mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

Επίκαιρα

 http://www.isotimia.gr/default.asp?pid=24&ct=20&artid=82324


●●●Επιβεβαιώθηκε η εκτίμηση ότι θα έχει ζημιές στο σύνολό της η τηλεόραση. Για πρώτη φορά το Mega εμφανίζει ζημιές προ φόρων ύψους 602 χιλιάδων ευρώ. Στον ισολογισμό για το 2009 καταγράφεται απώλεια πωλήσεων από 168,07 εκατ. ευρώ το 2008 σε 139,18.

●●●Να ανασυγκροτήσουν την Ένωση Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αττικής συμφώνησαν τα μέλη των εκδοτικών επιχειρήσεων, παρά τα όσα φημολογούνταν το προηγούμενο διάστημα. Στο νέο ΔΣ πρόεδρος είναι ο Σταύρος Ψυχάρης, αντιπρόεδρος ο Δημήτρης Ρίζος, γραμματέας ο Αλέξης Ζαούσης, ταμίας ο Φώτης Μπόμπολας και μέλος η κ. Ειρήνη Αθανασιάδου.

●●●Ένας από τους στόχους της ΕΙΗΕΑ είναι η ένταξή της στον ΣΕΒ στα πρότυπα της ένωσης των τηλεοπτικών καναλιών.

●●●Νέα εκπομπή μαγειρικής με ταξιδιωτικό χαρακτήρα εντάσσει το Mega ήδη από τις 7 Απριλίου στο πρόγραμμά του. Η εκπομπή Anthony Bourdain No Reservation αρχίζει τη γαστρονομική αναζήτηση από την Κρήτη και τη Ζάκυνθο.

●●●Διευθυντής της IP TV πλατφόρμας του ΟΤΕ, της Conn X, ανέλαβε ο Κώστας Φίλιππας, προερχόμενος από το εσωτερικό του οργανισμού. Διαψεύδεται δε ότι στην Con X θα καταλάβει θέση ο παραιτηθείς από την ΕΡΤ Δημήτρης Γόντικας.

●●●Δεύτερο πρόστιμο στη ΝΕΤ για προβολή συγκαλυμμένης διαφήμισης στην εκπομπή «Στη υγειά μας» του Σπ. Παπαδόπουλου από το ΕΣΡ. Η κύρωση ύψους 15 χιλιάδων ευρώ επιβλήθηκε για την προβολή του CD του Γιάννη Πάριου που δινόταν την επόμενη μέρα προσφορά με τη Realnews.

●●●Τους νέους «10 Μικρούς Μήτσους» του Λάκη Λαζόπουλου αναμένουν στον Alpha. Και όπως δηλώνει ο δημιουργός τους οι χαρακτήρες θα φρεσκαριστούν για να αναπαραστήσουν τη σημερινή πραγματικότητα.

●●●Σε 87 ανέρχονται τα τηλεοπτικά κανάλιαπεριφερειακής εμβέλειαςπου διαθέτουν πλέον άδεια από το ΕΣΡ για μετάδοση ψηφιακού σήματος.

●●●Στην Αττική ξεκίνησε δοκιμαστικές ψηφιακές εκπομπές το Blue Sky που μετέχει στην Digital Union.

●●●Στις 27 Απριλίου αναμένεται να κυκλοφορήσει η νέα εβδομαδιαία εφημερίδα από τον Σεραφείμ Κοτρώτσο και στελέχη του πρώην Ελεύθερου Τύπου. Στο νέο φύλλο εντάσσεται και η αθλητική OLE με ένθετο για το στοίχημα. Θα κυκλοφορεί κάθε Σάββατο.

●●●Για πρώτη φορά σύμφωνα με την έρευνα της Satellite Monitor που διεξάγεται σε 29 χώρες της Ευρώπης και της Βόρειας Αφρικής, η δορυφορική λήψη ξεπέρασε την καλωδιακή. 77 εκατομμύρια νοικοκυριά λαμβάνουν τηλεοπτικό σήμα μέσω δορυφορικού πιάτου έναντι 71 εκατ. μέσω καλωδίου.

●●●Το Μουντιάλ στη Νότια Αφρική θα είναι το πρώτο μεγάλο αθλητικό γεγονός που θα μεταδοθεί σε τρισδιάστατη εικόνα. Οι εταιρείες τηλεοπτικών συσκευών ετοιμάζονται για τη μαζική διάθεση συσκευών με εκπομπή 3D.

●●●Με προσοχή παρακολουθούν ορισμένοι την έντονη δραστηριοποίηση της GFK στον τομέα των μετρήσεων κατανάλωσης Μέσων. Εκτός του ενδιαφέροντός της για τις μετρήσεις ακρόασης, η εταιρεία έχει τα δικαιώματα μετρήσεων τηλεθέασης με τη μέθοδο του ρολογιού.

●●●Παρά τις απόψεις ότι η προσφορά CD οδηγεί σε μαρασμό την ελληνική μουσική, συνεχίζεται η τακτική αυτή με νέους δίσκους. Αυτός που ετοιμάζεται είναι της Έλενας Παπαρίζου και η προσφορά από συγκεκριμένη εφημερίδα εστάλη προς διαφήμιση σε ραδιοφωνικούς σταθμούς. Η διαφήμιση απορρίφθηκε λόγω της απαίτησης να προβληθεί και το όνομα της εφημερίδας που θα προσφέρει το CD!

Δεν υπάρχουν σχόλια: