mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Ας μάθουμε και ονόματα: Ποιοι δεν θέλουν καν σωματείο στους δημοσιογράφους


Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ …και το ύψος των περιστάσεων
(από τη syspeirosi)

Το ρεπορτάζ που δεν θα θέλαμε ποτέ να δημοσιεύσουμε
Και σήμερα στην προγραμματισμένη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ υπήρχαν επείγοντα θέματα: Ανάμεσά τους, η αντιμετώπιση του “κουρέματος” των αποθεματικών ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, ΕΔΟΕΑΠ που έχουν κατατεθεί υποχρεωτικά στην Τράπεζα της Ελλάδας (και εκείνη δια νόμου τα έχει μετατρέψει σε Ομόλογα και Εντοκα του Ελλ. Δημοσίου), προγραμματισμός για την ανάκτηση των “ληγμένων” και χιλιοπαραβιασμένων Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με βάση και το αποτέλεσμα της πρόσφατης έκτακτης Γενικής Συνέλευσης (Διαπραγματεύσεις με τις εργοδοτικές οργανώσεις, προσφυγή στον ΟΜΕΔ, κινητοποιήσεις) και άλλα.

Η επίσημη ώρα έναρξης του συμβουλίου ήταν 10.30 π.μ. -το έγραφε η σχετική ανακοίνωση της ημερήσιας διάταξης- και προφανώς είχε γνωστοποιηθεί εγκαίρως σε όλες και όλους του Δ.Σ.

Λόγω εκτάκτων δυσμενών εξελίξεων (μισθολόγιο των δημοσιογράφων στο δημόσιο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, ανανεώσεις συμβάσεων των απολυμένων της ΕΡΤ) είχαν κληθεί από τον πρόεδρο οι εκπροσώποι των συναδέλφων της ΕΡΤ, των δημοτικών ραδιοσταθμών (επιπλέον και για το ν/σχ Κουκουλόπουλου για την κατάργηση των δημοτικών επιχειρήσεων ραδιοτηλεόρασης), καθώς και οι εκπρόσωποι της “Ναυτεμπορικής” και του “Ελ. Τύπου”, εφημερίδες όπου οι συνάδελφοι πιέζονται-εκβιάζονται και αυτοί αυτές τις μέρες να υπογράψουν τις γνωστές μειωτικές “ατομικές συμβάσεις”.

Ωστόσο, τα παρόντα μέλη του (11μελούς) Δ.Σ. έως τις 12.45 -δηλαδή 2 ώρες και 15 λεπτά μετά την προγραμματισμένη ώρα έναρξης του συμβουλίου- ήσαν μόνο 5 και συνεπώς το συμβούλιο δεν μπορούσε να προσχωρήσει σε αποφάσεις. Ομως και όταν “βρέθηκε” το έκτο μέλος του Δ.Σ. δεν κατέστη δυνατό να ληφθούν οι απαιτούμενες αποφάσεις -πλην ορισμένων, ευτυχώς, που σχετίζονται με το μισθολόγιο των δημοσιογράφων του Δημοσίου, την αντίθεση της ΕΣΗΕΑ στην κατάργηση της δημοσίευσης των ισολογισμών κ.λπ- διότι κυριάρχησαν του κόσμου οι διαδικαστικές ενστάσεις, οι μεγαλοστομίες και οι ανεξήγητες εντάσεις και επιθέσεις στον πρόεδρο Δ. Τρίμη …έως διαλύσεως της συνεδρίασης λόγω αποχωρήσεων μελών του συμβουλίου, εφόσον είχε …παρέλθει χρόνος.

Κατά τα λοιπά όλες και όλοι, εκεί στο συμβούλιο, αγωνιούν για την αξιοπρέπεια των συναδέλφων μας και την τύχη της Ενημέρωσης των πολιτών.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ονόματα δεν έχουν οι 5 παρόντες/παρούσες ή οι 6 απόντες/απούσες; Γιατί δεν τα λέτε;

Matina Pap είπε...

Θα είχαν ονόματα αγαπητοί συνάδελφοι αν το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ εδώ και καιρό αποδεχόταν τη δημοσιοποίηση των Πρακτικών. Από όσο όμως γνωρίζω ούτε καν πρακτικά πλήρη δεν βγαίνουν για τις ανάγκες των μελών του ΔΣ.
Ένα ακόμη προβληματάκι στη λειτουργία του "σωματείου" μας

Tabula Rasa είπε...

Αυτό το παραμύθι με τα πρακτικά πρέπει να τελειώνει. Σαφώς και πλήρη πρακτικά δεν μπορούν να δημοσιεύονται καθώς ορισμένα πράγματα που αφορούν την συνδικαλιστική πρακτική δεν γίνεται να πέφτουν στα χέρια εργοδοτών. Ωστόσο, ΩΦΕΙΛΟΥΝ τα Δ.Σ των ενώσεων, να συντάσσουν κωδικοποιημένα πρακτικά, σχετικά με το ποια θέματα συζητήθηκαν, τι αποφάσεις ελήφθησαν και ποιοι ψήφισαν τι... Ας σταματήσουν τα μέλη των Δ.Σ των ενώσεων να διατυμπανίζουν πόσο αγωνισταράδες είναι, την στιγμή που άλλα λένε στον κόσμο και άλλα κάνουν στα Δ.Σ. Ας σταματήσουν οι ενώσεις να λένε ότι ο κόσμος δεν ασχολείται με τα συνδικαλιστικά, την στιγμή που οι ίδιες δεν επιθυμούν κάτι τέτοιο, Θέλουν μόνο κόσμο ψηφοφόρους και τίποτα άλλο. Δώστε τα πρακτικά τώρα στα μέλη!!! Ή φοβάστε τις αμαρτίες σας;;;

Ανώνυμος είπε...

Προφάσεις εν αμαρτίες όλα αυτά που λέτε...
Ματίνα απο την παράταξη σας δεν έχει εκλεγεί μέλος στο ΔΣ?
Αρκεί μια απλή ερώτηση για να μας ενημερώσει κι εμάς να ξέρουμε ποιοί/ες θέλουν να παριστάνουν τους συνδικαλιστές για να κάνουν pr και ποιοί συμμετέχουν στις συνδεριάσεις.

Θα προτιμούσαμε μια πιο ξεκάθαρη απάντηση οτι δεν θέλετε να πείτε ονόματα....