mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Τρεις φορές πάνω τα πρόστιμα του ΕΣΡ

Στη Βουλή διαβιβάστηκε η ετήσια έκθεση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης για το 2012. Αποτυπώνεται με νούμερα και αριθμούς η τεράστια αύξηση στην κατασταλτική λειτουργία του οργάνου.
Στη διάρκεια του 2012 τα πρόστιμα τριπλασιάστηκαν, από 2.025.000 ευρώ ανέβηκαν στα 6.538.000 αλλά σε πολύ λιγότερους ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς. Στις 669 αποφάσεις του οργάνου, οι κυρωτικές ήταν 197 για τα τηλεοπτικά κανάλια και 63 για τους ραδιοφωνικούς σταθμούς. Τα υψηλότερα πρόστιμα επιβλήθηκαν στον ΑΝΤ1 και τον Apha για τη μετάδοση των τηλεπαιχνιδιών χωρίς προηγούμενη άδεια από την αρμόδια επιτροπή ελέγχου παιγνίων. Και στο ραδιόφωνο, τα υψηλότερα πρόστιμα επιβλήθηκαν για εκπομπές που κάνουν σφοδρή κριτική σε πολιτικά πρόσωπα ή είναι σατιρικές. Η σάτιρα είναι το αγαπημένο προς τιμωρία, πρόγραμμα των μελών του ΕΣΡ, όπως για παράδειγμα το «Αλ Τσαντίρι νιουζ» του Λάκη Λαζόπουλου και η «Ελληνοφρένεια» στο Real FM.

 Σύμφωνα με τα στοιχεία της ετήσιας έκθεση του ΕΣΡ οι 669 αποφάσεις του συνιστούν τέσσερις κύριες κατηγορίες, δηλαδή τις εγκρίσεις των αιτήσεων, τις κυρώσεις για παραβάσεις, τις απορρίψεις αιτήσεων και τις ανακλήσεις αποφάσεων. Η έκθεση περιλαμβάνει ακόμη αναλυτική παρουσίαση της πολιτικής πολυφωνίας, αν και οι μηνιαίες αναφορές του έχουν αμφισβητηθεί εξατίας της μη λειτουργίας του συστήματος ελέγχου του «Πανόπτη».


Δεν υπάρχουν σχόλια: