερο βάρος στην 60χρονη μουσική πορεία του. Θα μεταδοθούν αποσπάσματα και από την πρόσφατη συναυλία στο Θέατρο Λυκαβηττού για τα 85 χρόνια του Μίκη Θεοδωράκη.
Οι δύο αυτές αφιερωματικές εκπομπές του «Στην υγειά μας» δεν είναι τυχαίες. Η παραγωγή της εκπομπής και ο Σπύρος Παπαδόπουλος πήραν το πράσινο φως να συνεχίσουν την καριέρα τους τη νέα τηλεοπτική σεζόν στην κρατική τηλεόραση από πολύ ψηλά. Με δύο όμως βασικές προϋποθέσεις: Τη μείωση του κοστολογίου σε ποσό κάτω των 50.000 ευρώ το επεισόδιο και το διακριτικό έλεγχο στο περιεχόμενό της. Πρακτικά, οι εκπομπές και τα αφιερώματα αποφασίζονται και εγκρίνονται αν πληρούν την απαιτούμενη εγγύηση ποιότητας, πολιτισμού και προβολής της χώρας και της μουσικής της στον απόδημο ελληνισμό. Οι 'Ελληνες σε κάθε χώρα της Γης εξάλλου, που παρακολουθούν στενά το «Στην υγειά μας» και προσφέρουν υψηλά ποσοστά θεαματικότητας στην ERT World, ήταν ο καθοριστικός παράγοντας για να πάρει το εισιτήριο της ανανέωσης για μία ακόμη τηλεοπτική σεζόν.
Τέρμα τα μπουζούκια και τα γαρίφαλα στο πλατό λοιπόν. Σε πρώτο πλάνο θα βρίσκονται χορωδίες και συνθέτες που σημάδεψαν την ελληνική μουσική σκηνή. Η εκπομπή με τις παραπάνω προϋποθέσεις, θεωρείται ότι ανήκει στο «οπλοστάσιο» της ψυχαγωγίας που θέλει να προσφέρει εφεξής η κρατική τηλεόραση. Μένει να το διαπιστώσουμε και στην πράξη από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.
(αναδημοσίευση από την Εσπρέσο, Κυριακή 21 Αυγούστου)

Δεν υπάρχουν σχόλια: