mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Άνθρωπος των αγορών στην ΕΡΤ

Από το Ποντίκι-media

Η τοποθέτηση του Γκίκα Μάναλη, πρώην γενικού διευθυντή της «Ελληνικά Χρηματιστήρια» και στελέχους των τραπεζών, στη θέση του διευθύνοντα συμβούλου της ΕΡΤ Α.Ε. δίνει το περίγραμμα των προθέσεων της Ν.Δ. για το μέλλον της κρατικής τηλεόρασης. Ενώ στην Αγία Παρασκευή ανέμεναν χθες πως θα αποφασιστεί αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ο Τζώνυ Καλημέρης, προκειμένου να προχωρήσουν τα ανοιχτά θέματα της ΕΡΤ, από τη Γενική Γραμματεία ανακοινώθηκε η επιλογή του Σίμου Κεδίκογλου. Την κρατική τηλεόραση αναλαμβάνει ο Γκίκας Μάναλης, με πλούσιο βιογραφικό σε οικονομικούς φορείς, όπως το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων, η Εθνική Τράπεζα, το χρηματιστήριο κ.λπ.
Η επιλογή του φέρνει νέες καθυστερήσεις στα θέματα που βρίσκονταν στον προθάλαμο εγκρίσεων του Δ.Σ., όπως οι αναθέσεις τηλεοπτικών εκπομπών. Για τη χθεσινή συνεδρίαση ήταν και πάλι προγραμματισμένη η έγκριση ανάθεσης τριών ενημερωτικών εκπομπών σε ιδιωτικές εταιρείες, καθώς και της σειράς μυθοπλασίας του Μανούσου Μανουσάκη «Ουζερί Τσιτσάνης». 
Για τα τέσσερα προγράμματα εξωτερικής παραγωγής προκύπτει κόστος της τάξης των 2 εκατ. ευρώ, ποσό που προϋποθέτει τη σύμφωνη γνώμη του διευθύνοντα συμβούλου. Πρέπει να σημειωθεί πως ο νέος διευθύνων πρέπει να εγκριθεί από το ΕΣΡ και να εμφανιστεί στο τμήμα Διαφάνειας της Βουλής.
Χθες στο μεταξύ εκπρόσωποι των εργαζομένων είχαν συνάντηση με τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΡΤ. Τους ζητήθηκε να σταματήσουν οι απεργιακές κινητοποιήσεις στην κρατική τηλεόραση με την υπόσχεση πως θα ζητηθεί συνάντηση με το οικονομικό επιτελείο για να δοθεί λύση στο θέμα αποπληρωμής δεδουλευμένων για το 2012 και το 2013.
Εν τω μεταξύ στο Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης κατατέθηκε η τρίτη κατά σειρά καταγγελία εργαζομένων της ΕΡΤ με σοβαρά στοιχεία για τις ενημερωτικές εκπομπές μεικτής τηλεοπτικής παραγωγής «Μεσογείων 136» και «Επτά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: