mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010

Θα αναζητηθούν ευθύνες; Θα γίνουν ΕΔΕ;

Ο CEO της ΕΡΤ έφυγε νωρίς...
...πριν αρχίσουν οι διώξεις


Αναζητείται γνώστης του τηλεοπτικού συστήματος εντός και εκτός Ραδιομεγάρου χωρίς υπερβολικές οικονομικές απαιτήσεις. Αυτά θα μπορούσαν να είναι τα δυο βασικά κριτήρια στη νέα προκήρυξη για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ ΑΕ μετά την παραίτηση του Γιώργου Γαμπρίτσου την περασμένη Τρίτη. Η είδηση της αποχώρησής του από το Ραδιομέγαρο μετά από έξι μήνες, δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Το τελευταίο διάστημα οι σχέσεις του με τον αρμόδιο υπουργό Πολιτισμού δεν βρίσκονταν στο καλύτερο σημείο· η μεταξύ τους επικοινωνία είχε διακοπεί.
Ρόλο στην τελική του απόφαση φαίνεται πως έπαιξε η τελική πρόταση για την αμοιβή του, σε μια τρίτη εκδοχή σύμβασης με το κράτος. Το αρχικό ποσό των 20.000 ευρώ που μειώθηκε σε 11.890 μεικτά, κατέληξε σύμφωνα με πληροφορίες μας σε κάτι περισσότερο από 7.000 ευρώ.
---------
Και ενώ ο Γιώργος Γαμπρίτσος αποχώρησε από το Ραδιομέγαρο, τα μέλη του ΔΣ μοιράστηκαν μεταξύ τους τις ευθύνες των αποφάσεων και της υπογραφής στα μεγάλα ανοιχτά ζητήματα, ενώ ο Θανάσης Παπαγεωργίου που προορίζεται για τη θέση του προέδρου της εταιρείας έχει πλέον κομβικό ρόλο αλλά και την ευθύνη της επικοινωνίας με την κυβέρνηση. Οι όροι της προκήρυξης για την πρόσληψη των συμβασιούχων αποφασίστηκαν, όπως επίσης και η επιτροπή αξιολόγησης επικεφαλής της οποίας τέθηκε η γενική διευθύντρια προγράμματος Ελένη Χοϊδά. Τα μέλη του ΔΣ έδωσαν την έγκρισή τους και για το νέο πρόγραμμα των δυο κρατικών καναλιών, της ΕΤ-1 και της ΝΕΤ.

Διώξεις και παραιτήσεις;
Ο εφιάλτης κάθε είδους διώξεων άρχισε στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ. Κατεπειγόντως ζήτησε ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος να ασκηθεί πειθαρχική δίωξη κατά των στελεχών εκείνων, στα οποία καταλογίζει ευθύνες το πόρισμα των ελεγκτών δημόσιας διοίκησης. Και δεν είναι λίγες αυτές οι ευθύνες.
Ο υπότιτλος για «αλόγιστη κατασπατάληση δημοσίου χρήματος», όπως όλα δείχνουν, αφορά και σε εν ενεργεία ανώτερα στελέχη της ΕΡΤ που έβαλαν την τριετία 2006-2009 την υπογραφή τους σε παράτυπες προσλήψεις συμβασιούχων έργου, ακολούθησαν αδιαφανείς διαδικασίες στην πρόσληψη Προσωπικού Ειδικών Θέσεων, ενέκριναν την προμήθεια συμβάσεων για έργα που δεν ολοκληρώθηκαν και τη χορήγηση μπόνους και αμοιβών σε προσωπικό και στελέχη άνω των 3,5 εκατ. ευρώ και υπέγραψαν σύμβαση για αλλαγή λογότυπων με κόστος 1,4 εκατ. ευρώ.
Τα πορίσματα παραδόθηκαν στην Εισαγγελία Εφετών, όπου ήδη διεξάγεται έρευνα για τα «σκάνδαλα» της προηγούμενης διοίκησης της ΕΡΤ, ώστε να αναζητηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες. Οι διοικητικές ευθύνες ωστόσο εντοπίστηκαν και περιλαμβάνονται στο 100σέλιδο υπόμνημα που έχει στα χέρια του ο αρμόδιος υπουργός. Η εντολή είναι να συγκληθεί άμεσα έκτακτο ΔΣ προκειμένου να ασκηθούν οι διώξεις που ζητάνε οι ελεγκτές δημόσιας διοίκησης
(αναδημοσίευση από Ισοτιμία, 31 Ιουλίου)

Δεν υπάρχουν σχόλια: