mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Κυριακή 1 Αυγούστου 2010

Τρεις ενημερωτικές εκπομπές στη ΝΕΤ


News, η έκδοση της εβδομάδας


●●● Και τρίτη καθημερινή εκπομπή «κοινωνικού διαλόγου» θα αποκτήσει η ΝΕΤ τη νέα τηλεοπτική σεζόν.

●●● Στα λεφτά φαίνεται πως κρύβεται η έκπληξη του Mega για το τηλεπαιχνίδι του Γρηγόρη Αρναούτογλου την επόμενη σεζόν στη ζώνη primetime. Όπως λένε οι πληροφορίες, το ποσό θα φτάνει το ένα εκατομμύριο ευρώ!

●●● Πρόταση σοκ στους εργαζόμενους από την ιδιοκτησία του «Αγγελιοφόρου». Τους ζητά να δεχτούν μείωση μισθού κατά 12,5%, αλλιώς θα γίνουν απολύσεις. Αναμένεται απόφαση για απεργία στην εφημερίδα.

●●● Γκρίνιες ακούγονται στο Ραδιομέγαρο επειδή αποφασίστηκε να αναλάβει η Βίκυ Φλέσσα την παρουσίαση και δεύτερης εκπομπής με θέμα την ελληνική γλώσσα.

●●● Πολύ πριν σταλεί η προκήρυξη από τη «Σέχτα», πολλά κανάλια αύξησαν τα μέτρα φύλαξης των κτιρίων τους. Αλεξίσφαιρα τζάμια στο ΣΚΑΪ στο Νέο Φάληρο, έκλεισε η πίσω πόρτα του Alpha στην Κάντζα.

●●● 600 χιλιάδες ευρώ χρωστάει η ΕΡΤ στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου για την παραγωγή ταινιών μικρού μήκους και ντοκιμαντέρ.

●●● Κόστος 24 εκατ. ευρώ προβλέπει ο προϋπολογισμός της ΕΡΤ για την απασχόληση των συμβασιούχων νέας γενιάς. Η διοίκηση ζητά να προσληφθούν 804 συνολικά συμβασιούχοι. Η κρατική τηλεόραση θα προσλάβει απευθείας εκτός ΑΣΕΠ τους 536 σε 19 ειδικότητες.

●●● Σειρά στα πρότυπα του History Channel για την επανάσταση του 1821 ετοιμάζει η τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Παρουσιαστής θα είναι ο συγγραφέας Πέτρος Τατσόπουλος.

●●● Στα χαρακώματα βρίσκονται οι ιδιωτικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί εξαιτίας του νέου χάρτη συχνοτήτων που προβλέπει τη μείωση εκπομπής του σήματος στα 3 κιλοβάτ. Οι σταθμοί μιλάνε για πλήγμα στην ιδιωτική ραδιοφωνία.

●●● Παράλληλα οι ραδιοφωνικοί σταθμοί της περιφέρειας ζητάνε να μπορούν κι αυτοί να εκπέμπουν από δεύτερο σημείο εκπομπής στην ίδια συχνότητα, στα πρότυπα των ενημερωτικών.

●●● Γενικότερες εξελίξεις στα τηλεοπτικά φέρνει η δημιουργία νέας εταιρείας από το Star με αντικείμενο, μεταξύ άλλων, τη διανομή διαφημιστικών πακέτων.

●●● Την έκδοση μουσικού περιοδικού στη Μεγάλη Βρετανία για το σόου του X Factor ανακοίνωσε η Freemantle media.

●●● Με τρία διαφημιστικά σποτ, προσφορά της αγοράς των media στον ΕΟΤ, άρχισε η καμπάνια υποστήριξης καναλιών και ραδιοφωνικών σταθμών στον εσωτερικό τουρισμό, με σύνθημα «Ελλάδα κομμάτι της ψυχής μας».

●●● Εκτός της Μαρίας Χούκλη που εγκατέλειψε την ΕΡΤ και άλλη παρουσιάστρια, όπως όλα δείχνουν, θα βρεθεί εκτός Ραδιομεγάρου. Η Ρίκα Βαγιάννη συζητά ήδη με το Mega.

●●● Ο δημοσιογράφος Κώστας Τσουπαρόπουλος αναλαμβάνει πρόεδρος του ΕΤΑΠ- ΜΜΕ.

●●● Το ριάλιτι «Don’t Tell the Bride» του BBC προβλέπεται να εντάξει στο πρόγραμμά του από τον Μάρτιο του 2011 ο ΑΝΤ1.

●●● Παγώνει η είσπραξη του ειδικού φόρου τηλεόρασης τουλάχιστον έως τον Οκτώβριο του 2010. Έτσι η κυβέρνηση έκανε το πρώτο βήμα στην ικανοποίηση των απαιτήσεων των καναλιών.

●●● Από μεθαύριο αρχίζει η εκπομπή οκτάωρου προγράμματος του οικονομικού SBC από τη συχνότητα του Channel 9 του Δ. Κοντομηνά.

●●● Αντιδρούν για μια ακόμη φορά οι εργαζόμενοι της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας στη βούληση της κυβέρνησης να αποκλείσει τους επαγγελματίες δημοσιογράφους από τα γραφεία Τύπου του εξωτερικού. Για το ζήτημα ενημερώθηκε ήδη η ΕΣΗΕΑ ενώ οι εργαζόμενοι στη Γ.Γ.Ε.-Γ.Γ.Ε. λένε ότι ίσως προσφύγουν στη Δικαιοσύνη. Όπως έγινε γνωστό, στις 75 θέσεις γραφείων ενημέρωσης στο εξωτερικό δεν θα περιλαμβάνονται δημοσιογράφοι ως επικεφαλής των τμημάτων.

●●●Μέσα στον Αύγουστο εντάσσει στο καθημερινό του πρόγραμμα ο ΑΝΤ1 την βραβευμένη και διάσημη δραματική σειρά «Dirty Sexy Money». Ορισμένοι κάνουν λόγο για υποβάθμισή της, αφού είναι ένα από τα δυνατά χαρτιά ως προς την τηλεθέαση σε όσες χώρες προβάλλεται. Το κανάλι ωστόσο θέλει να διατηρήσει μια συνέχεια στη νυχτερινή ζώνη με καλά χαρτιά. Η προβολή της θα γίνει τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο. Αποτελεί δε ουσιαστικά προπομπό του έκτου κύκλου του «Grey’s Anatomy» που θα κάνει πρεμιέρα τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: