mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Κυριακή 11 Απριλίου 2010

Επίκαιρα

●●● Με περικοπές 10% κάτι καταφέρνουμε, με 20% όμως θα έχουμε πρόβλημα. Αυτή περίπου είναι η θέση των στελεχών του Mega, που ανησυχούν ότι ο ερχόμενος Μάιος θα αποδειχθεί σαρωτικός για τα νέα προγράμματα της επόμενης σεζόν.

●●● Θέλει να κρατήσει τον Ολυμπιακό και την Ξάνθη και την ερχόμενη τηλεοπτική περίοδο η ΕΡΤ. Το άφησε ανοιχτό ο αρμόδιος υπουργός Π. Γερουλάνος σε συνέντευξή του στο «Κανάλι 1» του Πειραιά, το δηλώνουν έμμεσα τα στελέχη της ΕΡΤ.

●●● Λίγο πριν από τη συμφωνία για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας για το 2009 βρίσκεται η διοίκηση της ΕΡΤ με την ΠΟΣΠΕΡΤ. Η διοίκηση καλού κακού έστειλε διευκρινιστική ερώτηση στον Γ. Παπακωνσταντίνου, προκειμένου να ανάψει και αυτός το πράσινο φώς για να δοθούν οι αυξήσεις που δεν δόθηκαν πέρυσι.

●●● Η ΕΡΤ είναι η μόνη ΔΕΚΟ που δεν υπέγραψε σύμβαση και τυχόν συμφωνία θα είναι ένα «δώρο» σε περίοδο περικοπών για τους εργαζομένους στην κρατική τηλεόραση.

●●● Αιφνιδιαστικό και ανεξήγητο για πολλούς το κόψιμο του καθημερινού παιχνιδιού «Φάτους όλους» με τον Σ. Καλλυβάτση από τον Alpha. Στη θέση του ο Γ. Τσαλίκης ή μια ακόμη από τις εκπλήξεις των Γερμανών.

●●● Η επιτυχία της Espresso την περασμένη Τετάρτη με πρώτο θέμα το κανό του Γιώργου Παπανδρέου έκανε το γύρο των ΜΜΕ. Ο Alpha θεώρησε καλό να κάνει c(l)opy το ρεπορτάζ και τις φωτογραφίες και να μην αναφέρει την πηγή. Νέα ήθη στο κεντρικό δελτίο της Κάντζας.

●●● Άγονος κηρύχθηκε ο διαγωνισμός για την αποτίμηση του ραδιοτηλεοπτικού φάσματος επειδή κατέθεσε προσφορά μία μόλις εταιρεία.

●●● Εκτός «Απογευματινής» ο Τίτος Αθανασιάδης. τη διεύθυνση της εφημερίδας ανέλαβε η Γιώτα Αντωνοπούλου.

●●● Πληρώθηκαν τελικά τα δεδουλευμένα τους ύστερα από 11 μήνες οι εργαζόμενοι του «Ξένιου» στα Άνω Λιόσια. Μένουν τα χρέη στους ασφαλιστικούς οργανισμούς.

●●● Παραμένει για έναν ακόμη χρόνο στο ΣΚΑΙ η «Ελληνοφρένεια», αλλά το παρασκήνιο είναι ότι δεν υπεγράφη νέο συμβόλαιο καθώς οι δύο πλευρές δεν τα βρήκαν στους όρους συνεργασίας τους.

●●● Τον Μάιο οι αποφάσεις για το κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 λένε στο κανάλι, ενώ βέβαιη θεωρείται η στροφή του σε ένα real life δελτίο με τη συνδρομή ειδημόνων από το Fox.

●●● Η παρακράτηση ποσοστού από το ανταποδοτικό τέλος της ΕΡΤ υπέρ των ΑΠΕ, που προβλέπει το νομοσχέδιο της Τίνας Μπιρμπίλη και χαρακτηρίστηκε ως «πράσινος φόρος», γίνεται ήδη. Η ΔΕΗ παρακρατά το 0,5% της εισφοράς των πολιτών ως «προμήθεια». Το ερώτημα είναι αν θα προκύψει νέα παρακράτηση ή αν απλώς θα μεγαλώσει το ποσοστό του 0,5%.

●●● Μέσω δηλώσεων σε περιοδικά και εκπομπές αρχίζουν οι διαπραγματεύσεις για την ανανέωση ή μη συμβολαίων. Την αρχή έκανε η Τατιάνα Στεφανίδου με αναφορές για παρουσίαση εβδομαδιαίας εκπομπής. Η συνέχεια θα δοθεί στις συναντήσεις της με τα στελέχη του ΑΝΤ1.

●●● Να δοθεί άμεσα το ψηφιακό μέρισμα υπέρ των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας ζήτησε και δημόσια η Cosmote.

●●● Διαγωνισμό προκύρηξε η ΕΡΤ για τη διαφημιστική προβολή της μειόνωντας το κονδύλι απο 1,1 εκατ. € σε 600.000.

●●● «Παγωμένες» παραμένουν οι εξελίξεις στο ΔΟΛ όσο δεν πραγματοποιείται η συνάντηση μεταξύ Στ. Ψυχάρη και Β. Ρέστη.

http://www.isotimia.gr/default.asp?pid=24&ct=20&artid=82693

Δεν υπάρχουν σχόλια: