mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

Το "όχι" του ΔΣ της ΕΡΤ για το Μουντιάλ και ένα μπλάκαουτ

Το πρώτο μεγάλο όχι σε προτάσεις του μηχανισμού της κρατικής τηλεόρασης είπε η πλειοψηφία του διοικητικού συμβουλίου της κρατικής τηλεόρασης, δημιουργώντας αναστάτωση στο ραδιομέγαρο. Τα μέλη του ΔΣ δεν δέχθηκαν να εγκρίνουν το κόστος κάλυψης του Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής στο ποσό των 848,4 εκατομμυρίων ευρώ και απέρριψαν παντελώς την πρόταση του αθλητικού τμήματος και της γενικής διεύθυνσης προγράμματος για ενοικίαση ιδιωτικού ΒΑΝ στο ποσό των 380,3 χιλιάδων ευρώ. Απορρίφθηκαν επίσης οι εισηγήσεις για ανανέωση δυο τηλεοπτικών παραγωγών στην ERT Sat οι οποίες ελέγχονται για τον τρόπο ανάθεσης τους από τον εισαγγελέα, όπως επίσης και η ανανέωση σύμβασης του διευθυντή σύνταξης Πρόδρομου Παπαηλιόπουλου σε Προσωπικό Ειδικών Θέσεων. Το επιχείρημα των μελών που απέρριψαν τις εισηγήσεις των στελεχών της κρατικής τηλεόρασης ήταν ότι δεν μπορεί αποσπασματικά και μεμονωμένα να αποφασίζονται ανανεώσεις συμβάσεων ή παραγωγών. Η κάλυψη του Παγκόσμιου Κυπέλλου θα επανέλθει στο ΔΣ της ΕΡΤ μετά τη σαφή απαίτηση για μείωση του κόστους. Η αρνητική τοποθέτηση της πλειονότητας του ΔΣ στις παραπάνω προτάσεις δίχασε το ΔΣ της εταιρείας καθώς ορισμένα μέλη τάχθηκαν υπέρ των εισηγήσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες μας η ΕΡΤ προβλεπόταν να πληρώσει για τις θέσεις σχολιαστών τηλεόρασης και ραδιοφώνου 98,6 χιλιάδες ευρώ και άλλες 96 χιλιάδες για τα τηλεοπτικά κυκλώματα. Το κόστος για το προσωπικό της ΕΡΤ που θα μεταβεί στη Νότια Αφρική υπολογιζόταν σε 468,1 χιλ. ευρώ ενώ για το ενοίκιο του ιδιωτικού ΒΑΝ και του ENG προβλεπόταν κονδύλι 297 χιλιάδων ευρώ. Αυτό που δεν αποδέχθηκαν τα μέλη του ΔΣ ήταν να πληρώσει η ΕΡΤ επιπλέον 89 χιλιάδες ευρώ για τις υπερωρίες του ιδιωτικού συνεργείου, τα ξενοδοχεία του συνεργείου, τα αεροπορικά εισιτήρια, κ.λ.π.
Σύμφωνα με πληροφορίες η ΕΡΤ θα μεταδώσει 30 αγώνες με σχολιασμό απευθείας από τη Νότια Αφρική και άλλους 30 με σχολιασμό από τα στούντιο στην Αγία Παρασκευή. Παράλληλα εκκρεμεί η ολοκλήρωση της συμφωνίας της ΕΡΤ με τη Nova για την παροχή 200 λεπτών στιγμιότυπα από τους αγώνες του Μουντιάλ και δεν αποκλείεται η συμφωνία να επεκταθεί για την παροχή επιπλέον αγώνων σε μαγνητοσκόπηση.

➢ Ευθύνες στην τεχνική γενική διεύθυνση φαίνεται να δείχνει το πόρισμα της ΕΔΕ για το μπλάκ άουτ της περασμένης Κυριακής στον αέρα της ΕΡΤ. Σύμφωνα με την διοίκηση που ζήτησε συγγνώμη αιτία ήταν μια βλάβη «στο σύστημα τροφοδοσίας ηλεκτρικού ρεύματος» που διήρκεσε ωστόσο 40 ολόκληρα λεπτά. Ο διευθύνων σύμβουλος Γ. Γαμπρίτσος ζήτησε τις παραιτήσεις του γενικού διευθυντή Μ. Πορτοκάλη και του Μι. Λάβδα, διευθυντή λειτουργίας αλλά δεν τις έκανε δεκτές με αιτιολογία ότι πρέπει να περιμένει το πόρισμα της ΕΔΕ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: