mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Κυριακή 18 Απριλίου 2010

Επίκαιρα

** Σαφής είναι η απαίτηση να μειωθούν οι αμοιβές αλλά και το κόστος των εξωτερικών ή μεικτών παραγωγών, αρχίζει το επόμενο διάστημα η διαπραγμάτευση της διοίκησης της ΕΡΤ με όσα πρόσωπα ή εταιρείες θέλει να διατηρήσει στο πρόγραμμά της την επόμενη σεζόν. Είναι πάντως ενδεικτικό ότι τόσο η Μαρία Χούκλη όσο και ο Σπύρος Παπαδόπουλος άρχισαν τις επαφές με άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς, διερευνώντας την πιθανότητα μετακίνησής τους τη νέα τηλεοπτική σεζόν. Η ΕΡΤ ζητά μειώσει σε υψηλά συμβόλαια της τάξης του 20%, ενώ για τις τηλεοπτικές παραγωγές γίνεται εκ νέου αξιολόγηση και κοστολόγηση.
** Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται το αποτέλεσμα της δημοπράτησης για το «ψηφιακό μέρισμα» που άρχισε την περασμένη Δευτέρα στη Γερμανία. Το φάσμα συχνοτήτων που περισσεύει μετά τη μετατροπή των τηλεοπτικών εκπομπών σε ψηφιακές, θεωρείται κρίσιμο για την ανάπτυξη των δικτύων 4ης γενιάς. Η Γερμανία αναμένει πως η αξία της δημοπράτησης θα φτάσει τα 10 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ σημειώνεται πως γίνεται κατά τη διάρκεια της μετάβασης στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση.
**Κατά της επέκτασης του αγγελιόσημου στις διαφημίσεις στο Ίντερνετ τάσσονται οι διαφημιστικές εταιρείες, που θυμίζουν πως ήδη εκκρεμεί προσφυγή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
** Για την κατάσταση είναι ενήμερη η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης η οποία φαίνεται διατεθειμένη να εισηγηθεί επέκταση του αγγελιόσημου και στα ηλεκτρονικά μέσα. Για το λόγο αυτό απέστειλε ερώτημα στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους κατά πόσον τα site νοούνται ως ενημερωτικά μέσα.
**Εντυπωσιακά τα ευρήματα πανελλαδικής έρευνας της Interview για την επιρροή των blogs. Η έρευνα κατέδειξε πως μόλις 1% θεωρεί αξιόπιστη την τηλεόραση, 27% τις εφημερίδες και 47% τα blogs. Ενδιαφέρον επίσης το γεγονός ότι το 55% των ερωτηθέντων τάχθηκε υπέρ της «ταυτότητας» και της δεοντολογίας στα «ενημερωτικά blogs».
**Λουκέτο μπήκε στην ιστοσελίδα www.steki.gr στην οποία υποβλήθηκε μήνυση από την Εταιρεία Προστασίας Οπτικοακουστικών Έργων. Οι ιδιοκτήτες της κατηγορούνται ότι παρείχαν στους χρήστες τη δυνατότητα απευθείας παρακολούθησης κινηματογραφικών ταινιών και τηλεοπτικών προγραμμάτων.
**Σε απολογία καλούνται τρεις γιατροί του Ευαγγελισμού μετά την άσκηση εναντίον τους ποινικής δίωξης για ανθρωποκτονία από αμέλεια και για παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων από την εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεοδώρα Μπότσα για το θάνατο του Νίκου Κακαουνάκη.
**Δεκτή έκαναν την εισήγηση του Αν. Λυμπέρη οι μέτοχοι της εταιρείας για αγορά του συνόλου των μετοχών της, όπως επίσης και τα νέα μέτρα για τη μείωση του κόστους μισθοδοσίας και του λειτουργικού κόστους.
**Αποχώρησαν από την ΕΡΤ ο γενικός διευθυντής προγράμματος Δ. Γόντικας και ο εντεταλμένος σύμβουλος Π. Λουκάκος. Το ΔΣ της εταιρείας αναμένεται να τοποθετήσει νέους γενικούς διευθυντές την ερχόμενη εβδομάδα.
**Νέα πτώση για τη διαφημιστική δαπάνη κατά 2,15% τον μήνα Μάρτιο. Τα Μέσα απορρόφησαν 184,6 εκατ. ευρώ έναντι 188,6 τον Μάρτιο του 2009.
**Φόρμουλα συμφωνίας αναζητείται για την έξοδο του «Πρώτου Θέματος» από την εταιρεία «Πήγασος». Οι συνομιλίες μετά και την δημόσια πρόταση εξαγοράς που έκανε η πλευρά Θ. Αναστιασιάδη-Τ. Καραμήτσου, φαίνεται να καταλήγουν σε συμβιβασμό με απεμπλοκή του Γ. Μπόμπολα από την εφημερίδα.
**Η Ελένη Μενεγάκη είναι η μεγάλη χαμένη της φετινής τηλεοπτικής σεζόν στην πρωινή ζώνη. Και, όπως όλα δείχνουν, το στιλ infotainment που ανακάλυψαν φέτος τα κανάλια, την επόμενη χρονιά θα υιοθετηθεί από το σύνολο των ενημερωτικών εκπομπών, ακόμη και από κεντρικά δελτία.
**Για πρώτη φορά ανακοίνωση της Ένωσης Συντακτών που αφορά τη γενική συνέλευση των μελών της δεν αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της, αλλά δημοσιεύθηκε ως πληρωμένη καταχώριση στις εφημερίδες! Δυο μέρες μετά έγινε και η ανάρτηση στο site. Η τελευταία γενική συνέλευση που δεν αφορά στη διεξαγωγή εκλογών, πραγματοποιείται στις 10 Μαΐου στο Τιτάνια.
** Για δεύτερη φορά θέτουν ζήτημα κόστους των τηλεοπτικών δικαιωμάτων για Champions και Super League τα ελληνικά τηλεοπτικά κανάλια. Για τον καθορισμό κοινής στάσης και αιτήματος πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα συνάντηση των «4», Mega, ANT1, Nova και ΕΡΤ.
**Μίνι κρίση στο Mega, όσον αφορά την κάλυψη των συλλήψεων όσων κατηγορούνται για συμμετοχή στον «Επαναστατικό Αγώνα», μετά και τις πολλές αντιδράσεις δημοσιογράφων που προσέφυγαν στο εποπτικό όργανο της ΕΣΗΕΑ για κατάφωρη παραβίαση της δεοντολογίας.






(αναδημοσίευση από την Ισοτιμία 17 Απριλίου)

Δεν υπάρχουν σχόλια: