mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Πλειστηριασμός για την ΙΜΑΚΟ, εμπλοκή στο Mega*

** media news
(Η έκδοση της εβδομάδος) 

Η πρεμιέρα του «Αλ τσαντίρι σόου» το βράδυ της Τρίτης θα δώσει το στίγμα των αλλαγών στον Alpha με τη σφραγίδα του Δ.Κοντομηνά. Ήδη προωθούνται αλλαγές στα μέλη του ΔΣ της Alpha group ενώ σύντομα αναμένεται η μετακόμιση των δημοσιογράφων και τεχνικών από την Κάντζα στο στούντιο Pro στο Κορωπί. Ο Alpha θα διατηρήσει έναν όροφο στο κτίριο της Κάντζας για τις διοικητικές υπηρεσίες του σταθμού.

Σε πλειστηριασμό οδεύουν τα περιουσιακά στοιχεία της ΙΜΑΚΟ που δεν κατέστη δυνατόν να μεταβιβαστούν. Και ενώ ο Πέτρος Κωστόπουλος μέσω του ιδιόκτητου jupi.gr έκανε τον «απολογισμό» της αποτυχίας του εκδοτικού συγκροτήματος που κατέρρευσε, ο όμιλος ΑΝΤ1 ανακοίνωσε πως πήρε τα δικαιώματα έκδοσης του περιοδικού ΟΚ! για τη «Δάφνη Επικοινωνίες». Μετέωροι μένουν οι τίτλοι του «Down Town» και του ραδιοφωνικού σταθμού Nitro για τον οποίο συνεχίζονται οι συζητήσεις με τον ΑΝΤ1.

Τέσσερεις μέρες της εβδομάδας από Τρίτη ως Παρασκευή θα βγαίνει σύμφωνα με πληροφορίες το νέο οικονομικό ένθετο στο ΔΟΛ, προϊόν συνεργασίας ανάμεσα σε «Βήμα» και «Νέα». Επικεφαλής του ενθέτου είναι ο Ζώης Τσώλης και Σεραφείμ Πολίτης και το πρώτο φύλλο αναμένεται 1 ή 5 Μαρτίου.

Δεν πληρώνω, λένε οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών που ζητάνε, σύμφωνα με πληροφορίες μας, να παραταθεί το ενοίκιο ύψους 0,1% επί του τζίρου για την κατοχή συχνότητας έως το 2015, οπότε θα ολοκληρωθεί και η ψηφιακή μετάβαση της τηλεόρασης. 

Με το άγχος της επόμενης μέρας και ενώ σφίγγει η μέγγενη της έλλειψης ρευστότητας στο Mega άνοιξαν όλα τα σενάρια, έως και αυτό της μετακόμισης στο κτίριο της Κάντζας, ιδιοκτησίας του ομίλου Μπόμπολα που αδειάζει από τον Alpha. Στο μεταξύ ενώ συνεχίζονται οι απολύσεις στο κανάλι, κυρίως στο διοικητικό προσωπικό, το κανάλι πλήρωσε κάποιες δόσεις στις εταιρείες παραγωγής προκειμένου να συνεχιστούν τα γυρίσματα των ελληνικών σειρών. Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει εμπλοκή και με τη λήψη του ομολογιακού δανείου καθώς οι τράπεζες θέτουν ως προϋπόθεση να προχωρήσει η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου των 10 εκατ. ευρώ. 

Η μεταβίβαση των τίτλων του «Επενδυτή» και «Κόσμος του Επενδυτή» από τον Κώστα Γιαννίκο στους ιδιοκτήτες του «Ελεύθερου Τύπου» Αλ. Σκαναβή και Δ.Μπενέκο, επιφέρει ανακατατάξεις στο κτίριο της καθημερινής εφημερίδας στο Μαρούσι. Ήδη όπως μαθαίνουμε δόθηκε εντολή για άδειασμα ορόφου στον «Ελεύθερο Τύπο» για να χωρέσουν οι 63 συντάκτες από τον «Κόσμο του Επενδυτή» που περιλαμβάνονται στη συμφωνία μεταβίβασης. Αντιθέτως οι δημοσιογράφοι με δελτίο παροχής μένουν εκτός της νέας έκδοσης ενώ ο Κ.Γιαννίκος πλήρωσε σε όλους τα χρέη από δεδουλευμένα προηγούμενων μηνών.

Σε αλλαγή των όρων του διαγωνισμού για την προμήθεια 26 τηλεοπτικών καμερών υψηλής ευκρίνειας με κόστος κοντά ένα εκατ. ευρώ, προχώρησε η ΕΡΤ μετά την ένσταση που κατέθεσε η Sony για τους όρους του διαγωνισμού.


Κακές ειδήσεις για τη διοίκηση της κρατικής τηλεόρασης καθώς ενημερώθηκε πως ήδη κομμένοι δημοσιογράφοι από την πρόσφατη διαδικασία ανανέωσης 63 συμβάσεων, προσέφυγαν στον εισαγγελέα κατά της κατηγοριοποίησης που επέβαλλε με αποτέλεσμα να ευνοηθεί η τηλεόραση και να μείνουν εκτός ραδιομεγάρου οι συμβασιούχοι της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

Κατατέθηκαν στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ οι προτάσεις της οικονομικής επιτροπής για την ασφάλεια των αποθεματικών ύψους περίπου 20 εκατ. ευρώ. Προτείνονται τρία σενάρια: Μεταφορά τους σε τράπεζες εκτός Ε.Ε, τοποθέτηση τους σε κρατικά ομόλογα ξένων χωρών ή βραχυπρόθεσμες τοποθετήσεις. Επίσης προτείνεται η πρόσληψη εταιρείας συμβούλων επιχειρήσεων.

Το πρόσφατο πρόστιμο ύψους 25.000 ευρώ στον Real για τις εκπομπές του Γ.Τράγκα με την κατηγορία «ανεπίτρεπτων» χαρακτηρισμών για την Άγκελα Μέρκελ, χτύπησε τα τύμπανα του πολέμου στο συγκρότημα του Ν.Χατζηνικολάου. Εκ των πραγμάτων όμως επανέρχεται το μείζον θέμα της πολιτικής παρέμβασης της ανεξάρτητης αρχής του ΕΣΡ. Τα δυο τελευταία χρόνια τα περισσότερα πρόστιμα επιβάλλονται σε σατιρικές εκπομπές (Ράδιο Αρβύλα, Ελληνοφρένεια, Αλ τσαντίρι νιουζ) που έχουν στο στόχαστρο πολιτικά πρόσωπα.

Και ενώ το ΕΣΡ κατηγορείται δημόσια πλέον ότι ενεργεί με τις κυρωτικές αποφάσεις του για την προστασία πολιτικών προσώπων από ραδιοτηλεοπτικές εκπονμπές, στο Συμβούλιο Επικρατείας εκπίπτουν συνεχώς οι αποφάσεις του. Μόλις πρόσφατα ακυρώθηκε πρόστιμο στο Alter ύψους 150 χιλιάδων ευρώ με αιτιολογία ότι η σύνθεση του είναι «παράτυπη». Ακυρώθηκε επίσης απόφαση προστίμου για αλλαγή στη φυσιογνωμία προγράμματος τηλεοπτικού καναλιού της περιφέρειας.

Δυο μηνυτήριες αναφορές κατέθεσε ο τομεάρχης ΜΜΕ της Νέας Δημοκρατίας Σίμος Κεδίκογλου στον οικονομικό εισαγγελέα Γρ.Πεπόνη για τα πεπραγμένα της διοίκησης της ΕΡΤ. Τα δηλώνει ο ίδιος σε νέα ερώτηση που κατέθεσε στον υπουργό Επικρατείας Π.Καψή ζητώντας πολιτικές ευθύνες για τις ενέργειες της διοίκησης στα δυο δημόσια ΜΜΕ. Ο βουλευτής της Ν.Δ που έγινε αποδέκτης δεκάδων διαμαρτυριών δημοσιογράφων της κρατικής τηλεόρασης για τις πρόσφατες ανανεώσεις συμβάσεων εργασίας, ζητά ουσιαστικά την αλλαγή στις διοικήσεις της ΕΡΤ και του ΑΠΕ χαρακτηρίζοντας τες «έκθετες».

Μεγαλώνει η κόντρα φωτορεπόρτερ και υπουργείου προστασίας του Πολίτη για την ανάρτηση φωτογραφιών «υπόπτων» της 12ης Φεβρουαρίου στο Σύνταγμα, που προέρχονται από Πρακτορεία και αναρτήθηκαν στο Internet. H Ένωση Φωτορεπόρτερ ανήγγειλε μποϊκοτάζ στην κάλυψη των θεμάτων του υπουργείου και της αστυνομίας ενώ η διεθνής οργάνωση «Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα» καταδίκασαν μετά το Γαλλικό Πρακτορείο, την «παράνομη χρήση φωτογραφιών».

 Έτοιμη είναι όπως μαθαίνουμε η Πράξη νομοθετικού περιεχομένου για τους μισθούς των δημόσιων ΜΜΕ, μένει η διαβούλευση με τις δημοσιογραφικές ενώσεις. 
** Την ευθύνη του ενημερωτικού τμήματος στο Κontra Channel ανέλαβε ο Λάμπρος Παπαγεωργίου. 
** Προκηρύχθηκε από την ΕΡΤ ο διαγωνισμός για τη μεταφορά του δορυφορικού σήματος των κρατικών καναλιών παγκοσμίως πλην της Ευρώπης με τροποποιημένες προδιαγραφές μετά τις αλλεπάλληλες καταγγελίες που έφθασαν ως τη Βουλή. 
** Στις 5 Μαρτίου αναμένεται η απόφαση της Επιτροπή Ανταγωνισμού για τη συμφωνία των ελεύθερης μετάδοσης ιδιωτικών καναλιών με τη Forthnet. Σύμφωνα με πληροφορίες μας ήδη τρία κανάλια υπέγραψαν για την άνοδο του σήματος τους στην πλατφόρμα του ΟΤΕ. ** Προσφυγή στα διεθνή δικαστήρια εναντίον του διαφημιστικού ομίλου της Publicis θα καταθέσει ο ΑΝΤ1 που δεν αποδέχθηκε τη συμφωνία haircut των χρεών της Leo Burnett στο κανάλι. Αντιθέτως Mega, Star και ΣΚΑΙ αποδέχθηκαν ήδη τη συμφωνία.   ** Έχασε τα ασφαλιστικά μέτρα η Μ.Τεγοπούλου για την έκδοση του 2ου απεργιακού φύλλου «Οι Εργαζόμενοι» της «Ελευθεροτυπίας» και έτσι κυκλοφόρησε χθες με τιράζ 60.000 φύλλων.

(από την Ισοτιμία της Κυριακής, 26 Φεβρουαρίου) 

Δεν υπάρχουν σχόλια: