mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Τέλος η κάλυψη Παπουτσή από τους φωτορεπόιρτερ

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας οι φωτορεπόρτερ δηλώνουν πως παύουν την κάλυψη όλων των θεμάτων που αφορούν στο υπουργείο προστασίας του Πολίτη. Αιτία το γεγονός ότι η αστυνομία δεν κατέβασε από τον ιστότοπο της τις "κλεμμένες" φωτογραφίες από το Διαδίκτυο. Στο μεταξύ οι Γάλλοι φωτορεπόρτερ ευθέως κατηγόρησαν την ελληνική αστυνομία ως "κλέφτες" και "απαράδεκτους". Το αυτί τους δεν ίδρωσε και πάλι.... 


Η ανακοίνωση της Ε.Φ.Ε.

Μετά την ανακοίνωση της Ένωσής μας (ΕΦΕ) στις 16/2/2012 σχετικά με την ανάρτηση φωτογραφιών στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛΑΣ) που συνοδεύουν φωτογραφίες ταυτότητας πέντε κατηγορουμένων για αδικήματα που φέρονται να έχουν διαπράξει στα γεγονότα της 12-2-2012, διαπιστώνουμε ότι μέχρι και σήμερα και παρά τις επίσημες καταγγελίες που έχουν προβεί προς την ΕΛΑΣ μέλη μας για την εν λόγω και άνευ σχετικής αδείας χρήση των φωτογραφιών αυτών καθώς και την αντίστοιχη κοινοποίηση των καταγγελιών προς την Ένωσή μας, οι εν λόγω φωτογραφίες δεν έχουν ακόμη αποσυρθεί από την ιστοσελίδα. 
Επαναλαμβάνουμε για μια ακόμη φορά πως τα μέλη της Ε.Φ.Ε. υπακούουν μόνο στους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και δεν συνεργάζονται με οποιουσδήποτε μηχανισμούς, κρατικούς ή άλλους. 
Οι φωτογραφίες των επαγγελματιών φωτορεπόρτερ από γεγονότα της επικαιρότητας έχουν αποκλειστικό σκοπό την ενημέρωση της κοινής γνώμης και όχι την υποκατάσταση των εισαγγελικών και αστυνομικών αρχών. 
Το αντικείμενο της εργασίας μας αφορά στα γεγονότα αυτά καθαυτά και με αποφυγή εξατομίκευσης των συμμετεχόντων, εκτός από τις περιπτώσεις δημοσίων προσώπων. Ζητούμε για μία ακόμη φορά την άμεση απόσυρση των φωτογραφιών από την επίσημη ιστοσελίδα της ΕΛΑΣ και, κατόπιν σχετικής απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΦΕ, σας ενημερώνουμε πως, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, παύουμε τη φωτογραφική κάλυψη όλων των θεμάτων που αφορούν το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την Ελληνική Αστυνομία, επιφυλασσόμενοι για κάθε νόμιμη ενέργειά μας στο άμεσο μέλλον. 
Για την ΕΦΕ

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ          Η ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
ΜΑΡΙΟΣ ΛΩΛΟΣ       ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΖΑΧΟΠΟΥΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: