mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Δυο CEO στο RTL group

Με επίσημη ανακοίνωση του RTL group στην κεντρική ιστοσελίδα του /www.rtlgroup.com/ ανακοινώθηκε χθές η "παραίτηση" του διευθύνοντος συμβούλου Γκέρχαρντ Τσάιλερ και η αντικατάσταση του στο γκρούπ στις 18 Απριλίου με δυο διευθύνοντες συμβούλους. Τους Guillaume de Posch, σήμερα Chief Operating Officer της ομάδας RTL και Anke Schäferkordt οικονομικής διευθύντριας του ομίλου.
Ο μεν πρώτος θα αναλάβει τις εταιρείες τουRTL εκτός Γερμανίας και των επιχειρήσεων οπτικοακουστικής παραγωγής, ο δε δεύτερη θα παραμείνει επικεφαλής της γερμανικής τηλεόρασης.
Ο επικεφαλής του πλειοψηφούντος μετόχου του RTL, Thomas Rabe, Διευθύνων Σύμβουλος της Bertelsmann AG, δήλωσε πως λυπάται για την απόφαση του Τσάϊλερ να εγκαταλείψει την εταιρεία. "Υπό την ηγεσία του, τα έσοδα του Ομίλου, EBITA και απόδοση επί των πωλήσεων παρουσίασαν υποδειγματική ανάπτυξη". 
Ο παραιτηθείς Γκ.Τσάϊλερ ήταν ο "πρωταγωνιστής" της μεταβίβασης του Alpha από τον Δημήτρη Κοντομηνά στο RTL group και ο άνθρωπος που επίβλεψε την επιστροφή του καναλιού πίσω στον παλιό μέτοχο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: