mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Ο Κ.Σαραντόπουλος εμφανίστηκε ως εκδότης της "Απογευματινής"!

Στο ρεπορτάζ για την εκδίκαση της τρίτης κατά σειρά απόπειρας του Κώστα Σαραντόπουλου να πτωχεύσει την εκδοτική του εταιρεία, έχει ένα πολύ ενδιαφέρον στοιχείο. Ό,τι αυτή τη φορά ο επιχειρηματίας εμφανίστηκε ως "εκδότης" της εφημερίδας! Στη σημερινή δίκη κατέθεσε ως  μάρτυρας εκ μέρους των εργαζόμενων, οι οποίοι άσκησαν κύρια παρέμβαση κατά της αίτησης, η πρώην διευθύντρια Γιώτα Αντωνοπούλου, η οποία έκανε λόγο για δόλιες προσπάθειες του εκδότη να κηρύξει την εφημερίδα σε πτώχευση.
Ανέφερε πολλά στοιχεία για ενέργειες της ιδιοκτησίας να πετύχει τη δόλια πτώχευση, όπως για παράδειγμα ότι μήνες μετά την κατάθεση της πρώτης αίτησης πτωχεύσης εξακολουθούσε να πληρώνει κανονικότατα τις υποχρεώσεις του σε εφορία, ΙΚΑ, ασφαλιστικά ταμεία κ.λπ.. Χωρίς να δίνει ούτε ευρώ από τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους.
Από την πλευρά της εκδοτικής εταιρείας, εξετάστηκε ως μάρτυρας ο λογιστής Φ. Αρβανίτης ο οποίος αναφέρθηκε στον έλεγχο που είχε κάνει στα οικονομικά της εφημερίδας το 2010, χωρίς να προσθέσει όμως κάτι για το επόμενο διάστημα μέχρι και σήμερα που έγινε η τρίτη αίτηση πτώχευσης.
Κατά την προηγούμενη ακροαματική διαδικασία, το Πρωτοδικείο είχε αποφασίσει να απορρίψει το αίτημα πτώχευσης, απόφαση που έχει τελεσιδικήσει. Για πρώτη φορά, σύμφωνα με την κατάθεση της μάρτυρος, στο δικόγραφο της αίτησης πτώχευσης αναφέρεται ο Κ. Σαραντόπουλος ως «εκδότης της Απογευματινής».

Δεν υπάρχουν σχόλια: